Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Στην Αμερική οι οικογένειες σιτίζονται όλο και περισσότερο με κουπόνια τροφίμων, καθώς οι μισθοί σημειώνουν πτώση

Της Sarah O’Connor
4/9/2009
Ο αριθμός των εργαζόμενων Αμερικανών που στρέφονται στα δωρεάν κουπόνια τροφίμων της κυβέρνησης έχει σημειώσει άνοδο καθώς οι εργάσιμες ώρες και οι μισθοί τους έχουν διαβρωθεί, σε μία σαφή ένδειξη ότι η ύφεση έχει προξενήσει αβάσταχτο πόνο για τους εργαζομένους, καθώς και στους πρόσφατα ανέργους.

Ενώ η αύξηση της αποδοχής αποδίδεται συχνά στη μεγάλη αύξηση της ανεργίας - η οποία την Παρασκευή έπληξε το 9,7 % - οι Financial Times πληροφορήθηκαν ότι περίπου το 40 % των οικογενειών τρέφονται τώρα με κουπόνια τροφίμων ενώ είχαν " εισόδημα από εργασία ", αυξημένο κατά 25% πριν από δύο χρόνια.

Το τμήμα γεωργίας, το οποίο τρέχει το πρόγραμμα αυτό , αποδίδει αυτή την αύξηση στους εργαζόμενους που έχουν περικοπές μισθού στις ώρες τους.

"Είμαι έκπληκτη, φαίνεται σαν μια τρομερή προειδοποίηση... Ότι ακόμη και η διατήρηση των θέσεων εργασίας σε αυτή ύφεση δεν είναι στο επίπεδο των μισθών και ωρών εργασίας που χρειάζονται για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους", δήλωσε η Heidi Shierholz , οικονομολόγος στο Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής

Ο ρυθμός των οριστικών απωλειών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ άρχισε να υποχωρεί, προτρέποντας ελπίζω ότι η αγορά εργασίας θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί. Τα επίσημα στοιχεία την Παρασκευή έδειξαν ότι στο μη-αγροτικό τομέα μειώθηκαν κατά ένα καλύτερο από το αναμενόμενο 216.000 τον Αύγουστο, αλλά εξακολουθεί να είναι ο 20ος συνεχόμενος μήνας, που η οικονομία των ΗΠΑ έχει χάσει θέσεις εργασίας.

Λιγότερη προσοχή έχει δοθεί σε εκείνους που στο εργατικό δυναμικό, τα εισοδήματα των οποίων επίσης συμπιεστεί. Ο μέσος όρος εργασίας την εβδομάδα είναι πλέον περίπου 33 ώρες, το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί, ενώ ο αριθμός αυτών που αναγκάζονται να εργάζονται με μερική απασχόληση, επειδή δεν μπορούν να βρουν εργασία πλήρους απασχόλησης έχει αυξηθεί περισσότερο από 50% κατά το παρελθόν έτος σε επίπεδα ρεκόρ 8,8 εκατομμυρίων .Οι μισθοί και οι παροχές έχουν μειωθεί.

Τα δεδομένα των κουπονιών τροφίμων δείχνουν ότι "τα προβλήματα στην αγορά εργασίας είναι πολύ πιο σημαντικά από ό, τι θα περίμενε κανείς, δεδομένου ακριβώς του ποσοστού της ανεργίας", δήλωσε ο John Silvia, επικεφαλής οικονομολόγος της Wells Fargo. "Για μένα αυτό δείχνει ο καταναλωτής δεν πρόκειται να ανακάμψει ή να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη για το επόμενο έτος, καθώς ο καταναλωτής θα είναι σε μια περίοδο προσωπικής οικονομικής ανάκαμψης."

Οι καταναλωτικές δαπάνες είναι κατά παράδοση η κινητήρια δύναμη της οικονομίας των ΗΠΑ, που αποτελούν τα δύο τρίτα περίπου του ΑΕΠ. Οι οικονομολόγοι φοβούνται ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι απρόθυμοι στο μέλλον να επαναλάβουν αυτό το ρόλο.

Ο Kevin Concannon, υφυπουργός για τα τρόφιμα, τη διατροφή και υπηρεσίες προς τους καταναλωτές στην υπηρεσία του Υπουργείου γεωργίας, αποκάλεσε την αύξηση των εγγραφών (σε κουπόνια τροφίμων)από εργαζόμενες οικογένειες "πολύ σημαντική".

Τα κουπόνια τροφίμων διανέμονται μία φορά το μήνα με ηλεκτρονικές κάρτες που μπορούν να δαπανηθούν σε πολλά παντοπωλεία. Το 787 δις που δόθηκαν σε κίνητρα προσθέτoyn περίπου $80 (€ 55) στο μηνιαίο επίδομα μιας οικογένειας, το οποίο ανέρχεται σήμερα κατά μέσο όρο στα 290 δολάρια.

http://www.ft.com/cms/s/0/c1e698a2-9984-11de-ab8c-00144feabdc0.html?nclick_check=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: