Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Η πειθώ του σαμπουάν

Oι τύποι που πετούν μολότοφ και πυρπολούν την Αθήνα έχουν έτοιμες τις ίδιες ατάκες όταν τους συλλαμβάνουν.

«Ημουν περαστικός», «Η αστυνομία ψεύδεται», «Το μπουκάλι είχε Coca-Cola». Τους δασκαλεύουν οι δικηγόροι, τα έχουν μάθει και από τις παρέες τους, γι΄ αυτό και δεν υπάρχει αντίδραση στις συλλήψεις τους. Με τον Μάριο Ζ. τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο συλληφθείς στην πορεία για το Ασφαλιστικό το είπε από μόνος του, ότι όλοι δηλώνουν αθώοι οπότε αυτό από μόνο του δεν τον σώζει. Ο 27χρονος προπονητής κολύμβησης σε ομάδες νηπίων απέκτησε χιλιάδες υποστηρικτές. Δεν μπορούν να καταμετρηθούν γιατί αυξάνονται διαρκώς τα ψηφίσματα υπέρ του (είναι περίπου 40). Ενδεικτικά στο Facebook διαθέτει περί τους 14.000 φίλους. Η επιστολή που έστειλε από τη φυλακή είναι αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις: «Κάποιος να στείλει την αγάπη μου και δύο μπουρμπουλήθρες στα παιδάκια μου στο κολυμβητήριο. Θα είναι ίσως το πιο δύσκολο από όλα να τους εξηγήσω τι συνέβη. Να συνεχίσουν να χτυπάνε πάντα δυνατά τα ποδαράκια τους για να ξεφύγουν από αυτούς που δεν φροντίζουν για ένα καλύτερο μέλλον για αυτά».

O Μάριος Ζ. συνελήφθη επειδή κατά το κατηγορητήριο έκρυβε τα χαρακτηριστικά του και προσπάθησε να κάψει ζωντανό αστυνομικό. Αρωγός στην προφυλάκισή του είναι ο κουκουλονόμος. Εχει ενδιαφέρον η συλλογή εικόνων από τους φωτορεπόρτερ που ήταν μάρτυρες της σύλληψης. Στο γενικό σκηνικό δεν υπάρχουν φωτιές, δεν υπάρχουν μολότοφ, παρά κανονικοί άνθρωποι που στέκονται. Κανονικός άνθρωπος είναι και ο Μάριος Ζ., εκτός αν δεν νοείται «κανονικός» όποιος έχει τα μαλλιά του ράστα.

Τα μαλλιά του φαίνονται σε όλες τις φωτογραφίες (δεν φοράει σκούφο, δεν φορά τραγιάσκα, δεν φορά κουκούλα). Το σακίδιό του φαίνεται επίσης σε όλες τις εικόνες (δεν κρατάει χαρτοφύλακα). Αν υπάρχουν εκατό στιγμιότυπα καταγεγραμμένα πριν και μετά τη σύλληψη, το ένα είναι ενοχοποιητικό. Ο Μάριος Ζ. σκύβει για να αποφύγει χτύπημα και το φουλάρι του σκεπάζει τα χαρακτηριστικά του. Αυτό προσκομίστηκε και ήταν καθοριστικό για τη φιλοξενία του σε κελί.

Oσο αναμένεται η οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης για την τύχη του προπονητή η κοινωνία αντιδρά.

Αυτόκλητοι μάρτυρες επισημαίνουν ότι ο τρόπος ζωής του νεαρού δεν έχει σχέση με όσα τού καταλογίζουν. Δεν είναι τέτοιες οι συναναστροφές του, δεν του αρέσει η βία.

Πρώτοι αντέδρασαν οι γονείς των μαθητών του, που τον περίμεναν να πάει στην προπόνηση.

Είχε συμμετάσχει στην πορεία της 11ης Μαρτίου, έχοντας στο σακίδιο το μαγιό του και το επιλήψιμο μπουκάλι σαμπουάν, έτοιμος για δουλειά μετά. Ο Μάριος Ζ. είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους γονείς επειδή είναι ακόμη πιο αγαπητός στα παιδιά τους. Πώς να μην είναι όταν μέσα σε όλη την προσωπική αγωνία σκέφτεται να στείλει δύο μπουρμπουλήθρες στα πιτσιρίκια του; Ο ανακριτής όμως δεν ξέρει από μπουρμπουλήθρες, ξέρει από μάρτυρες. Ο Μάριος Ζ. προφυλακίστηκε με την κατάθεση ενός μάρτυρα. Η υπεράσπιση είχε δηλώσει δέκα ακόμη μάρτυρες. Προφυλακίστηκε επειδή μπορεί να υποπέσει στο ίδιο αδίκημα ή να διαφύγει σε πισίνα της αλλοδαπής.

Το Ιnternet έχει γεμίσει χιλιάδες μηνύματα από άτομα που θορυβήθηκαν από την υπόθεση του Μάριου Ζ. Δεν είναι μια ακόμη «υπόθεση ζαρντινιέρας» για τον απλούστατο λόγο ότι την ώρα της σύλληψης δεν υπήρχε ταραχή. Δεν έπεφταν μολότοφ, ο κόσμος έτρεχε, δεν σπρωχνόταν. Τόσο από τις φωτογραφίες όσο και από τις δηλώσεις διαδηλωτών που δεν έχουν σχέση με τους «συνήθεις υπόπτους» συντίθεται ένα ήρεμο σκηνικό. Αυτό είναι που τρομάζει τον κόσμο, ότι η σύλληψη έγινε σε συνθήκες ηρεμίας, σε διαδήλωση που αφορούσε όλους τους εργαζομένους. Πάντως όλη αυτή η υπόθεση οδηγεί και σε στυλιστικά συμπεράσματα. Αν κάποιος θέλει να δημιουργήσει φασαρίες σε πορεία, καλό θα ήταν να βάλει σκαρπίνια, κοστούμι, γραβάτα. Καλό θα ήταν να πάει και στον μπαρμπέρη για ξύρισμα και κούρεμα με χωριστρούλα. Τα φαινόμενα και τα ντυσίματα απατούν.
 http://www.tovima.gr
Σημ.axinosp:Λευτεριά στον Μάριο ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια: