Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Roubini: Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει

«Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει», δήλωσε στο CNBC ο Nouriel Roubini, από το Νταβός. «Κοιτάξτε, θα πρέπει να ζητήσουν από την Κίνα να τους βοηθήσει», είπε.
Βέβαια, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, τότε η ΕΕ θα πρέπει να διασώσει την Ελλάδα, γιατί αλλιώς, η χώρα αποτελεί απειλή για τη νομισματική ένωση.

Εξάλλου, μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του Bloomberg, ο Roubini είπε ότι θεωρεί πιθανή τη διάσπαση της Ευρωζώνης, σε ορίζοντα ενός ή δύο ετών. Ωστόσο, πιστεύει ότι η Ισπανία –και όχι η Ελλάδα- θα είναι η χώρα που θα σημάνει την καταστροφή του ευρώ.

Ο γνωστός ακαδημαϊκός δήλωσε ότι ποτέ άλλοτε δεν έχει υπάρξει τόσο απαισιόδοξος για το μέλλον της Ευρωζώνης.

Η διάσπαση της ένωσης αποτελεί «έναν αυξανόμενο κίνδυνο», είπε. «Η Ευρωζώνη μπορεί να οδηγηθεί προς μια διακλάδωση, όπου θα έχει ένα ισχυρό κέντρο και μία πιο αδύναμη περιφέρεια και τελικά, κάποιες χώρες ενδέχεται να αποχωρήσουν από τη νομισματική ένωση», εξήγησε, προσθέτοντας ότι ουσιαστικά, το ευρώ περνά σήμερα το πρώτο του μεγάλο τεστ.

Η περιφέρεια της Ευρωζώνης και ειδικότερα η Ισπανία και η Ελλάδα απειλούνται από τις δημοσιονομικές ανισορροπίες και τη μείωση της ανταγωνιστικότητας, τόνισε, ενώ η κατάστασή τους επιδεινώνεται από το γεγονός ότι δεν μπορούν να υποτιμήσουν το νόμισμα.

Ωστόσο, ο Roubini ξεκαθάρισε πως ενώ οι αγορές έχουν στρέψει τα βλέμματά τους στην Ελλάδα, τελικά η Ισπανία ενδέχεται να αποδειχθεί μεγαλύτερος κίνδυνος, γιατί πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ένωσης, έχει υψηλότερη ανεργία και πιο αδύναμες τράπεζες.
«Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, αυτό είναι πρόβλημα για την Ευρωζώνη. Εάν η Ισπανία χρεοκοπήσει, είναι καταστροφή», είπε.
http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=2&artid=80442
Σημ.axinosp: Αρχίζουν οι προειδοποιητικές βολές για την Ισπανία και τις Τράπεζες της στο ταμπλό του Ισπανικού Χρηματιστηρίου . Τώρα όσον αφορά την Ελλάδα κύριε Ρουμπίνι μου περίμενα από σας μια πιο σωστή ανάλυση μιας και γεννηθήκατε και μεγαλώσατε στην περιοχή μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΡΟΥΜΠΙΝΙ(ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ,ΓΚΟΛΝΤΜΑΝ,ΡΟΥΜΠΙΝΣΤΑΙΝ,ΚΛΠ ΧΡΥΣΟΜΑΝΕΙΣ)ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΑΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΩΝ.ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ ΧΡΕΗ-ΜΑΜΟΥΘ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΓΟΡΕΣ-ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΕΙ ΓΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ,ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ''ΜΕΓΑΛΟΣ''ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ,ΕΙΔΙΚΟΣ,ΚΛΠ ΔΕΝ ΞΕΣΤΟΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΚΟΠΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ (Η ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΕΣ ΟΠΩΣ Η ΕΕ)ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΕΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥ.ΣΥΧΝΑΚΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΝΙ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΜΠΟΥΡΔΑ.ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ.