Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

"Εβγαλε νοκ άουτ" τις εκτιμήσεις η JP Morgan

14/10/2009
Με εντυπωσιακή αύξηση στα καθαρά της κέρδη, που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ολοκλήρωσε το τρίτο τρίμηνο χρήσης η JP Morgan, η οποία ανοίγει τον χορό των τραπεζικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 3,6 δισ. δολαρίων ή 82 σεντς ανά μετοχή, συντρίβοντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή 52 σεντς ανά μετοχή. Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η τράπεζα είχε εμφανίσει κέρδη 527 εκατ. δολαρίων ή 9 σεντς ανά μετοχή.

Στο ίδιο διάστημα τα έσοδα της JP Morgan ενισχύθηκαν στα 26,62 δισ. δολάρια από 14,74 δισ. δολάρια πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καθαρά κέρδη από τις επενδυτικές δραστηριότητες σχεδόν διπλασιάστηκαν, στα 1,90 δισ. δολάρια από 1 δισ. δολάρια. Τα καθαρά έσοδα σημείωσαν αύξηση 85% σε σύγκριση με πέρυσι, διαμορφούμενα στα 7,5 δισ. δολάρια. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 διαμορφώνεται στο 10,2%, από 8,9% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και 9,7% το προηγούμενο τρίμηνο. Οι προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 3,1 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση, στα 9,8 δισ. δολάρια.

Τραπεζικοί όμιλοι όπως η JP Morgan, η Goldman Sachs και η Morgan Stanley έχουν δει τις επενδυτικές τους μονάδες να κερδίζουν μερίδιο στην αγορά, καθώς ανταγωνιστικές τράπεζες όπως η Lehman Bros., η Bear Stearns και η Merrill Lynch έχουν καταρρεύσει ή εξαγοραστεί στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

"Ενώ διακρίνουμε αρχικά σημάδια σταθεροποίησης της καταναλωτικής πίστης, δεν μπορούμε να πούμε ακόμη με βεβαιότητα ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί", ανέφερε, ο CEO, Jamie Dimon. "To πιστωτικό κόστος παραμένει υψηλό και αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στο ορατό μέλλον όσον αφορά τα δάνεια και τις κάρτες", συμπλήρωσε.
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1406142&pg=3&pid=1406783&orderdir=asc#post_1406783
Σημ.axinosp:Εγώ το μόνο που θα αναφέρω είναι τα σχόλια αναγνώστη του άρθρου "Απλώς όλοι έχουν το ελεύθερο να λένε ότι ψέμματα θέλουν στο όνομα της ανόδου της αγοράς. Συστήνω μεγάλη προσοχή. ΟΙ περσινοί πεθαμένοι δεν μπορεί να είναι οι σημερινοί καβαλάρηδες. Ξέρετε την ιστορία που είχαν βάλει τον νεκρό βασιλιά στην Ελλάδα και έκανε βόλτες με το αυτοκίνητο και κάποιος του κουνούσε το χέρι? Όσο και να προσπαθούν τα ΜΜΕ εμένα δεν θα με εγκλωβίσουν όπως το 1999. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: