Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Εκτοξεύεται το κόστος δανεισμού

Κρίσιμη δοκιμασία η κοινοπρακτική έκδοση τίτλων 5ετούς διάρκειας την ερχόμενη εβδομάδα
Νέα ιστορικά ρεκόρ κατέγραψαν χθες τα spreads των ελληνικών ομολόγων, ανεβάζοντας στα ύψη το κόστος δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου. Η διαφορά απόδοσης του ελληνικού 5ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ξεπέρασε ακόμη και τις 400 μονάδες βάσης, από 323 μονάδες την Πέμπτη, εξαιτίας των κερδοσκοπικών κινήσεων εν όψει την κοινοπρακτικής έκδοσης τίτλων 5ετούς διάρκειας στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.
Πρόκειται για μια κρίσιμη δοκιμασία του προγράμματος δανεισμού, αφού είναι η πρώτη φορά φέτος που το ελληνικό Δημόσιο θα προσπαθήσει να δανειστεί μέσω τίτλων που η διάρκειά τους υπερβαίνει τον ένα χρόνο και ποσό που θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους όρισε έναν μεγάλο αριθμό αναδόχων (για πρώτη φορά ορίστηκαν έξι τράπεζες, οι Credit Suisse, Deutsche Bank, MorgaStanley, GoldmaSachs, Εθνική Τράπεζα και EFG Eurobank), ώστε να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Σε νέο ιστορικό υψηλό εκτινάχθηκε και το spread του 10ετούς, φτάνοντας μέχρι τις 317 μονάδες βάσης.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100024_23/01/2010_387993
Σημ.axinosp:;Ήσυχα-ήσυχα το ποταμάκι αργοκυλάει το καθάριο του νεράκι ......Είδατε καμία καταστροφολογία από δώ και εμπρός θα σχολιάζουμε τα οικονομικά γεγονότα με ποιήση !!

1 σχόλιο:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το Blog σας

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δόση βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατοτιτα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr