Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Τζόζεφ Στίγκλιτς «Μία Ευρώπη αρχών δεν θα άφηνε την Ελλάδα να ματώσει»

Μία Ευρώπη που βασίζεται σε αρχές δεν θα άφηνε την Ελλάδα να «ματώσει», σημειώνει σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο Νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, τονίζοντας ότι η ΕΕ πρέπει να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση.

Στο άρθρο με τίτλο «Μία Ευρώπη αρχών δεν θα άφηνε την Ελλάδα να ματώσει», ο Νομπελίστας οικονομολόγος αναφέρεται στις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ ότι «καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αναμένει από εμάς ειδική μεταχείριση» και κατηγορεί τον κ. Τρισέ ότι τηρεί «δύο μέτρα και δύο σταθμά»:

Στην ουσία, επισημαίνει, στην ΕΕ υπάρχουν δύο συμφωνίες του Μάαστριχτ, μία για τις μεγάλες και ισχυρές χώρες και άλλη μία για τις μικρότερες και λιγότερες ισχυρές. Μάλιστα, αναφέρεται στην περίπτωση της Γαλλίας που όταν το έλλειμμα της υπερέβη το 3% του ΑΕΠ έγιναν πολλές δηλώσεις, αλλά τίποτα άλλο.

Ο Τζ. Στίγκλιτς αναφέρει ότι το υψηλό έλλειμμα έχει επιπτώσεις για το μέλλον των πολιτών στην Ελλάδα, αλλά όχι για τη σταθερότητα του ευρώ.

Ο Νομπελίστας οικονομολόγος ζητεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να στηρίξουν τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης του Γ.Παπανδρέου, καθώς ήταν ειλικρινής σε ό,τι αφορά τη «δημιουργική» λογιστική της προηγούμενης κυβέρνησης και συγκρίνει τον κ. Παπανδρέου με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι καλείται να διαχειριστεί μια οικονομική κατάσταση για την οποία δεν είναι υπαίτιος.

Ο Γ.Παπανδρέου, τονίζεται στο άρθρο, ήταν ανέκαθεν υπέρ της ειλικρινούς και διαφανούς διακυβέρνησης και η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει αυτό το είδος πολιτικού ηγέτη και όχι να κάνει τη ζωή του δυσκολότερη.

Με την ευρωπαϊκή οικονομία να είναι ακόμα αδύναμη, μία εξαιρετικά ταχεία μείωση του ελλείμματος αυξάνει τον κίνδυνο βαθιάς ύφεσης για την Ελλάδα, σημειώνει και ζητεί από οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να ενισχύσει τις επενδύσεις στη χώρα ώστε να αντισταθμιστούν οι αποπληθωριστικές επιπτώσεις από τις περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό.

«Για το καλό της ευρωπαικής αλληλεγγύης και δημοκρατίας, η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες του Γ.Παπανδρέου με κάθε δυνατό τρόπο και όχι να γυρίσουν την πλάτη τους στον ελληνικό λαό, ο οποίος πρέπει να πειστεί ότι η υποστήριξη των κυβερνητικών μέτρων λιτότητας είναι προς το καλό όλων», καταλήγει ο Τζ.Στίγκλιτς.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artid=311767&dt=26/01/2010
Σημ.axinosp:Ρε Στίγκλιτς μην χαλιέσαι με τους Ευρωμαλάκες , να και αν μας θέλουν , να και αν δεν μας θέλουν . Θα φύγουμε , θα πάμε αλλού !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: