Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Η τρελή «σάμπα» του ρεάλ φοβίζει

Μπορεί το ρεάλ της Βραζιλίας να έχει παρουσιάσει φέτος τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των ισχυρών νομισμάτων του κόσμου. Ομως εκτιμάται ότι το ράλι του θα συνεχισθεί, ανεβάζοντας την αξία του επιπλέον 6% έναντι του δολαρίου προτού αρχίσουν να φθίνουν οι επενδυτικές ροές προς τη χώρα.
Η εκτίμηση ανήκει στον Κάρλος Εντουάρντο ντε Φρέιτας, πρώην αξιωματούχο της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος τονίζει πως «η Βραζιλία ίσως ζει σήμερα μια μαγική στιγμή, έχει όμως και αδυναμίες, και κινδυνεύει αν σημειωθεί μία αιφνίδια φυγή κεφαλαίων». Εξ ου και, σύμφωνα με τον ίδιο, η Κεντρική Τράπεζα «πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να συνεχίσει να αυξάνει τα συναλλαγματικά της αποθέματα. Οι οικονομίες δεν προσαρμόζονται πάντα ομαλά».

Την άποψη που θέλει το νόμισμα της Βραζιλίας να συνεχίζει την «τρελή πορεία» του προς τα πάνω ενστερνίζεται και άλλος πρώην αξιωματούχος της τράπεζας: Ο κ. Πάουλο Βιέιρα ντα Κούνια χαρακτήρισε «απέλπιδα κίνηση» την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τη φορολογία στις ξένες επενδύσεις σε εγχώριες μετοχές και ομόλογα. Το μέτρο εξαγγέλθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή την Τρίτη, και αφορά αύξηση στο 2% του φόρου επί των ξένων αγορών τίτλων πάγιου εισοδήματος και μετοχών, από 1,5% που είχε επιβληθεί πέρυσι, μεσούσης της κρίσης, με την εξαίρεση των τοποθετήσεων σε μετοχές.

Το βραζιλιανό νόμισμα πραγματοποίησε φέτος ράλι 35%, ενώ το χρηματιστήριο του Σάο Πάολο έχει καταγράψει άλμα 76%. Το ρεάλ κατέγραψε κέρδη για επτά συναπτές εβδομάδες την περασμένη εβδομάδα, παρουσιάζοντας τις καλύτερες επιδόσεις από το 2004. Το νόμισμα ανεβαίνει αψηφώντας τις παρεμβάσεις της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία αγοράζει αφειδώς δολάρια για να αναχαιτίσει το άλμα του στην αγορά συναλλάγματος. Τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας εκτιμάται ότι ανέρχονταν στις 14 Οκτωβρίου στα 232,1 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 25,3 δισ. δολάρια από τις αρχές του έτους. Σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Τράπεζας, Ενρίκε Μεϊρέγες, τόνιζε ότι τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών που ανατιμώνται ενόσω οι οικονομίες ανακάμπτουν από την παγκόσμια ύφεση κινδυνεύουν να παρουσιάσουν έντονες μεταβολές, καθώς οι αγορές υπερτιμούν τα στοιχεία ενεργητικού.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_24/10/2009_334642
Σημ.axinosp:Οταν ο καφές και η σόγια που είναι σχεδόν παγκόσμια μονοπωλιακά προιόντα της Βραζιλίας ανεβάζουν τις τιμές τους λόγω της υποτίμησης του δολαρίου τότε δεν βλέπω να πέφτει με τίποτα το ρεάλ . Άσε που έχει μπουκώσει στο δολάριο και όποιος κάνει στραβή sto ρεάλ θα πλημυρίσει ο πλανήτης με δολάρια και αυτό δεν το θέλει ούτε ο τελευταίος χρηματιστής της Wall Street .

Δεν υπάρχουν σχόλια: