Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Stiglitz: Χρειάζεται και δεύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας

Η αμερικανική οικονομία χρειάζεται ένα νέο πακέτο στήριξης καθώς η αδύναμη ανάκαμψη δεν θα καταφέρει να τροφοδοτήσει την δημιουργία αρκετών νέων θέσεων εργασίας για να υποχωρήσει και πάλι η ανεργία, δήλωσε σήμερα ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires.

"Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε (για την οικονομία) είναι να περάσουμε ΄΄ενα δεύτερο πακέτο στήριξης", δήλωσε ο Stiglitz μιλώντας σε εκδήλωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων στην Ουάσινγκτον.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η αμερικανική οικονομία "αποτραβήχτηκε από τον γκρεμό", ωστόσο εκτίμησε ότι "δεν μπορεί κανείς να περιγράψει την υφιστάμενη κατάσταση ως ισχυρή ανάκαμψη".

Ο Stiglitz πρόσθεσε ότι "επίσημα , η ύφεση μπορεί να έχει τελειώσει", αλλά τα επίπεδα της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών υποδεικνύουν ότι "απέχουμε πολύ από το να ανακηρύξουμε το τέλος της ύφεσης".

"Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ότι η ανάκαμψη δεν ήταν αρκετά ισχυρή για να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας", υπογράμμισε.

Ο Stiglitz σημείωσε ότι το προηγούμενο πακέτο των 787 δισ. δολ. για την στήριξη της αμερικανικής οικονομίας ήταν ένα θετικό αλλά μικρό βήμα.

"Αν δεν είχε υλοποιηθεί τα ποσοστά της ανεργίας θα είχαν φτάσει το 11 ή το 12%", δήλωσε. "Δεν ήταν αρκετά μεγάλο, αυτό είναι ξεκάθαρο σήμερα, και δεν ήταν αρκετά καλά σχεδιασμένο", συμπλήρωσε.
http://www.capital.gr/News.asp?id=892653
Σημ.axinosp:Πρώτον όταν ο Stiglitz μιλάει για δεύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας ενοεί να στηρίξουμε τους Τραπεζίτες όχι τα 50 εκατομμύρια Αμερικανών που σιτίζονται με κουπόνια από το Αμερικάνικο Υπουργείο Γεωργίας . Δεύτερο άλλα έλεγε πέρσι τέτοια εποχή ο λεγάμενος που τώρα τον έπιασε ο πόνος για τις Τράπεζες . Τελικά ανέκαμψε η οικονομία στην Αμερική ή τα Αμερικάνικα στατιστικά στοιχεία , είναι σαν τα στοιχεία που δίναμε εμείς σαν Ελλάδα στην ΕΕ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: