Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Οι Σούπερ πλούσιοι είναι κατά 300 δις. δολάρια φτωχότεροι.

Η οικονομική κρίση μείωσε την περιουσία των 400 πιο πλούσιων ανθρώπων του έθνους σε 1,27 τρις. δολάρια το τρέχον έτος, σύμφωνα με δημοσιευμένο κατάλογο.
Από τον Ben Rooney, CNNMoney.com
1 Οκτωβρίου 2009
Μετάφραση:axinosp
Νέα Υόρκη- Η ύφεση είχε τα αρνητικά της για τους σούπερ πλούσιους του έθνους, των οποίων η συνολική περιουσία μειώθηκε μόνο πέντε φορές μέσα σε 28 χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε την Τετάρτη.

Η συνολική περιουσία των 400 πιο πλούσιων ανθρώπων μειώθηκε κατά 300 δισ. δολ., ή 19%, από τα 1,27 τρις. δολαρίων, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Forbes.

Ως αποτέλεσμα, η αξία εισόδου στο να περιλαμβάνονται στον κατάλογο του τρέχοντος έτους μειώθηκε στα 950 εκατομμύρια δολάρια από 1,3 δισ. δολάρια του καταλόγου του 2008.

Οι ζημίες παρουσιάστηκαν λόγω της αναταραχής στις αγορές κεφαλαίου και τις βυθίσεις στις πραγματικές αξίες των ακινήτων, σύμφωνα με το περιοδικό. Οι απάτες, αλλά και τα διαζύγια πήραν επίσης μερίδιο στις απώλειες.

Ο αριθμός των μελών που εμφάνισαν χρόνο με χρόνο μείωση του πλούτου ήταν διπλάσιος από τον αριθμό το 2008, με 314 μέλη της φετινής λίστας με μείωση του πλούτου σε σχέση με τους 126 πέρυσι.

Ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft (MSFT, Fortune 500) με περιουσιακά στοιχεία αξίας 50 δισ. δολαρίων, ήταν ο κυριότερος από τους πλουσιότερους Αμερικανούς. Αυτός παραμένει παρά τα 7 δις. δολάρια που έχασε. Ο Επενδυτής Warren Buffett έρχεται δεύτερος, με περιουσία συνολικού ύψους $ 40 δις ευρώ, παρά τα 10 δις. δολάρια απώλειες του τρέχοντος έτους.

Ο ιδρυτής της Oracle Lawrence Ellison (ORCL, Fortune 500) ήταν ο μόνος στη πρώτη δεκάδα που απόφυγε μεγάλες ζημίες. Ο Ellison, ο οποίος ήταν τρίτος συνολικά, είδε την περιουσία του να παραμένει αμετάβλητη στα 27 δισ. δολάρια.

Μεταξύ των 32 μελών που πετάχτηκαν έξω από τον κατάλογο του τρέχοντος έτους ήταν ο ατιμασμένος Allen Στάνφορντ, ο οποίος κατηγορείται για τη λειτουργία ενός συστήματος Ponzi(Πυραμίδας).

Ο Omid Kordestani, ο οποίος έκανε δισεκατομμύρια εργαζόμενος για τη Google (GOOG, Fortune 500), βγήκε από τον κατάλογο, λόγω του διαζυγίου του, σύμφωνα με το Forbes.

Ωστόσο, λόγω του κατώτατου ορίου είχε ως αποτέλεσμα την προσθήκη 19 νέων μελών.
Μεταξύ των νεοεισερχόμενων είναι ο Jeffry Picower, ο οποίος περιγράφεται από το περιοδικό σαν "ένας μακροπρόθεσμος επενδυτής που ήταν με τον Bernard Madoff ο οποίος φέρεται να έχει κερδίσει δις. δολάρια από τα κερδοσκοπικά κεφάλαια του Madoff πριν να καταρρεύσουν."
Αυτό το χρόνο μόνο 28 μέλη αύξησαν τη περιουσία τους, μεταξύ αυτών ο Tραπεζίτης Andrew Beal, ο οποίος τριπλασίασε της περιουσία του σε 4,5 δις.δολάρια αγοράζοντας φθηνά δάνεια και χρεόγραφα.
http://money.cnn.com/2009/09/30/news/economy/richest_americans/index.htm?postversion=2009100106

Δεν υπάρχουν σχόλια: