Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Το "χειρότερο σενάριο" στα defaults δυτ. Ευρώπης

By Anousha Sakoui
Δημοσιεύθηκε: 17:19 - 10/09/09
Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, περιμένει ότι ο αριθμός των πιο επικίνδυνων εταιριών της δυτικής Ευρώπης που θα κηρύξουν αδυναμία αποπληρωμής χρεών, θα αντιστοιχεί στο «χειρότερο σενάριο» από όσα πρόβλεπε στις αρχές του έτους.

Σε έκθεσή του, ο οίκος αναφέρει ότι περιμένει ο αριθμός των εταιριών κερδοσκοπικής αξιολόγησης (speculative grade) θα χτυπήσει ζενίθ στο λίγο κάτω από το 15% έως τα τέλη του έτους, που θα είναι το χειρότερο ποσοστό default(αδυναμία αποπληρωμής χρεών) που έχει βιώσει η περιοχή. Περιμένει επίσης ότι το ποσοστό θα υποχωρήσει σταδιακά εν συνεχεία.

Στην έκθεση δίνεται μια ευρύτερη άποψη για τα επίπεδα χρηματοπιστωτικών πιέσεων μεταξύ των πιο «επικίνδυνων» επιχειρήσεων (όσων φέρουν βαθμολογία χρηματιστηριακής ή ιδιωτικής αξιολόγησης ΒΒ+ και χαμηλότερη). Το μέγεθος των 146 εισηγμένων εταιριών βαθμολογίας junk που αντιμετωπίζουν κίνδυνο χρεοστασίου έχει υποστεί μηνιαία αναθεώρηση, αλλά είναι η πρώτη φορά από τον Απρίλιο που αναθεωρείται το μέγεθος των εταιριών ιδιωτικής αξιολόγησης, το οποίο ανέρχεται στις 598 επιχειρήσεις.

Η S&P αναφέρει ότι οι πιο επικίνδυνες επιχειρήσεις που υποφέρουν από φτωχή ρευστότητα και ουσιαστική μείωση στην επιχειρηματική τους εμφάνιση, έχουν υποστεί ιδιαίτερο πλήγμα. Ως εκ τούτου, προσπαθούν να αναδιοργανώσουν το χρέος τους ή να μετακυλίσουν υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί αισθητά ο αριθμός των ευρωπαϊκών εργοστασίων στο α΄εξάμηνο 2009 και σύμφωνα με τις ενδείξεις και στο γ΄τρίμηνο 2009.

Μολονότι έχει ανοίξει και πάλι η αγορά ομολόγων για πιο ριψοκίνδυνες εκδόσεις, η S&P θεωρεί ότι δεν είναι αρκετό για να συγκρατηθεί το κύμα από defaults(αδυναμία αποπληρωμής χρεών).

http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/540287/ArticleFTgr.aspx
Σημ.axinosp:Τα χειρότερα σενάρια δεν έχουν γραφτεί ακόμα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: