Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Δεκαετία λιτότητας και χαμηλής ανάπτυξης

Μιλώντας χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο κ. Γιούνκερ παραδέχτηκε ότι η Ευρώπη έχει αφήσει πίσω της το δυσκολότερο στάδιο της οικονομικής κρίσης. Προειδοποίησε, ωστόσο, τους πολίτες των 27 κρατών-μελών πως θα χρειαστεί να σφίξουν ακόμη περισσότερο το... ζωνάρι, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης θα παραμείνει τα επόμενα δέκα χρόνια αναιμικός, ενώ η ανεργία θα συνεχίσει τον ξέφρενο καλπασμό της.

«Σήμερα διαπιστώνω ότι η κατάσταση έχει γενικά σταθεροποιηθεί» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, προσθέτοντας όμως ότι η εν δυνάμει ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα παραμείνει καθηλωμένη περί το 1,5% ετησίως την περίοδο 2010-2020 και θα συνοδεύεται από περιορισμό των περιθωρίων ελιγμών στον δημοσιονομικό τομέα.

Το ΑΕΠ
Ειδικά για το 2010 εκτίμησε ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα «τρέξει» με ρυθμό μεταξύ 0,3% και 0,5%, έναντι συρρίκνωσης 4% στο σύνολο του 2009. Χαρακτήρισε επίσης «πρώιμη» ενδεχόμενη απόσυρση των μέτρων στήριξης της οικονομίας, σημειώνοντας όμως ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να προετοιμαστούν για τον αποφασιστικό περιορισμό των ελλειμμάτων και των χρεών τους, που διογκώθηκαν με τα προγράμματα ανάκαμψης και την αύξηση των κοινωνικών δαπανών που προκάλεσε η οικονομική κρίση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με δηλώσεις του και ο Ερκι Λίκανεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Τα έκτακτα μέτρα των κεντρικών τραπεζών για τη στήριξη των οικονομιών και την αντιμετώπιση της κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες, αλλά η απόσυρσή τους δεν επείγει» είπε χαρακτηριστικά ο Φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης.

«Αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις για άνοδο του πληθωρισμού στο άμεσο μέλλον και οι προοπτικές ανάπτυξης παραμένουν περιορισμένες, δεν υπάρχει λόγος να αποσυρθούν τα πακέτα στήριξης» εξήγησε.

Παρά τις δυσοίωνες εκτιμήσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη σταδιακά βελτιώνεται.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι καταναλωτές εμφανίζονται τον Σεπτέμβριο περισσότερο αισιόδοξοι.
http://www.capital.gr/News.asp?id=822844
Σημ. axinosp:Όταν η ανεργία θα συνεχίσει τον ξέφρενο καλπασμό της τότε τι σκατά Ανάπτυξη έστω αναιμική, εύθραυστη, διστακτική και συγκρατημένη θα έχουν οι Ευρωπαίοι, μάλλον ο κ.Γιούνκερ θα αναφέρεται στους αγαπημένους του Τραπεζίτες !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: