Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΣΟΚ: Εισήγηση για επιβολή υψηλότερης φορολογίας στα τραπεζικά κέρδη

Εισήγηση με την οποία προτείνεται η επιβολή υψηλότερης φορολογίας στα κέρδη των τραπεζικών ομίλων εξετάζει το επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της “Ελευθεροτυπίας”, το μέτρο εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι συνέπειες από την εφαρμογή του μπορεί να είναι ευρύτατες. Ωστόσο, θεωρείται πως στην παρούσα συγκυρία οι τράπεζες αντέχουν να καταβάλλουν περισσότερους φόρους καθώς τα κέρδη τους παραμένουν ικανοποιητικά παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα.

Όπως αναφέρεται, η πραγματική φορολογική επιβάρυνση που ισχύει σήμερα για τις τράπεζες (δηλαδή το ποσό που πληρώνουν πραγματικά αφού ληφθούν υπόψη όλες οι εκπτώσεις και οι διευκολύνσεις) είναι – ποσοστιαία - σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με αυτή των εργαζομένων.

Οι εισηγητές της πρότασης, αναφέρει η ηλεκτρονική “Ε”, πιστεύουν ότι η επιβολή αυξημένου φόρου στα τραπεζικά υπερκέρδη θα εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα στο Κράτος στο προϋπολογισμό του 2010, ενώ θα συγκεντρώσει την αποδοχή της κοινωνίας και θα δώσει ένα καθαρό πολιτικό στίγμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, τονίζεται, πως σε όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες συζητούνται μέτρα ρύθμισης και ευρύτερης αναδιάταξης του χρηματοπιστωτικού κλάδου, από τον οποίο ξεκίνησε η
οικονομική κρίση. Από την άλλη πλευρά, όμως, διατυπώνονται επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η επιβολή ενός τέτοιου μέτρου στη χρηματιστηριακή αγορά όπου οι τράπεζες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.
http://www.capital.gr/News.asp?id=808905
Σημ.axinosp:Λέτε να γίνει το ανήκουστο με το Παπανδρέου να φορολογήσει σκληρά το κεφάλαιο ; Χλωμό το βλέπω , αλλά κοντός ψαλμός στις 5 Οκτώβρη όταν θα αρχίσει το μεγάλο πανηγύρι με τις Τράπεζες !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: