Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Το ΓΕΝ πάει διακοπές στην Καραϊβική και μας ενημερώνει - Νόμιμο άρα ηθικό;

Ένα πολύ σημαντικό θέμα όχι τόσο ως προς την ουσία του, αλλά ως προς την ηθική και δεοντολογική του πλευρά –ουσιαστικά επανέρχεται με πιεστικό τρόπο στην δημόσια ζωή το ερώτημα «Νόμιμο, άρα ηθικό;» - φέρνει αύριο στην δημοσιότητα η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: O γόνος των οικογενειών Λάτση και Κασιδόκωστα, ο Πάρις Κασιδόκωστας, μετά την ορκωμοσία του ως ναύτη, πήρε άδεια δεκαέξι ημερών (!) από την υπηρεσία του για «σοβαρούς επαγγελματικούς λόγους», όπως λέει το ΓΕΝ και βρέθηκε στην Καραϊβική να κάνει διακοπές!

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν αποκάλυψε το όλο ζήτημα η εφημερίδα, το ΓΕΝ έστειλε απάντηση στους δημοσιογράφους - με την οποία καλύπτει πλήρως το νεαρό - με SMS!

Και μάλιστα ενώ έχουν σταματήσει κατ'εντολή του υπουργείου Εξωτερικών να ενημερώνουν τους δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ για τις τουρκικές παραβιάσεις και προκλήσεις προκειμένου «να κατέβουν οι τόνοι και να μην προκαλούνται αντιδράσεις από την κοινή γνώμη» όπως είπε αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ στους δημνοσιογράφους, αλλά δεν έχουν πρόβλημα να ενημερώνουν με SMS για τις διακοπές του Πάρι Κασιδόκωστα στην Καραϊβική!

Η πλήρης απάντηση του ΓΕΝ για το θέμα είναι η ακόλουθη: «Ο ναυτοδίοπος, Πάρις Κασιδόκωστας σύμφωνα με αναφορά που υπέβαλε, αιτήθηκε και του εγκρίθηκε δεκαεξαήμερη κανονική άδεια εξωτερικού για σοβαρούς επαγγελματικούς λόγους από Δευτέρα 22 Μαρτίου του 2010. Σημειώνεται ότι κανονική άδεια 18 ημερών δικαιούνται όλοι οι κληρωτοί κατά την διάρκεια υπηρέτησής των. Σημειώνεται επίσης ότι στο Πολεμικό Ναυτικό κληρωτοί δεν τοποθετούνται σε πολεμικά πλοία».

Πραγματικά από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει με την ανεκδιήγητη ανακοίνωση του ΓΕΝ και το γελοίο επιχείρημα ότι οι κληρωτοί δεν τοποθετούνται σε πολεμικά πλοία. Ένα καλό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι σε πόσους ναύτες, στρατιώτες και σμηνίτες από τους χιλιάδες που κατατάχθηκαν στην τελευταία σειρά χορηγήθηκε 16ήμερη άδεια μετά την ορκωμοσία τους;

Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με το αν θα ... λείψει ο Πάρις Κασιδόκωστας από την "πολεμική μηχανή του Π.Ν." (η οποία ρετάρει, φαίνεται, αν πιστέψουμε την άλλη ανεκδιήγητη δήλωση ότι η ΤΠΚ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ μπέρδεψε τα σήματα της τουρκικής κορβέτας με αυτά του Λιμεναρχείουτ Ραφήνας»), αλλά με αυτονόητα ζητήματα ισότητας, ισονομίας, δεοντολογίας, σοβαρότητας του ΓΕΝ κλπ.

Ειδικά για τον Πάρι Κασιδόκωστα. Εγγονό ενός πολύ μεγάλου ΈΛΛΗΝΑ που είχε προσφέρει πολλά στην πατρίδα, του Γιάννη Λάτση...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
Σημ axinosp: Ο πολύ μεγάλος Εληνας ήταν μαυραγορίτης των Γερμανών που πρόδωσε τον ίδιο του τον αδελφό στους κατακτητές !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: