Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Βόμβα χρέους 391 δισ. ευρώ από Δημόσιο και ιδιώτες


Υπερχρέωση χωρίς όρια απειλεί την ελληνική οικονομία, με το εξωτερικό χρέος της χώρας που συμπεριλαμβάνει και τις οφειλές του ιδιωτικού τομέα να έχει διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια και να εκτινάσσεται στα 391 δισ. ευρώ.

Κόντρα στην άρνηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να αποκαλύψει την εξέλιξη του δημόσιου χρέους, καθώς τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία εξαντλούνται τον περασμένο Μάρτιο, στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα δείχνουν με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο το πρόβλημα της υπερχρέωσης της χώρας και της εξάρτησής της από τους πιστωτές της στο εξωτερικό. Από το 2004, όταν το συνολικό εξωτερικό χρέος της χώρας ήταν 185,9 δισ. ευρώ, χρειάστηκαν μόλις πέντε χρόνια για να εκτοξευτεί κατά 110% υψηλότερα και να φτάσει μία ανάσα από τα 400 δισ. ευρώ. Περισσότερο από το ήμισυ του εξωτερικού χρέους αφορά τη γενική κυβέρνηση, δηλαδή το Δημόσιο, όπου τα βάρη μέσα σε πέντε χρόνια αυξήθηκαν κατά 86 δισ. ευρώ, από τα 124 δισ. ευρώ στα 210 δισ. ευρώ. Φέτος μάλιστα και ιδίως τους πρώτους μήνες του χρόνου η χώρα έβγαινε στις διεθνείς αγορές για δανεικά πληρώνοντας επιτοκιακό καπέλο που ξεπέρασε ακόμα και τις τρεις μονάδες έναντι του μέσου κόστους δανεισμού στην ευρωζώνη, αποτέλεσμα τόσο της διεθνούς κρίσης αλλά ακόμα περισσότερο του δημοσιονομικού εκτροχιασμού και της «τιμωρίας» των αγορών.

Η εκρηκτική αύξηση του εξωτερικού χρέους συνεπάγεται διόγκωση τόκων και χρεολυσίων που καλείται να πληρώσει η χώρα, η οποία παράλληλα εκτίθεται ολοένα και περισσότερο στις διακυμάνσεις των διεθνών αγορών. Η διεύρυνση του μεριδίου του εθνικού εισοδήματος που απορροφάται για τοκοχρεολύσια ναρκοθετεί τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας,.

Παράλληλα αυξάνει τις πιέσεις των διεθνών οργανισμών για ταχύτερη δημοσιονομική εξυγίανση και δίνει το περιθώριο στις αγορές να εξακολουθήσουν να τιμολογούν ακριβότερα έναντι των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης τα δανεικά που δίνουν στη χώρα.

Τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν επίσης διεύρυνση του εξωτερικού δανεισμού, τόσο της ιδίας, όσο και των εμπορικών τραπεζών, ενώ αύξηση κατά 38% σημείωσαν και τα χρέη των ιδιωτών στο εξωτερικό (κυρίως εμπορικές πιστώσεις, δάνεια και ομόλογα) που αυξήθηκαν από τα 16,392 δισ. ευρώ το 2004 σε 22,666 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2009.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4538972&ct=3
Σημ.axinosp:Συγχαρητήρια ρε Μπετούγια Παπαθανασίου , φαντάσου και να μας άγγιζε η κρίση τι θα μας έλεγες !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: