ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΔΑΦΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ;;Ψίθυροι από το Λονδίνο – ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.
Σε απάντηση αυτού: Αναίσχυντοι: “Δεν έχουμε λεφτά για τις συντάξεις του ΙΚΑ τον Αύγουστο” διαρρέουν.
The bond trader
Είναι αλήθεια αυτά που ακούμε;
Ο προϋπολογισμός του 2010 που καταθέσατε στο ΔΝΤ έχει μέσα κόστος για συντάξεις 2,5% του ΑΕΠ η 7,5 δις για όλο τον χρόνο. Ήδη έχετε δώσει αυτό το πόσο για συντάξεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου
Να θυμίσω ότι το κόστος για αυτόν τον κωδικό το 2009 ήταν 17.5 δις.
Πως θα πληρώσετε τις συντάξεις για Ιούνιο- Δεκεμβρίου συν τα επιδόματα; Σίγουρα τα ρευστά αποθέματα των ταμείων δεν μπορούν να καλύψουν αυτό το ποσό.
Τι θα κάνετε;
Γι’αυτό τρέχατε να περάσετε το ασφαλιστικό;
Είναι αλήθεια βάση του μνημονίου ότι το 2.5% δεν σας επιτρέπει να εγγυηθείτε άλλο τις συντάξεις;
Τι θα κάνετε το Σεπτέμβριο; Στάση πληρωμών στους συνταξιούχους;
Μάλλον ναι γι’ αυτό τα spreads είναι στα 800.
Κάτι ξέρουν οι αγορές που δεν έχετε πει στον λαό.
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΕΔΩ
Δείτε τι αναγράφεται στην σελίδα 51, ii. Structural fiscal reforms,
“Parliament adopts a reform of the pension system to ensure its medium- and long-term sustainability. It should limit the increase of public sector spending on pensions, over the period 2010‒2060, to under 2.5 percent of GDP. The reform will be designed in close consultation with European Commission, IMF and ECB staff, and its estimated impact on long-term sustainability will be validated by the EU Economic Policy Committee. The parameters of the system will ensure long-term actuarial balance, as determined by the National Actuarial Authority. The reform should include the following elements”
Δείτε τώρα αντίστοιχα τι αναγράφεται στην ίδια παράγραφο ii. Διαρθρωτικές δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις στο αντίστοιχο μνημόνιο (Ελληνική έκδοση)
“Το Κοινοβούλιο θα υιοθετήσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος προκειμένου να εξασφαλιστεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η βιωσιμότητά του. Η μεταρρύθμιση θα σχεδιαστεί σε στενή διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, και η εκτιμώμενη επίπτωσή της στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα θα επικυρωθεί από την Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ. Οι παράμετροι του συστήματος θα εξασφαλίσουν την μακροπρόθεσμη αναλογιστική ισορροπία, όπως καθορίζεται από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή. Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία”
Όπως διαπιστώσατε δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά καθόλου η πρόταση:
“It should limit the increase of public sector spending on pensions, over the period 2010‒2060, to under 2.5 percent of GDP” (Η αύξηση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις να είναι κάτω από 2,5% επί του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2010 – 2060)
olympia
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου