Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Στρατηγικές συμβουλές και συστάσεις:

1 ) Ποιους δείκτες εμπιστευόμαστε σε αυτή την κρίση;
Στο σημερινό πλαίσιο της ιστορικής αλλαγής του προαναφερόμενου συστήματος, είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στην πραγματικότητα και, συνεπώς, να παρακολουθούμε τους δείκτες και τις πληροφορίες σχετικά με την οικονομική δραστηριότητα (αντί της χρηματοδοτικής-δραστηριότητας) που προέρχεται από τους ίδιους τους οικονομικούς συντελεστές (αντί των κυβερνήσεων και των λόμπι ).

Πράγματι, όπως αναφέρεται στην εισαγωγή του παρόντος GEAB αριθ. 35, η τρέχουσα αλλαγή του προαναφερόμενου συστήματος, σε συνδυασμό με την τεράστιας - κλίμακα χειραγώγηση ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού τομέα κατά το παρελθόν έτος, η έρευνα οδήγησε σε πλήρη απώλεια της αξιοπιστίας των οικονομικών δεικτών και των οποιοδήποτε δεικτών μέτρησης της κατάστασης ,των παγκόσμιων οικονομικών παραγόντων. Δηλώσεις Τράπεζας σχετικά με τρέχοντα ή μελλοντικά κέρδη της και την αξία των περιουσιακών της στοιχείων, οι δείκτες για την κατάσταση της συγκεκριμένης αγοράς των χρηματοοικονομικών προϊόντων ... ολόκληρος ο κόσμος της οικονομίας λέει απόλυτες βλακείες, σε μια προσπάθεια να σωθούν. Οι βασικές χρηματοπιστωτικές αγορές , χειραγωγούνται τόσο προκειμένου να αποφευχθούν νέες πτωχεύσεις που σύμφωνα με την LEAP/E2020, τώρα πλέον κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει. Ένα πράγμα μόνο είναι σίγουρο: Η απουσία οικονομικής ανάκαμψης στα τέλη του καλοκαιριού του 2009, όλος αυτός ο χάρτινος πύργος θα καταρρεύσει για μια ακόμη φορά, όπως όλα οι ιδιωτικές και δημόσιες στρατηγικές που εξετάστηκαν στο προηγούμενο έτος ήταν με βάση αυτή την ελπίδα... μια απολύτως μάταιη ελπίδα, σύμφωνα με την ομάδα μας. Σε κάθε περίπτωση, παρακαλώ, μείνετε μακριά από τον χρηματοπιστωτικό τομέα!

Όσον αφορά τα άλλα κράτη και τις εποπτεύουσες αρχές, στην πραγματικότητα δεν κατανοούν πολύ περισσότερο αυτή την κατάσταση. Είναι ικανοποιημένοι να τρέχουν στις Τράπεζες για εξεύρεση κεφαλαίων και να χειραγωγούν όλους τους διαθέσιμους δείκτες για χάρη των οικονομικών παραγόντων έτσι ώστε το ευρύ κοινό να πιστέψει ότι τα χειρότερα είναι παρελθόν(1). Ένα παράδειγμα της χειραγώγησης των εργασιών αξιολόγησης παρέχεται από τα «ακραία» Τραπεζικά τεστ της Αμερικής και τώρα των Τραπεζών της ΕΕ (2). Ο στόχος ήταν να πείσουν όλο το κόσμο ότι τα πράγματα πάνε καλά και σχεδόν δεν είναι, στα «κόκκινα» λόγω της προφανούς χειραγώγησης, σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν - εκτός από το ότι απέτυχαν να πείσουν οποιονδήποτε.
Αλλά πέρα από τους οικονομικούς δείκτες, τα κράτη επίσης, ”σκαλίζουν” όλο και περισσότερο τα αριθμητικά στοιχεία για την ανεργία στο «σκάλισμα» αυτό περιλαμβάνονται όλες οι χώρες και αντικατοπτρίζει το 50 έως 70 % των πραγματικών απωλειών θέσεων εργασίας, σύμφωνα με την ομάδα μας. Όσο πιο πολλή η κατάσταση θα επιδεινώνεται, τόσο αυτό το χάσμα θα μεγαλώνει μεταξύ δηλώσεων και πραγματικότητας, όπως και οι πολιτικοί έτσι και οι γραφειοκράτες πάντα προτιμούν να λένε ψέματα παρά να αναγνωρίσουν τις αποτυχίες τους. Οι ίδιοι έχουν πείσει το εαυτό τους ότι η στάση τους αυτή είναι νόμιμη, επειδή είναι καθήκον τους να «κερδίσουν χρόνο». Ωστόσο, στον τομέα της ανεργίας, πέφτουν θύματα των δικών τους επικοινωνιακών τρυκ. Πράγματι, έχουμε ακούσει πολλές φορές τις επίσημες δηλώσεις από τους κυβερνητικούς οικονομολόγους (κάποιοι από αυτούς ανακάλυψαν την ύπαρξη και τη σοβαρότητα της κρίσης αφού διάβαζαν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων) που ισχυρίζονται ότι το ποσοστό ανεργίας είναι ένας «καθυστερημένος» δείκτης, να το πούμε έτσι. Αυτή είναι ίσως μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη, ίσως ακόμη και αλήθεια σε μια πραγματική "κλασική" μη συστημική κρίση, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, είναι ψέμα. Η έκταση και ο ρυθμός
αύξησης της ανεργίας έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα, καταστρέφοντας την κατανάλωση, τις επενδύσεις και την απασχόληση, που θα αρχίσει πραγματικά να επηρεάζει την Αμερική, την Βρετανία, την Ευρωζώνη, την Ιαπωνία και την Κίνα από αυτό το καλοκαίρι. Αυτή τη φορά, η ανεργία δεν είναι ένας "καθυστερημένος" δείκτης αλλά ένας σημαντικός δείκτης που δημιουργεί τη δική του φάση στη κρίση (3).
Εν ολίγοις, θα πρέπει να παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη του διεθνούς εμπορίου, τα αποτελέσματα και τις προβλέψεις των μεταφορών και των παραγωγών προϊόντων σε βασικούς τομείς: μεταλλουργία, ηλεκτρονικά είδη, εμπορεύματα, ... Μη χάνετε πάρα πολύ χρόνο με τις υπηρεσίες, έχουν μια φυσική τάση να είναι δύσκολος ο προσδιορισμός της ποσότητας παρά τα ετήσια αποτελέσματά τους. Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, πολλές εταιρείες, στις ΗΠΑ ειδικότερα, μείωσαν όλα τους τα έξοδα, διαφορετικά θα έχει δημοσιεύσει ακόμη χειρότερα αποτελέσματα. Αλλά μπορούμε να περιμένουμε να επανεμφανιστούν τα αποτελέσματα αυτά ακόμα χειρότερα κατά τους προσεχείς μήνες.

Ένα τελευταίο δείκτη να έχουμε κατά νου: μεγάλες ισορροπίες. Επιτρέπουν να προβλέπουμε τη γενική κατεύθυνση των συνεχών αλλαγών. Για παράδειγμα, από τον παρακάτω πίνακα που δίνει τις λεπτομέρειες των συνολικών περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση, μπορούμε να κάνουμε μια αρκετά καλή εκτίμηση του παγκόσμιου πλούτου σε περιουσιακά στοιχεία. Πράγματι, εάν συγκρίνουμε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία με τα "τοξικά”-περιουσιακά στοιχεία (30,000 τρις. δολάρια σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της LEAP/E2020 ), μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι η συνεχιζόμενη κρίση πρόκειται να υποβιβάσει περίπου το 30 % της αξίας των παγκόσμιων περιουσιακών στοιχείων. Λαμβάνοντας υπόψη ότι, σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις ένα ανώτατο 10.000 δις. δολαρίων ΗΠΑ αξιόγραφα έχουν εξαφανιστεί, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι μόνο το ένα τρίτο της κρίσης έχει παρέλθει.


Παγκόσμια αξιόγραφα υπό διαχείριση (2006-2007)
- Πηγή: Wikipedia
---------
Σημειώσεις: (1) Θα γίνει ένα αυξητικά δύσκολο εγχείρημα. Λαμβάνοντας υπόψη τις δεκάδες εκατομμύριων νέων ανέργων που συσσωρεύονται σε κάθε περιοχή του κόσμου.

(2) Σχετικά με αυτές τα τεστ ακραίων καταστάσεων,« stress tests »,η LEAP/E2020 επιθυμεί να τονίσει το γεγονός , ότι εκείνο που διεξήγαγε η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν μια μεγάλη απάτη. Εκτός από το γεγονός ότι η σημερινή πραγματικότητα υπερβαίνει κατά πολύ το χειρότερο σενάριο που έχει υιοθετηθεί από το τεστ (το οποίο εγγυάται κακές εκπλήξεις στο τέλος του δρόμου, μέσα σε λίγους μήνες από τώρα), το φρικτό θέαμα των «ρυθμιστικών αρχών» (Κυβέρνηση των ΗΠΑ) να διαπραγματεύεται αυτά τα τεστ με τις "ελεγχόμενες" (Τράπεζες) δείχνει πώς δικαιολογείται αυτή σύσταση της LEAP/E2020 προς την G20 όσον αφορά την ανάγκη να ξεκινήσουν έρευνες για την εξωτερική κατάσταση της αγοράς του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και της Ελβετίας. Πράγματι, το μόνο συγκεκριμένο στοιχείο που τονίζεται από αυτό το "τεστ ακραίων καταστάσεων των ΗΠΑ" είναι ότι οι Αμερικανικές Τράπεζες έχουν ακόμη σημαντικά προβλήματα φερεγγυότητας (αναγνώρισαν ότι οι ανάγκες διάσωσης που φτάνουν 75 δις- αντιπροσωπεύουν κατά πάσα πιθανότητα το ένα δέκατο των ποσών που πραγματικά απαιτείται από το 2010). Όσο κανείς ανεξάρτητος παρατηρητής πηγαίνει εκεί για να καταλάβει το τι συμβαίνει, η Wall Street θα παραμένει μία οικονομική "μαύρη τρύπα". Όσον αφορά το πρόσφατα ανακοινωθέν σχέδιο του ευρωπαϊκού τεστ ακραίων καταστάσεων, η LEAP/E2020 αναμένει να είναι ανάλογα η ίδια προσπάθεια για την απόκρυψη των πραγματικών προβλημάτων. Ωστόσο, η πολυκεντρική φύση της ΕΕ και οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί μεταξύ των κρατών, των οργάνων της ΕΕ και των οικονομικών κέντρων θα μπορούσε να παρέχει την ευκαιρία για μια πραγματική βουτιά στην πραγματικότητα του τι συμβαίνει στο Λονδίνο ειδικότερα. Όσον αφορά την "κατεργαριές μεταξύ φίλων," η ΕΕ δεν σε απογοητεύει ποτέ.

3) Είναι στην πραγματικότητα ένας αποφασιστικός παράγοντας στη φάση των γεωπολιτικών καταρρεύσεων που αναμένονται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2009.

http://www.leap2020.eu/Strategic-advices-and-recommendations-1-Which-indicators-to-trust-in-this-crisis_a3848.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: