Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Χρεοκοπία; Τώωωωρα το μάθατε;

20/1/2010
06:53
Του Ιωάννη Π. Τουτουδάκη

Όλα τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα στην Ελλάδα, ατέλειωτο μελάνι χύνεται σε όλα τα έγκριτα οικονομικά έντυπα και μη, για τα οικονομικά προβλήματα που κλονίζουν το ευρώ και όλες τις αγορές του πλανήτη. Μήπως τελικά είναι το κέντρο της Γης αυτός ο τόπος;

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά τα μίντια κατευθύνουν το πόπολο εκεί που θέλουν. Το 2008 οι τράπεζες παγκοσμίως έκλειναν, οι μετοχές έφτασαν στο ναδίρ και ο κόσμος ένα βήμα πριν αποσύρει τις καταθέσεις του. Έτσι έλεγαν τα δελτία ειδήσεων.

Από
Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο
τον Μάρτιο του 2009 και μετά οι τράπεζες δεν είχαν πρόβλημα και όπως μας είπαν η κρίση ξεπεράστηκε. Τα πρόβατα που «σήκωσαν» από το γκισέ τις αποταμιεύσεις τον Οκτώβρη του 2008, μετά από 5 μήνες τα έστειλαν πίσω για να αγοράσουν και μετοχές τραπεζών...

Σοβαρότητα δεν υπάρχει και η κατάσταση φαίνεται ότι θα διαιωνιστεί μέχρι τελικής πτώσης, δηλαδή της χρεοκοπίας όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του υπόλοιπου δυτικού κόσμου.

Το εντυπωσιακό στοιχείο δεν είναι τα χρέη της χώρας ούτε τα ελλείμματα της διότι αυτά είναι γνωστά σε όλους, μπορεί να τα βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος στην επίσημη ιστοσελίδα του γενικού λογιστηρίου του κράτους, αυτό που εντυπωσιάζει και προκαλεί είναι ότι όλοι αναφέρονται σαν να τα έμαθαν χθες. Τώρα δηλαδή η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία; Πριν 2 χρόνια ήταν οικονομικά υγιής; Η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα.

Μεγάλη φασαρία καθημερινά για το spread των ομολόγων, το έμαθε και η γιαγιά μου το spread τόσες φορές που το άκουσε στα δελτία των 8:00. Το spread λοιπόν, αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά τώρα, είναι σε λογικά επίπεδα, 2-3 μονάδες από το γερμανικό κάτι πολύ φυσιολογικό για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας. Το παράλογο spread ήταν πριν όχι τώρα. Ειδικά στο σημερινό περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων όπου η απόλυτη απόδοση για τον έχοντα ελληνικά ομόλογα είναι μόλις κάτι πάνω από 5%.

Όσοι αγόραζαν πέρυσι από τα ομόλογα με το μισό spread δεν διάβασαν πουθενά πόσο είναι το χρέος της Ελλάδας, διότι δημιουργήθηκε σε 30 χρόνια όχι σε 6 μήνες;

Αν όχι, δεν είναι ενημερωμένοι επενδυτές, αν ναι, τότε δεν έκαναν σωστή εκτίμηση ρίσκου/απόδοσης.

Η Ελλάδα δυστυχώς είναι χρεοκοπημένη εδώ και χρόνια, και όσοι το λέγαμε ήμασταν υπερβολικοί και γραφικοί, απλά τώρα το είπαν τα mainstream media...

Η επιχείρηση Ελλάς έχει χοντρικά 50 δισ. έσοδα από άμεσους και έμμεσους φόρους και για την εξυπηρέτηση χρέους 250 δισ. με 5% επιτόκιο (μόνο) χρειάζονται 12,5 δισ., δηλαδή το 25% των εσόδων μόνο για εξυπηρέτηση των δανείων. Αν αυτό δεν είναι χρεοκοπία τότε τί είναι; Το αναθεωρημένο έλλειμμα είναι το πρόβλημα;

Αλλά να δούμε λίγο και τις υπόλοιπες τεράστιες οικονομίες, πυλώνες του συστήματος. Η Ελλάδα δηλαδή χρεοκοπεί με χρέος κάτι περισσότερο από 100% του ΑΕΠ και η Ιαπωνία με χρέος 200% του ΑΕΠ οδεύει προς την μεγάλη ανάπτυξη που μας είπαν τα μίντια ότι ξεκίνησε παγκοσμίως πέρυσι;

Η Ελλάδα χρεοκοπεί με έλλειμμα 13% του ΑΕΠ και οι ΗΠΑ με την Βρετανία με αντίστοιχα ελλείμματα και καμία διάθεση άμεσα να τα περιορίσουν οδεύουν προς μέρες δόξας;

Σίγουρα η χώρα με την είσοδο στην ΟΝΕ απώλεσε το φάρμακο δια πάσα αντίστοιχη νόσο που δεν είναι άλλο από το τύπωμα χαρτονομίσματος, το οποίο γίνεται μαζικώς από τα άλλα κράτη που διαθέτουν πρέσα και θέλουν να μας πείσουν ότι έτσι θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Η αλήθεια είναι μία: το μοντέλο διαβίωσης του δυτικού κόσμου έχει χρεοκοπήσει εδώ και 10 χρόνια, διότι καταναλώνει περισσότερα από όσα παράγει και δανείζεται για να καλύψει τη διαφορά. Τα χρέη δεν αποπληρώνονται αντίθετα αναλαμβάνονται νέα και το τραπεζικό σύστημα είναι χρεοκοπημένο. Ο πλούτος και η παραγωγή μεταφέρεται προς Ανατολή και η Δύση θα φτωχαίνει.

Λύσεις μαγικές δεν υπάρχουν και χωρίς ριζική αντιμετώπιση του χρέους ποτέ δεν θα δημιουργηθεί πραγματική ανάπτυξη, θα συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος πλασματικής ανάπτυξης από ενέσεις τυπωμένης ρευστότητας και κρίσεων εμπιστοσύνης.

Οικονομικός κύκλος δεν υφίσταται όσο δεν επιτρέπεται στο σύστημα να βρει τις δικές του ισορροπίες.

Αυτό αποδεικνύεται από την άνοδο του χρυσού που διαρκώς υπεραποδίδει έναντι των μετοχών τα τελευταία δέκα χρόνια. Η πραγματική οικονομία, η πρωτοπορία, η λαμπρή σκέψη δεν μπορεί να νικήσει σε απόδοση το κίτρινο μέταλλο που προσφέρει ασφάλεια και κάλυψη στις κακές επιλογές των πολιτικοοικονομικών ταγών. Αν λοιπόν πιστέψουμε ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί τότε έρχονται και οι επόμενες χώρες στη σειρά.

Σχετικά με τα σενάρια που κυκλοφορούν για το τι θα γίνει σε περίπτωση χρεοκοπίας, αυτό είναι μια τεχνική πλευρά του θέματος, και κακώς δίνεται μεγάλη σημασία. Η πραγματική χρεοκοπία είναι ότι η χώρα παράγει σχεδόν τίποτα και εισάγει σχεδόν τα πάντα με συνέπεια την μεταφορά των κεφαλαίων στο εξωτερικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πέσει μαύρη πείνα κατά το λαϊκότερον. Το πλέον ανησυχητικό όλων είναι ότι το πόπολο, είναι κακομαθημένο, θέλει να συνεχίσει να ζει εις βάρος των άλλων, δεν έχει καταλάβει την δεινή θέση της χώρας και κυνηγάει μάγισσες.

Για όσα τώρα ακούγονται ότι μετά από μια στάση πληρωμών δεν θα δανείζει κανείς τη χώρα κλπ., η απάντηση είναι μακάρι να μην την δανείζει ποτέ κανείς. Γιατί να την δανείζει; Για να σπαταλούν τα κεφάλαια οι πολιτικοί προς όφελος των γνωστών συμφερόντων και μετά από 20 χρόνια να είναι η χώρα στο ίδιο χάλι;

Αφού δεν είναι ικανή η χώρα να δανειστεί για να κάνει αποδοτικές επενδύσεις για την οικονομία της καλύτερα να βρεθεί ένας τρόπος να μην δανειστεί ποτέ στο μέλλον.

Δυστυχώς όμως θεωρώ απίθανο να μην δανείσει κανείς τη χώρα εκ νέου υπό οποιεσδήποτε συνθήκες αν δεν αλλάξει η παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Δανεισμένος σημαίνει υποτελής, αυτό εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς. ΌΛΑ τα κράτη που χρεοκόπησαν ανά τον πλανήτη συνέχισαν να δανειοδοτούνται εκ των υστέρων.
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1523942&nid=890883
Σημ.axinosp:Για περάστε κόσμε στο νέο ανακαινισμένο μας Χρηματιστήριο , η μπίλια γυρίζει κόκκινο ή μαύρο , long ή sort .H νέα μας Κυβέρνηση για μια ακόμη φορά κοιτάζει αμήχανη στο τραπέζι της ρουλέτας που αυτές τις ώρες παίζεται , το τέλος του δράματος που λέγεται Ελληνική Οικονομία. Ο Joseph Stiglitz ο φιλόσοφος του ΠΑΣΟΚ αυτή την εποχή , θα παίξει το ρόλο του διαιτητή από το μπαλκόνι του Χίλτον . Όπως λέει και ο άγνωστος φίλος Μάρκος ντε Σάντ Ο Johnny Walker φεύγει με τα λεφτά, η πούτσα έρχεται...Ναι έρχονται να πάρουν τα φράγκα και όλα τα σκυλιά της υφηλίου μαζί με την εγχώρια μαρίδα έχουν μαζευτεί πίσω από οθόνες υπολογιστών και σκοπεύουν Σοφοκλέους , το σύνθημα , δεν θα μείνει κολυμπιθρόξυλο , σε σημείο ο που ο ευφυέστατος Πρωθυπουργός θα κολλήσει το δάκτυλο του όχι στην αλυσίδα αλλά στο ποντίκι του κομπιούτερ και θα λέει και ευχαριστώ στους Σύμμαχους Αμερικάνους. Το παγκόσμιο χρηματιστηριακό προβολικό έχει ήδη από σήμερα αρχίσει τις πρώτες βολές και ο πανικός είναι ήδη έκδυλος .Με Spead στις 345,5 μονάδες βάσης , οι ξένοι παίζουν μπάλα σε άδειο γήπεδο . Όταν τζογάρεις δέκα δις, λέμε ένα ποσό τώρα, π.χ. στην ΕΤΕ και ταυτόχρονα την σορτάρεις με 50 δις τότε είναι σαν να κλέβεις εκκλησία. Και τώρα που θυμήθηκα εκκλησία τους ακούω αυτές τις μέρες να ουρλιάζουν για μέρισμα από την Εθνική Τράπεζα, βλέπεις ο τζίρος των εκκλησιών , το μαγαζάκι τους , έχει λίγες αψιλίες αυτές τις μέρες γιατί οι πιστοί ξεμείναν από ρευστό. Η Εκκλησία έχει τόνους μετοχές της ΕΤΕ και φοβάται πως η πιστή της εταιρεία θα είναι το επίκεντρο των χτυπημάτων στο ΧΑ τις προσεχείς ημέρες και τους έχει πάει ζουμί , μην χάσουν τίποτα λεφτά . Το φινάλε πλησιάζει και ο πρωταγωνιστής θα πεί την τελευταία του ατάκα "Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν " και θα πέσουν οι τίτλοι , με τους δημιουργούς του νέου αυτού δράματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: