Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Αύξηση 8% στους κατώτατους μισθούς διεκδικεί η ΓΣΕΕ

Την άλλη εβδομάδα θα καταγγελθεί από τη ΓΣΕΕ η τρέχουσα εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας (ΕΓΣΣΕ) με την επίδοση του σχετικού εξωδίκου καταγγελίας στις εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ), ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν και οι σχετικές διαπραγματεύσεις. Στόχος της ΓΣΕΕ είναι η έναρξη του διαλόγου για τις αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς να ξεκινήσει αμέσως μετά τις γιορτές.

Οι συνδικαλιστές προτίθενται να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις με αίτημα «αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς της τάξης του 8%». Σε απόλυτους αριθμούς η συνδικαλιστική ηγεσία θα ζητήσει ο κατώτατος μισθός να διαμορφωθεί στα 800 ευρώ μηνιαίως από 739,56 ευρώ που είναι σήμερα.

Σύμφωνα με τις στοχεύσεις της ΓΣΕΕ αναμένεται να προταθεί στους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων οι διαπραγματεύσεις εφέτος να διεξαχθούν σε δύο φάσεις. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης η εργοδοτική πλευρά επιθυμεί να γνωρίζει γρήγορα (ώστε να γίνουν οι σχετικοί σχεδιασμοί) το ύψος των αυξήσεων. Με αυτή τη λογική η ΓΣΕΕ θα εξαντλήσει τα περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με τους κατώτατους μισθούς μέσω της επίτευξης συμφωνίας για την υπογραφή ειδικής σύμβασης που θα αφορά αποκλειστικά στις αυξήσεις των κατώτατων ορίων της ΕΓΣΣΕ.

Ακολούθως και χωρίς την ασφυκτική πίεση των χρονικών ορίων η ΓΣΕΕ θα θέσει στο τραπέζι τα θεσμικά αιτήματά της αλλά και θα διεκδικήσει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων σε μία σειρά γενικών

Σε επίπεδο θεσμικών αιτημάτων η ΓΣΕΕ αναμένεται να θέσει προς διαπραγμάτευση μία σειρά χρονιζόντων προβλημάτων, όπως οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και τις βλαπτικές μεταβολές μετά τη μεταβίβαση επιχειρήσεων, προστασία της οικογένειας και την ισότιμη συμμετοχή, προστασία ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στην εργασία.

Ειδικότερα η ΓΣΕΕ θα διεκδικήσει κατώτατο όριο στη μερική απασχόληση τις 20 ώρες εβδομαδιαίως (4 ώρες ημερησίως) αλλά και θέσπιση στις περιπτώσεις εκ περιτροπής εργασίας ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου των εργαζομένων με μειωμένη απασχόληση ανά επιχείρηση ή εκμετάλλευση στο 10% του προσωπικού τους.

Επίσης η ΓΣΕΕ θα ζητήσει την κατάργηση του νόμου Παναγιωτόπουλου για τις υπερωρίες και την επαναφορά του προϊσχύσαντος καθεστώτος, ενώ θα ζητήσει και μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας στις 35 ώρες.
http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1152285&nt=103
Τώρα που είπες ΓΣΕΕ, θυμήθηκα τον Παναγόπουλο στο Κολωνάκι την παραμονή της πρωτοχρονιάς σε γωστό στέκι με κάτι άλλα τσιράκια, 5 στον αριθμό όλοι μαζί να τα πίνουν και να καπνίζουν κάτι πούρα σαν σκουπόξυλα ήταν με το συμπάθειο.Τα πούρα υποθέτω ήταν σε στυλ Τσε Γκεβάρα αντιπροσωπευτικά της επανάστασης που κάνουν.
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1506330
Σημ.axinosp:Να δώ το ξύλο ποιοί θα το φάνε στο τέλος ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: