Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Αγωνιστής του ΠΑΣΟΚ ο Mr MIG!

Την επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να «ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του» με την Aegean και την… επάρατη Δεξιά φαίνεται ότι περιμένει ο Mr MIG. Εσχάτως αυτοπροβάλλεται σαν επιχειρηματίας που αδικείται με πολιτικά κριτήρια από την κυβέρνηση της ΝΔ, ξεχνώντας ίσως ότι έχει υποβάλει αγωγή κατά του Γ. Παπανδρέου, την οποία μάλιστα δεν έχει δηλώσει ότι απέσυρε, αναγνωρίζοντας δημόσια το σφάλμα του.

Στη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του, ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος φόρεσε άλλη μια φορά το… πράσινο κοστούμι που προβάρει τελευταία. Επιτέθηκε ανοικτά και με βαριά προσωπικά υπονοούμενα στην υπουργό Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, προκαλώντας την οργισμένη αντίδρασή της και την προαναγγελία προσφυγής στη Δικαιοσύνη εναντίον του.

Επιπλέον, προειδοποίησε τους ανταγωνιστές του στην Aegean, ότι θα προσφύγει στην επόμενη κυβέρνηση για να διερευνηθούν οι υποτιθέμενες παράνομες μεθοδεύσεις της απερχόμενης κυβέρνησης, με τις οποίες ευνοήθηκε η Aegean για να κερδίσει έδαφος εις βάρος της Ολυμπιακής.

Η χθεσινή γραπτή δήλωση Βγενόπουλου έβριθε πολιτικών αναφορών, με… περίτεχνους «πράσινους» χρωματισμούς:

- «Εάν η δραστηριότητα της AEGEAN ήταν απόλυτα σύννομη, οι ζημιωμένοι Έλληνες πολίτες μπορούν να κρίνουν απλώς τα επιχειρηματικά ήθη και τις πρακτικές της εταιρείας. Εάν όμως η ανάπτυξη της AEGEAN βοηθήθηκε από κρατικούς μηχανισμούς κατά τρόπο αθέμιτο ή/και παράνομο, το όλο ζήτημα έχει άλλες διαστάσεις», τόνισε.

- Και έσπευσε να υπογραμμίσει ότι: «Θα ζητήσουμε από τη νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές να ανοίξει τον φάκελο AEGEAN και να εξετάσει όλες τις διοικητικές εγκρίσεις και πράξεις των τελευταίων ετών, ώστε να πληροφορηθεί η Ελληνική Κοινωνία αν υπήρξαν παρανομίες ή αθέμιτες πρακτικές. Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή όχι μόνον για τις τεράστιες ζημιές του Δημοσίου, αλλά και λόγω ενδεχόμενης εμπλοκής της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία εκτός από πανίσχυρη υπουργός είναι και στενή φίλη της οικογένειας Βασιλάκη».

Στις αναφορές Βγενόπουλου έσπευσε, όπως ήταν αναμενόμενο, να απαντήσει με σκληρό τρόπο η κ. Μπακογιάννη: «Με τη σημερινή του δήλωση ο κ. Βγενόπουλος συνεχίζει την αδικαιολόγητη και απρόκλητη επίθεσή του εναντίον μου. Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να με εμπλέξει σε έναν επιχειρηματικό πόλεμο στον οποίο είναι προφανές ότι δεν έχω θέση. Ο κύριος Βγενόπουλος δεν προσκομίζει κανένα στοιχείο το οποίο να δικαιολογεί τους ισχυρισμούς του. Πετάει λάσπη. Θα προσφύγω στην Δικαιοσύνη», τόνισε σε γραπτή δήλωσή της, η υπουργός Εξωτερικών.

Ξαφνικά… «πράσινος»

Η προσπάθεια του κ. Βγενόπουλου να εμφανισθεί ως ταυτιζόμενος πολιτικά με το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που (όλως τυχαίως…) οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και ερωτήματα στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας.

Ουδείς έχει ξεχάσει, άλλωστε, ότι ένα από τα μεγαλύτερα deal του κ. Βγενόπουλου, η ιδιότυπη «μεσιτεία» στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, που απέδωσε τεράστια κέρδη στην MIG μόλις πριν από ενάμιση χρόνο, επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και την MIG.

Μάλιστα, η MIG είχε εκδώσει τότε μια ανακοίνωση εξόχως ειρωνική για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «κατόπιν αιτήματός του», υποβλήθηκε από την εταιρεία αγωγή εναντίον του κ. Παπανδρέου. Η MIG σημείωνε σε εκείνη την ανακοίνωση, ότι «ο πολιτικός λόγος έχει όρια και δεν μπορεί να καταπατεί τα δικαιώματα των πολιτών που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα». Η αγωγή, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αφορούσε τη «βάναυση υβριστική και δυσφημιστική επίθεση κατά της εταιρείας και πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή όπου δεσμεύτηκε να αποποιηθεί της βουλευτικής του ασυλίας ("για να μην υπάρχει άλλοθι"), προκειμένου να γίνει αγωγή ώστε να αξιολογηθούν δικαστικά οι ισχυρισμοί του».

Μάλιστα, η MIG έλεγε τότε, ότι οι εκφράσεις για τις οποίες στράφηκε εναντίον του κ. Παπανδρέου ήταν οι εξής: «"αδιαφανής συναλλαγή", "εκκολαπτόμενο σκάνδαλο", "υποκρύπτουσα παράνομη χρηματική συναλλαγή", "κάτω από το τραπέζι", "μάθημα κλεπτοκρατικού καπιταλισμού", "έκφραση διαπλοκής και διαφθοράς", βάσει των οποίων ο εναγόμενος ζήτησε από την έδρα της Βουλής "την επέμβαση του εισαγγελέα"».

Ύστερα από αυτή τη σκληρή αντιπαράθεση, που δεν έχει λήξει, καθώς η MIG ουδέποτε ανακοίνωσε ότι αποσύρει αυτή την αγωγή, ο κ. Βγενόπουλος σήμερα επιχειρεί μια στροφή 180 μοιρών, ασκώντας στην κυβέρνηση κριτική σκληρότερη και από αυτή που έχει ασκήσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, για την πολιτική της στα θέματα των αερομεταφορών! Δεν διστάζει μάλιστα να συγκρουστεί ανοικτά με την δεύτερη τη τάξει πολιτικό του κυβερνώντος κόμματος, με δηλητηριώδη υπονοούμενα για ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Παράγοντες της αγοράς τονίζουν, ότι αυτή η «μεταμόρφωση» είναι πιθανότατα προϊόν της αγωνίας του κ. Βγενόπουλου για την επιτυχία του δύσκολου εγχειρήματος που έχει αναλάβει στον τομέα των αερομεταφορών. Η Olympic Air βρίσκεται δεύτερη και με διαφορά στον κλάδο από την Aegean και η μόνη σοβαρή ελπίδα της εταιρείας για θετικά οικονομικά αποτελέσματα είναι να εξελιχθούν θετικά για την Olympic Air οι προσεχείς δημόσιοι διαγωνισμοί για την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών και σημαντικών γραμμών που συνδέουν την Αθήνα με σημαντικούς προορισμούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταγγέλλοντας (υποτιθέμενες) παρανομίες και εύνοια της Aegean από την απερχόμενη κυβέρνηση, ο κ. Βγενόπουλος ενδεχομένως ελπίζει ότι η εταιρεία του θα έχει καλύτερη τύχη στους διαγωνισμούς, που θα διεξαχθούν μετά τις εκλογές, πιθανότατα με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η πράσινη… μετάλλαξη, όμως, θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, αν ο κ. Βγενόπουλος δεν είχε γίνει ο πρώτος μεγαλοεπιχειρηματίας στην ιστορία, που έσυρε στα δικαστήρια έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης και, όπως όλα δείχνουν σήμερα, αυριανό πρωθυπουργό…

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/----mr-mig-2009092214783/
Σημ.axinosp:Κάποιοι θα φύγουν νύχτα από τη χώρα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: