Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ

Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας και αφαλάτωσης θαλασσίου ύδατος
με την βοήθεια του κυματισμού της θάλασσας

Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα με την πρώτη πετρελαϊκή κρίση του 1973, οι προσπάθειες παγκοσμίως στρέφονται όλο και περισσότερο στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε.) που είναι κυρίως η Ηλιακή Ενέργεια, η Αιολική Ενέργεια, η Ενέργεια των Κυμάτων κ.λπ.
Η Αιολική Ενέργεια με την ανάπτυξη κατάλληλων ανεμογεννητριών σε πολλές περιπτώσεις είναι ανταγωνιστική για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η Ελλάδα μας δεν έχει μόνο άφθονο αιολικό δυναμικό, έχει το πλεονέκτημα να βρέχεται ολόγυρα από θάλασσα και να διαθέτει πλούσιο δυναμικό ενέργειας θαλασσίων κυμάτων.
Στα πλαίσια επιδίωξης αξιοποίησης και αυτής της μορφής ενέργειας, έχει γίνει επί δεκαετία προσπάθεια ανάπτυξης, βελτίωσης και πειραματικής λειτουργίας πιλοτικής μονάδος με πολύ θετικά αποτελέσματα.
Η παραπάνω πιλοτική μονάδα κατασκευάσθηκε ήδη με πρωτοβουλία και επινόηση του υπομηχανικού – Μηχανολόγου Αθανασίου Αργυρίου και έχει τη δυνατότητα με τη βοήθεια της ενέργειας των κυμάτων να αντλεί νερό από τη θάλασσα, σε πίεση και ποσότητα ανάλογη με την διαστασιολόγηση των κυρίων μερών της μονάδας, όγκος πλωτήρα, διατομή εμβόλου και το ύψος κυματισμού,
Άρα, εάν ένα πλήθος παρόμοιων μονάδων εγκατασταθεί σε μια παραλία και συνδεθούν οι καταθλίψεις των σε ένα κεντρικό αγωγό, μπορεί σε ώρες κυματισμού να μας τροφοδοτεί με νερό συγκεκριμένης πίεσης και ποσότητα ανάλογης με το ύψος κυματισμού.
Έτσι το αντλούμενο νερό μπορεί να αποθηκεύεται σε λιμνοδεξαμενή, αναλόγου μανομετρικού ύψους με την πίεσή του, [άρα δυνατότητα αποθήκευσης υδραυλικής ενέργειας], και από εκεί μέσω υδροστροβίλων και γεννητριών να παράγει ηλεκτρική ενέργεια τις ώρες που εμείς τη χρειαζόμαστε.
Επίσης η ίδια εγκατάσταση αντλούμενου θαλασσίου ύδατος για παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα, με τις απαιτούμενες προσθήκες (φίλτρα κ.λπ) και ως μονάδα αφαλάτωσης θαλασσίου ύδατος με τη μέθοδο της αντιστρεπτής όσμωσης.
Με την παραπάνω μέθοδο έχουμε τις εξής ωφέλειες :
§ Δεν ρυπαίνουμε το περιβάλλον, δεν καταναλώνουμε καμιά άλλη μορφή ενέργειας, ως πετρέλαιο ή άνθρακα, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Έτσι παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια και πόσιμο νερό εκεί όπου δεν υπάρχουν υδατοπτώσεις αλλά υπάρχει θαλασσινό νερό με ικανοποιητικό κυματισμό.
Η παραπάνω μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτροδότηση Νησιών ως και παροχή πόσιμου νερού σε αυτά που δεν μπορούν να συνδεθούν λόγω αποστάσεων με το Εθνικό Δίκτυο Ηλεκτρικής Ενέργειας ως και με Δίκτυο ύδρευσης.














Αργυρίου Αθανάσιος
Μηχανολόγος Υπομηχ/κός
Τηλ.21034.13.817
κιν.6979935666
Σημ.axinosp: Διαδώστε το !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: