Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Ο Μεγαλύτερος αριθμός των πτωχεύσεων για τουλάχιστον μισό αιώνα


Της Myra Butterworth
Μετάφραση : axinosp
Τα τελευταία στοιχεία από την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας αποκάλυψε ότι συνολικά 35.242 άνθρωποι έχουν κηρύξει πτώχευση στην Αγγλία και την Ουαλία κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους, αυξημένο κατά 28% για την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι οι αριθμοί είναι σήμερα στο υψηλότερο επίπεδό τους από τότε που άρχισαν να τηρούνται αρχεία το 1960 και οι εμπειρογνώμονες προβλέπουν ότι οι αριθμοί θα γίνουν ακόμη χειρότεροι, καθώς η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται.

Ο Anthony Κορκ, διευθυντής στο λογιστική εταιρεία Wilkins Kennedy, δήλωσε: "Αυτοί που έχουν ήδη υποστεί την απώλεια της θέσης εργασίας μόλις αρχίζει να εκπροσωπούνται σε αυτά τα στοιχεία, αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι πίσω από αυτούς που εξακολουθούν να μάχονται αυτήν την καταιγίδα."

"Ακόμη και εκείνοι που διατήρησαν την εργασία τους, αλλά έχουν δει ώρες εργασίας τους ή το μισθό τους να περικόπτεται θα αγωνίζονται για να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των οφειλών τους με μειωμένο μισθό."

Οι μεμονωμένες περιπτώσεις αφερεγγυότητας αποτελούνται από 18.340 πτωχεύσεις - που ήταν αυξημένες κατά 20,9% για την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο και 12.390 στη λιγότερο δεσμευτική μορφή του, με εθελοντικές ατομικές ρυθμίσεις (IVAs) - που ήταν αυξημένες κατά 27,4 % για την ίδια περίοδο του 2008.

Η IVA είναι μία συμφωνία που συνάπτεται με αυτούς που οφείλουν χρήματα, ενώ η πτώχευση περιλαμβάνει την επίσημη απόφαση του δικαστηρίου όπου τα περιουσιακά στοιχεία τους πωλούνται για την αποπληρωμή των πιστωτών.

Μια εναλλακτική λύση για την πτώχευση - η εντολή για ελάφρυνση του χρέους - εισήχθη τον Απρίλιο, αλλά οι διάφοροι περιορισμοί περιορίζουν εκείνες τις περιπτώσεις που μπορεί να εφαρμοστεί, όπως οποίοι δεν κατέχουν δικό τους σπίτι και έχουν χρέη κάτω των £ 15.000. Υπήρξαν δε 4.505 από αυτές τις εντολές κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο Alan Tomlinson συνεταίρος στην εξουσιοδοτημένη εταιρεία insolvency practitioners Tomlinsons δήλωσε: «Οι αναταράξεις από την μεγάλη πιστωτική κρίση συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να κηρύσσουν πτώχευση και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Σε πολλές περιπτώσεις, ένας σημαντικός αριθμός ατόμων που θα είχε πτωχεύσει , έχουν κάνει χρήση των νέων ρυθμίσεων για ελάφρυνση των χρεών. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζει πρόβλημα συνεχίζει να αυξάνεται αμείλικτα. "


Δεν υπάρχουν σχόλια: