Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Οριστική προσγείωση ΙΕΚ πλέον τα «κολέγια»

Αφαιρεί τον τίτλο «κολέγια» από τις σχετικές επιχειρήσεις η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καθώς σχεδιάζει να τις τοποθετήσει στη μεταλυκειακή εκπαίδευση (όπου εντάσσονται και τα ΙΕΚ), λίγους μήνες μετά την αδειοδότησή τους από την προηγούμενη κυβέρνηση, που οιονεί σηματοδοτούσε εξομοίωση των τίτλων σπουδών τους με τα πτυχία των ΑΕΙ.
Στο πλαίσιο των χθεσινών ανακοινώσεων για τη Διά Βίου Μάθηση, η Αννα Διαμαντοπούλου επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, εκπεφρασμένη από την περίοδό της στην αξιωματική αντιπολίτευση, πως δεν αναγνωρίζει τον όρο «κολέγια», συνυπολογιζομένης της προειδοποιητικής επιστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παραβίαση θεμελιωδών κοινοτικών ελευθεριών από τον Ν. 3696/2008 της Νέας Δημοκρατίας.

Αποσαφηνίζοντας εν μέρει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το κανονιστικό πλαίσιο με το οποίο θα ρυθμιστεί το καθεστώς λειτουργίας των κολεγίων, η υπουργός Παιδείας δήλωσε χθες: «Οπως είχαμε πει στη Βουλή αλλά και όπως αποδεικνύεται από την επιστολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για το αντιευρωπαϊκό του νόμου που αφορά τα κολέγια, δεν μπορούν τα Ινστιτούτα αυτά, τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών να ονομάζονται "κολέγια"».

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ανήκουν στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, είτε συνεργάζονται είτε όχι με Ιδρύματα του εξωτερικού. Στο μέλλον θα πιστοποιούνται και θα αδειοδοτούνται από το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης».

Εν τω μεταξύ, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προετοιμάζει και το Προεδρικό Διάταγμα -βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας από το ΣτΕ- που αφορά την ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των κολεγίων.

Υπενθυμίζεται πως η χώρα μας υποχρεούται να εφαρμόσει την οδηγία 2005/36 καθώς απειλείται με υψηλά πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αφού η προθεσμία για τη σχετική ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο έληξε πριν από δύο χρόνια.

Ξεκαθαρίζοντας το θέμα της ενσωμάτωσης της Κοινοτικής Οδηγίας, η κ. Διαμαντοπούλου εξήγησε πως δεν αφορά ακαδημαϊκά προσόντα, πτυχία και διπλώματα. «Αφορά κάθε είδους επαγγελματικά δικαιώματα τα οποία αποκτούνται σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και από τη στιγμή που αποκτηθούν και πιστοποιηθούν σε μια χώρα, τότε ισχύουν και σε όλα τα κράτη-μέλη», είπε η υπουργός.

«Η ενσωμάτωση της Οδηγίας αφορά όλα τα επαγγέλματα από τον ψαρά μέχρι τον πανεπιστημιακό. Η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με την ενσωμάτωση που κάνουμε, δεν γίνεται βέβαια αυτόματα. Οι επαγγελματικοί φορείς, όπως επίσης και αντίστοιχη επιτροπή του Δημοσίου θα έχουν δικαίωμα να ζητούν επιπλέον μαθήματα ή περίοδο εμπειρίας η οποία θα πρέπει να έχει συσσωρευθεί στη χώρα μας για να πιστοποιείται η δυνατότητα άσκησης επαγγελματικού δικαιώματος».

Οι αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας προκαλούν εκ νέου την αντίδραση των ιδιοκτητών των κολεγίων, που έχουν ήδη κινηθεί νομικά για την ανάκληση των αδειών λειτουργίας των εκπαιδευτηρίων.

«Εκπλαγήκαμε από τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για τρεις λόγους: Ο πρώτος είναι ότι γίνονται πάλι ανακοινώσεις για τα κολέγια χωρίς επί τρεις μήνες η υπουργός να έχει δεχτεί τον σύλλογό μας για συζήτηση των τόσο πολλών προβλημάτων που απασχολούν το υπουργείο και εμάς», δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του Συνδέσμου των κολεγίων Κωνσταντίνος Καρκανιάς.

«Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με το ότι πριν ακόμη ξεκινήσει ουσιαστικά η εφαρμογή του προηγούμενου νομοθετικού πλαισίου για τα κολέγια, ανακοινώνεται πρόθεση δημιουργίας ενός καινούργιου πλαισίου που μας αφορά, κάτι το οποίο σίγουρα μας προκαλεί ηθική και υλική βλάβη, αφού έχουμε επενδύσει πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ για προσαρμογή στο προηγούμενο πλαίσιο. Ο τρίτος είναι ότι ανακοινώνεται η νέα αλλαγή του ονόματός μας ένα χρόνο μετά την επιβολή από το υπουργείο σε εμάς της ονομασίας "κολέγια", κάτι που μας ανάγκασε να αλλάξουμε τα καταστατικά μας, το διαφημιστικό μας υλικό και τις ταμπέλες στα κτίριά μας». *
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=117762
Σημ.axinosp:Άντε να δούμε θα κλείνει και το Ντιρί στην Αγία Παρασκευή ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: