Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Soros: Κρατικός "μποναμάς" τα κέρδη της Wall

Τα υψηλά κέρδη ορισμένων τραπεζών της Wall Street αποτελούν "κρυφό δώρο" του αμερικανικού κράτους, ενώ ο θυμός των φορολογουμένων ενάντια σε αυτές τις εταιρίες είναι "απόλυτα δικαιολογημένος", σύμφωνα με τον κ. George Soros, ο οποίος εξέφρασε τις παραπάνω απόψεις σε συνέντευξή του στους "Financial Times".

"Αυτά τα κέρδη δεν είναι αποτέλεσμα ανάληψης ρίσκου", τονίζει ο γνωστός fund manager και προσθέτει: "Πρόκειται για δώρα, για κρυφά δώρα της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, δεν νομίζω ότι μέρος αυτών των κερδών θα πρέπει να δίνεται σε μπόνους. Υπάρχει θυμός και αγανάκτηση, τα οποία θεωρώ δικαιολογημένα".

Ο κ. Soros, ο οποίος τάχθηκε με αυτούς που ζητούν περιορισμούς στην ανάληψη ρίσκου, στη μόχλευση αλλά και στις αποδοχές που παρέχουν οι τράπεζες, υποστήριξε ότι οι "ριψοκίνδυνοι" traders έχουν θέση στα hedge funds και όχι στις τράπεζες.

"Με δεδομένο ότι έχουμε αποφασίσει πως κάποιες εταιρίες είναι πολύ σημαντικές για να καταρρεύσουν, οφείλουμε να θέσουμε και περιορισμούς κυρίως στις αποδοχές", τόνισε.

Ορισμένες τράπεζες έχουν υποστηρίξει ότι εάν υπάρξουν περιορισμοί και όρια στις αποδοχές τότε θα χάσουν ορισμένα από τα πιο ταλαντούχα στελέχη τους, κυρίως στις επενδυτικές μονάδες. Κατά τον κ. Soros, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα είναι για καλό.

Επίσης υποστήριξε: "Με αυτόν τον τρόπο όσοι είναι καλοί στην ανάληψη κινδύνου (risk-takers) θα φύγουν από κάποια τράπεζα, όπως για παράδειγμα η Goldman Sachs, και θα δουλέψουν σε ένα hedge fund, δηλαδή εκεί όπου πραγματικά ανήκουν. Άλλωστε, τα hedge funds διακινδυνεύουν τα δικά τους κεφάλαια, όχι τις καταθέσεις των άλλων ή την κρατική βοήθεια".
Σε ό,τι αφορά το δολάριο, σημείωσε ότι η σύνδεσή του με το γουάν πιθανώς να αποτρέψει μεγαλύτερη υποχώρησή του. "Όσο το γουάν θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το δολάριο, τότε το αμερικανικό νόμισμα δεν μπορεί να υποχωρήσει υπερβολικά. Πάντως οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται πλέον τα νομίσματα και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Στρέφονται σε άλλες επενδύσεις, όπως ο χρυσός και το πετρέλαιο".

Ο κ. Soros προέβλεψε πως το ράλι της Wall Street θα συνεχιστεί έως το τέλος του έτους, αλλά πρόσθεσε πως "όποιος υποστηρίζει ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει, και μάλιστα με ταχύτητα, κάνει λάθος".
http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/553201/ArticleFTgr.aspx
Σημ.axinosp:Τα λυκόρνια σαν τον Σόρος που είναι και χορηγός του Ο-μπάμια καταλαβαίνουν που πάει το πράγμα και κρατάνε αποστάσεις τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια: