Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Τρισέ: Σε τροχιά ανάκαμψης η διεθνής οικονομία

H ΠAΓKOΣMIA οικονομία έχει τεθεί σε τροχιά ανάκαμψης από τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων 70 ετών, με επικεφαλής τις «δυναμικές» αναδυόμενες αγορές. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες της υφηλίου στη συνεδρίαση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών. Βρισκόμαστε σε τροχιά ανάκαμψης σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς τα στοιχεία υποδεικνύουν βαθμιαία εξομάλυνση της οικονομίας, δήλωσε ο προεδρεύων στη συνεδρίαση και διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Ο διοικητής της ΕΚΤ έθεσε ως βασική προϋπόθεση της επίτευξης βιώσιμης ανάκαμψης τη δημοσιονομική σταθεροποίηση και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία.

Οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη –η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία– εισήλθαν σε τροχιά ανάκαμψης το γ΄ τρίμηνο του 2009. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας και της Τράπεζας της Αγγλίας, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ κάλεσε τις κυβερνήσεις να επιδείξουν υπευθυνότητα σε δημοσιονομικό επίπεδο.

Ο κεντρικός τραπεζίτης χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων για το παγκόσμιο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών. Η BIS επιβεβαίωσε την ικανοποίησή της για την πρόοδο που έχει παρουσιάσει ο κλάδος τους τελευταίους μήνες. Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο είχε δεσμευτεί να παρουσιάσει ένα σχέδιο διεθνών προτύπων που διασφαλίζει ότι οι τράπεζες έχουν ικανοποιητική κεφαλαιακή επάρκεια. Το ολοκληρωμένο σχέδιο των ρυθμίσεων θα πρέπει να έχει κατατεθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
http://www.express.gr/news/ellada/252334oz_20080225252334.php3

Σημ.axinosp:Για χιλιοστή φορά ο Καραγκιοζάκος που λέγεται Τρισέ μας λέει ότι βρισκόμαστε σε τροχιά ανάκαμψης . Τώρα γιατί συνεχίζεται αυτή η τροχιά και δεν ανακάμπτουμε μυστήριο βρε παιδί μου. Μας επαναλαμβάνουν δε συνέχεια να έχουμε εμπιστοσύνη στην οικονομία και αυτό με εκνευρίζει ακόμα περισσότερο. Δηλαδή το μίνι κραχ του 2008 ήταν για αυτούς μια ατυχής στιγμή που απλά δεν πρόλαβαν να σώσουν την Λέχμαν Μπράδερς και πάει τελείωσε. Από δώ και μπρός θα πρέπει να αγοράζουμε (χρεωνόμαστε) και να καταναλώνουμε ότι σαβούρα μας διαφημίζουν στην TV και τα πάντα θα γίνουν σαν παλιά .
Με αυτό το πλευρό να κοιμόσαστε και όλα θα σας πάνε καλά κύριε Τρισέ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: