Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Αγαπητέ Πρόεδρε Bernanke

Οι Κινέζοι έστειλαν τα συγχαρητήριά τους.

Αξιότιμε Πρόεδρε και Σωτήρα της Παγκόσμιας Οικονομίας:
Εξ ονόματος των πολλών Κινέζων φίλων σας και όλόκληρου του κινεζικού λαού, θα ήθελα να σας συγχαρώ για τον πρόσφατο επαναδιορισμό σας ως πρόεδρο της FED .
Δεν θα μπορούσε να είμαστε σε πιο ευχάριστη θέση γνωρίζοντας ότι ο άνθρωπος που έσωσε την αξία των τίτλων των ενυπόθηκων δανείων της Fannie Mae πέρυσι θα είναι ο Μεγάλος Νομισματικός Τιμονιέρης για άλλα τέσσερα χρόνια.

Παρατηρούμε επίσης με ικανοποίηση και θαυμασμό, τις πολλές πρόσφατες διαβεβαιώσεις σας, μέσω της Wall Street Journal και με διάφορες εύγλωττες ομιλίες, εσείς και η Fed δεν έχετε την πρόθεση να επιτρέψετε την αναβίωση του πληθωρισμού στο δολάριο. Αυτό είναι μια πηγή μεγάλης διασφάλισης προς τον κινεζικό λαό, για να μην αναφέρουμε τη γραφειοκρατία στο Πεκίνο που έλαβε την απόφαση να επενδύσει σε τίτλους δολαρίου περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό έχει γίνει μια πηγή για ορισμένες πολιτικές διαμάχες στους κόλπους της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας, όπως αυτές έχουν αναφερθεί από τον ανεύθυνο Αμερικάνικο οικονομικό τύπο. Ευτυχώς, δεν έχουμε το τελευταίο αυτό πρόβλημα. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι συμμεριζόμαστε την περιφρόνησή σας για τις τυχόν φωνές σε αντιπατριωτικά μέσα ενημέρωσης που ρωτάνε πως θα επιλύσετε τα προβλήματα για να διατηρήσετε την αξία του αποθεματικού σας νομίσματος στον κόσμο.

Ταυτόχρονα, και με το βαθύτερο σεβασμό, έχουμε επίσης ανησυχήσει για την φετινή απόφασή σας με τις αγοραπωλησίες εντόκων γραμματίων, η οποία μετατρέπει το χρέος σε ρευστό που αναπτύχθηκε από ανεύθυνους πολιτικούς του Δημοκρατικού κόμματος.

(Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο εμεί οι Κινέζοι είμαστε τόσο δύσπιστοι με τη Δημοκρατία? Οδηγεί πάντα σε ένα Κράτος Πρόνοιας!) Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών , μας εξέπληξε, λαμβάνοντας υπόψη τις πολλές ομιλίες όλα αυτά τα χρόνια από τους Αμερικανούς φίλους μας για τη σημασία μιας ανεξάρτητης κεντρικής Τράπεζας. Τέλος πάλι, το τελευταίο έτος παρατηρήθηκε ότι η Αμερική κάνει πολλά πράγματα που κάποτε πιστεύαμε ότι μια καπιταλιστική οικονομία δεν θα έκανε, δεν συμφωνείτε;

Με αυτά κατά νου, έχουμε αποφασίσει να αντισταθμίσουμε τα στοιχήματα μας σε δολάριο και να αγοράσουμε χρυσό, πετρέλαιο και άλλα προϊόντα στα οποία θα αυξηθεί η αξία τους σε περίπτωση πτώσης του δολαρίου. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ως εκ τούτου το πετρέλαιο έχει αυξηθεί πάνω από τα 71 δολάρια το βαρέλι, παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης, και, ιδιαιτέρα ο χρυσός έχει αναρριχηθεί αυτήν την εβδομάδα σε πάνω από 1.000 δολάρια την ουγγιά.

Ίσως έχετε δει εκθέσεις ότι εμείς οι Κινέζοι διπλασιάσαμε τα αποθεματικά μας σε χρυσό μαζί με αγορές άλλων συναφών μετάλλων. Σας παρακαλώ, μην ανησυχήσετε.
Αυτή είναι μια φυσιολογική διαδικασία διαφοροποίησης που κάθε τρις-εκατομμυριούχος δανειστής θα έπαιρνε, στη περίπτωση που η FED όριζε μια "παρατεταμένη περίοδο" για νομισματική χαλάρωση που αποδεικνύεται ότι είναι ακόμη πιο εκτεταμένη από ότι συμπεραίνει ότι θα υπάρξει. Εμείς θα είμαστε πολύ ευτυχείς να σταματήσουμε αυτήν την αποχώρηση από αξιόγραφα σε δολάρια, όταν παρατηρούμε τη βούλησή σας να ενισχύσετε το νόμισμά σας. Σίγουρα αυτό γιατί θα πρέπει να κάνει ο Πρόεδρος Ομπάμα μιας και επίλεξε σαν διακεκριμένο οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου, τον Lawrence Summers.

Για μια ακόμη φορά, εξ ονόματος όλων των κινεζικού λαού, τα θερμά συγχαρητήρια μας.

Φιλικά,

Υπουργείο Οικονομικών

Πεκίνο
http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203440104574401212809493056.html
http://ciaoant1.blogspot.com/2009/09/update-10909.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: