Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Εξελίξεις στην Aspis Bank

Σημαντικές εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο σηματοδοτεί η φημολογούμενη απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (που συνεδριάζει αυτή την ώρα), να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας Ασπίς Πρόνοια.

Ως γνωστόν η ασφαλιστική εταιρεία συμφερόντων Παύλου Ψωμιάδη (ο οποίος ελέγχει ποσοστό 66,4% του μετοχικού κεφαλαίου) είναι βασικός μέτοχος της Aspis Βank με ποσοστό 67%. Η διακοπή λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας δεν συνεπάγεται σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της τράπεζας. Ωστόσο ανοίγει ενδεχομένως το δρόμο για αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της Aspis Bank.

Η τράπεζα, σύμφωνα με στελέχη της που είναι σε θέση να γνωρίζουν, έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Tier 1) που ξεπερνά το όριο του 8% που έχει θέσει σαν επίπεδο ασφαλείας η ΤτΕ και προσεγγίζει σύμφωνα με την ίδια πηγή το 9%. Επίσης ο δείκτης ρευστότητάς της υπερβαίνει τις οδηγίες της ΤτΕ ενώ μετά τις πρόσφατες συστάσεις της Κεντρικής Τράπεζας, έχει δρομολογηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος της Aspis Bank, το ενημερωτικό της αύξησης είναι έτοιμο και αύριο θα συζητηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να λάβει έγκριση και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Στο σημείο αυτό βρίσκεται το κλειδί των εξελίξεων, καθώς μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Ασπίς Πρόνοια, ο βασικός μέτοχος δεν είναι σε θέση να καταβάλει τα χρήματα που αναλογούν για να διατηρήσει το μερίδιο του, ήτοι περίπου 80 εκατ. ευρώ. Ωστόσο στην αύξηση μπορούν να συμμετέχουν νέοι μέτοχοι και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές, η διοίκηση της Aspis bank έχει προχωρήσει σε αναζήτηση επενδυτών και διερευνητικές συζητήσεις με ενδιαφερόμενους. Η ιδία πηγή αναφέρει ότι η τράπεζα δεν έχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της μετά τις πρόσφατες εξελίξεις καθόσον η ΕΠΕΙΑ έχει μπλοκάρει τις καταθέσεις της ασφαλιστικής εταιρείας στην τράπεζα, δηλαδή τα κεφάλαια παραμένουν στα ταμεία της τράπεζας.
http://www.capital.gr/News.asp?id=816983
Σημ.axinosp:Με τις υγείες μας και έρχεται το πρώτο κλείσιμο Τράπεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: