Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Βρετανία: Συρρίκνωση ρεκόρ του ΑΕΠ για 6 διαδοχικά τρίμηνα

Το βρετανικό ΑΕΠ υποχωρεί κατά 5,2% σε ετήσια βάση. Είναι η χειρότερη πτώση από το 1955 που υπάρχουν οι στατιστικές μετρήσεις. Η στερλίνα έπεσε 1% στα 1,6460 δολ.

Παρά τις θετικές προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για έξοδο της οικονομίας από την ύφεση, τα στοιχεία στο γ’ τρίμηνο δείχνουν νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,4%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ υποχωρεί κατά 5,2% σε ετήσια βάση.

Η πτώση της οικονομίας για 6 διαδοχικά τρίμηνα είναι η χειρότερη από το 1955 που υπάρχουν οι στατιστικές μετρήσεις.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 5,2%, οριακά καλύτερο από την υποχώρηση ρεκόρ του 5,5% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο. Η συρρίκνωση του δευτέρου τριμήνου, σε τριμηνιαία βάση, αναθεωρήθηκε στο 0,6%.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον κλάδο των υπηρεσιών, ο οποίος σημείωσε αναπάντεχη υποχώρηση 0,2% σε τριμηνιαία βάση.

Η στερλίνα υποχωρούσε στα 1,6434 δολάρια μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για το ΑΕΠ, σε ενδοσυνεδριακό χαμηλό έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Το βρετανικό νόμισμα υποχωρούσε και έναντι του ευρώ στις 0,9147 πένες.Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για οριακά ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 0,1% στο γ΄ τρίμηνο.
Ο κλάδος των κατασκευών υποχώρησε κατά 1,1%. Οι υπηρεσίες συρρικνώθηκε κατά 0,2% στο τρίμηνο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 0,7%.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=19465139
Σημ.axinosp:Μια φορά το μήνα ακούμε τα μαντάτα της συστημικής παγκόσμιας κρίσης και είναι η μόνη μέρα που τα απανταχού γης παπαγαλάκια δεν μας ζαλίζουν με παπαριές περί ανάκαμψης . Από αύριο πάλι θα ξαναρχίσουν να μας λένε τις ίδιες μαλακίες που λένε εδώ και ένα χρόνο τώρα !!

1 σχόλιο:

Greek Rider είπε...

Αν δεν έκαναν τόση προπαγάνδα το ΑΕΠ θα είχε πέσει 5 φορές περισσότερο. Δε νομίζω όμως ότι θα μπορέσουν να κρατήσουν περισσότερο την αλήθεια κρυμμένη.