Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Που οδηγεί η κυβέρνηση με το νέο Ωράριο – “ΕΘΝΟΣ”

Ημερομηνία Δημοσίευσης: Μάρτιος 18, 2005

Από τον ανταγωνισμό στις τιμές στον ανταγωνισμό κόστους και στο κλείσιμο των μικρών καταστημάτων

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συμπεριέλαβε στις διαρθρωτικές αλλαγές που εξήγγειλε για την επόμενη διετία και την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.
Σε σχέδιο νόμου, που έδωσε στη δημοσιότητα, προβλέπεται η θέσπιση ενός εθνικού πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων, με διατάξεις όμως που αφήνουν περιθώρια για πλήρη απελευθέρωση του, όχι μόνο τις καθημερινές, αλλά ακόμη και τις Κυριακές.
Έτσι ενώ από τη μια μεριά δηλώνεται, ότι το εθνικό πλαίσιο ωραρίου προτείνεται για να μην έχουμε 54 διαφορετικά ωράρια, όσα και οι νομοί της χώρας, από την άλλη δίνεται η δυνατότητα στα Νομαρχιακά συμβούλια, ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες, να διευρύνουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ακόμη και την Κυριακή.
Με την πρόταση αυτή αποδομείται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, το οποίο θεσπίστηκε με την ΚΥΑ 1162/1997 και έχει γίνει αποδεκτό από όλους τους παράγοντες της αγοράς (επιχειρήσεις – εργαζομένους – καταναλωτές).
Με το υφιστάμενο ωράριο, εξυπηρετούνται οι καταναλωτές, διατηρείται ένα επίπεδο απασχόλησης για τους εργαζομένους, διαμορφώνεται ένα πλαίσιο ανταγωνισμού, που συγκρατεί τις τιμές σε επίπεδα που αντιστοιχούν στην παραγωγικότητα της οικονομίας και εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Αυτήν ακριβώς την ισορροπία, που έχει επέλθει ανάμεσα σε όλους τους παράγοντες της αγοράς, με το υφιστάμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, κάτω από την πίεση των εκπροσώπων των πολυκαταστημάτων και του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου, επιχειρεί να ανατρέψει η κυβέρνηση σε βάρος χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Το νέο ωράριο που προτείνει η κυβέρνηση, επιδιώκει να καταστήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις, ανταγωνιστικότερες από τις χιλιάδες μικρομεσαίες και σε μια περίοδο συρικνούμενης εσωτερικής ζήτησης, λόγω των ασκούμενων περιοριστικών πολιτικών, να αυξήσει το μερίδιο της αγοράς για τις μεγάλες επιχειρήσεις με αντίστοιχη συρρίκνωση του μεριδίου αγοράς για τις μικρομεσαίες.
Γιατί το νέο ωράριο, μετατοπίζει τον ανταγωνισμό από το πεδίο των τιμών, που αποβαίνει σε όφελος του καταναλωτή, στο πεδίο του λειτουργικού κόστους, που λειτουργεί σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων, μια και αυξάνει το λειτουργικό κόστος και ελαττώνει την κερδοφορία τους.
Και αυτό γιατί, οι μεγάλες επιχειρήσεις, έχουν την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν το απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας, αφού είναι σε θέση να προσλάβουν εργαζόμενους μερικής απασχόλησης και να οργανώσουν εναλλασσόμενες βάρδιες, σε αντίθεση με τις μικρές επιχειρήσεις, που δεν αντέχουν να προσλάβουν και άλλους εργαζομένους για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες του νέου ωραρίου.
Έτσι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα σ’ ένα πλαίσιο εξοντωτικού ανταγωνισμού, που διαμορφώνει το απελευθερωμένο ωράριο, εξαντλώντας την οικονομική αντοχή του λόγω της αύξησης του κόστους λειτουργίας, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και το κλείσιμο.
Το κλείσιμο αυτής της κρίσιμης μάζας των μικρών επιχειρήσεων, θα οδηγήσει σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, σε μια εποχή που η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη (546.000 ήταν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο 2005), και στην μονοπωλιακή διάρθρωση της αγοράς, με αποτέλεσμα την εκρηκτική αύξηση των τιμών και την όξυνση του φαινομένου της ακριβείας, που μαστίζει τους καταναλωτές.
Παράλληλα, η απελευθέρωση του ωραρίου, θα έχει τεράστιες συνέπειες στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, αφού αναμένεται να οδηγήσει στην γενικευμένη εφαρμογή των ελαστικών μορφών απασχόλησης για να καλυφθούν τα νέα ωράρια λειτουργίας.
Το κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, η αύξηση της ανεργίας, η γενίκευση των ελαστικών μορφών σε βάρος της πλήρους απασχόλησης και η όξυνση του φαινομένου της ακρίβειας σε συνδυασμό με την ασκούμενη περιοριστική πολιτική, θα οδηγήσουν σε δραματική συρρίκνωση της εσωτερικής ζήτησης, που δεν θα είναι δυνατόν να συντηρηθεί πλέον ούτε με πλαστικό χρήμα, αφού τα νοικοκυριά έχουν αγγίξει τα όρια της υπερχρέωσης και σε ύφεση με μείωση του ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ.
Οι μαθητευόμενοι μάγοι της Ν.Δ., που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στις θαυματουργές δυνάμεις της αγοράς, με τις πολιτικές που προωθούν υπακούοντας στα συμφέροντα που εκπροσωπούν, οδηγούν την οικονομία σε αδιέξοδο και δυναμιτίζουν επικίνδυνα την κοινωνική συνοχή της χώρας.
http://vo.pasok.gr/pipergias/?p=139

Σημ.axinosp:Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Πιπεριά. Τόσοι μήνες περάσανε που έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και το ωράριο καταστημάτων παραμένει το ίδιο και απαράλακτο με αυτό που ψήφισε η ΝΔ. Οι άλλοι μάγοι του ΠΑΣΟΚ που δεν είναι μαθητευόμενοι, ποιανών συμφέροντα εκπροσωπούν και κάνουν την πάπια σε ένα τόσο καυτό πρόβλημα, δυναμιτίζοντας επικίνδυνα την κοινωνική συνοχή της χώρας.Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έσχιζε τα ιμάτια του για το ωράριο που ψήφισε η ΝΔ . Τώρα ούτε καν την Ιστοσελίδα του δεν έχει αλλάξει εδώ και ένα χρόνο και καταγγέλει τους υπουργούς της ΝΔ γιατί ακόμα δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι άλλαξε Κυβέρνηση .

Δεν υπάρχουν σχόλια: