Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Η κρίση ωφελεί το περιβάλλον

Η παγκόσμια οικονομική ύφεση μπορεί να έχει επηρεάσει αρνητικά την καθημερινότητα των ανθρώπων στις περισσότερες χώρες αλλά φαίνεται ότι έχει και περιβαλλοντικά οφέλη. Έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής Ενεργείας αναφέρει ότι οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μειώθηκαν σημαντικά εξαιτίας της κρίσης

Η έκθεση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Financial Times, τονίζει ότι η κρίση αποδεικνύεται μια ευκαιρία για να απομακρυνθούν οι οικονομίες από μια ανάπτυξη που βασίζεται στις παραδοσιακές μορφές ενέργειας.

Η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που καταγράφηκε το 2008, είναι η σημαντικότερη εδώ και 40 χρόνια. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ξεπερνά τη μείωση που καταγράφηκε κατά την κρίση του 1981.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Διεθνούς Επιτροπής Ενεργείας Φάτιχ Μπιρόλ δήλωσε: "Βρισκόμαστε σε μία νέα κατάσταση, με μεταβολές στην ενεργειακή ζήτηση και την αναβολή πολλών ενεργειακών επενδυτικών σχεδίων. Αυτό δεν έχει νόημα παρά μόνο εάν μπορούμε να εκμεταλλευθούμε αυτήν την μοναδική ευκαιρία, υπογράφοντας μια συνθήκη στην Κοπεγχάγη".

Στην πρωτεύουσα της Δανίας θα διεξαχθεί η διεθνής διάσκεψη για το κλίμα από τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου. Η διεθνής διάσκεψη έχει ως στόχο την υπογραφή συμφωνίας, η οποία θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ μετά την εκπνοή της πρώτης φάσης του Πρωτοκόλλου του Κιότο τον Ιανουάριο του 2013, για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=84554

Δεν υπάρχουν σχόλια: