Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ιρλανδία: Δημιουργία "τοξικής τράπεζας"

Την λειτουργία της ξεκινά σήμερα η «τοξική τράπεζα» της Ιρλανδίας η οποία θα «απορροφήσει» επισφάλειες που σχετίζονται με στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους 81 δισ. ευρώ.

Η «τοξική τράπεζα» θα φέρει την ονομασία National Asset Management Agency, η οποία θα αναλάβει τις επισφάλειες που προέρχονται από την παροχή στεγαστικών δανείων. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της «απορρόφησης», ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας αναμένεται ότι θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα που θα ισχύουν για τον τραπεζικό κλάδο της χώρας κυρίως σε ό,τι αφορά τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.

Σύμφωνα με τους «Financial Times» ο ελάχιστος δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας που θα πρέπει να έχει μία ιρλανδική τράπεζα θα τοποθετηθεί στο 7%, δηλαδή αρκετά υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/575565/ArticleNewsWorld.aspx

Σημ.axinosp: 81 δις. θα χαρίσουν στις Τράπεζες η κυβέρνηση της Ιρλανδίας από τους φορολογούμενους , αγοράζοντας τα επισφαλή τους στεγαστικά δάνεια. Πείνα για το λαό λεφτά για τους Τραπεζίτες ,συγχαρητήρια !!

1 σχόλιο:

waste είπε...

βέβαια εδώ να πούμε πως ο διάβολος είναι στις λεπτομέριες. Δηλαδή το ύψος των τοξικών είναι 81δις , αλλα το μεγάλο ζήτημα είναι πόσο θα πληρώσει το κράτος για να αγοράσει αυτά τα τοξικά ενεργητικά.

Εάν πληρώσει ονομαστική τιμή, φυσικά είναι τεράστια κλεψιά. Εάν όμως πληρώσει μεταξύ 20-30σεντς για κάθε τοξικό ευρώ, το κράτος μπορεί να βγάλει και κέρδος.

πιθανότατα θα δώσει πολύ παραπάνω από 20-30σεντς διοτι, τόσο δίνει η αγορά και άρα δεν θα χρειαζοταν να δημιουργηθει κρατική τράπεζα για να τα αγοράσει.

Υπαρχει πάντα και το αμερικανικο τρυκ που το δημοσιο έφτιαχνε υποτίθεται ΣΔΙΤ με τους ιδιώτες 50% ο καθένας, αλλά με ενα ταχυδακτηλουργικό, το κράτος πλήρωνε το 85% του τοξικού. Οποτε η χασουρα ηταν ολη του κρατους και τα κέρδη (εαν υπήρχαν) μισά μισά.

με αυτόν τον τρόπο, χρεοκοπημένες τράπεζες εμφανίστηκαν σχετικά υγιεις και φυσικά το κόστος το επωμίστηκε το κράτος.