Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΗΠΑ: Αλμα του ΑΕΠ 3,5%

Η είδηση της αύξησης του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 3,5% στο γ’ 3μηνο του 2009 έγινε δεκτή με ενθουσιασμό σε όλον τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Με την παγκόσμια οικονομία να μαστίζεται ακόμα από την χειρότερη κρίση μεταπολεμικά, οι όποιες ενδείξεις ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο δημιουργούν ελπίδες για καλύτερες ημέρες από το Λονδίνο μέχρι το Ρίο ντε Τζανέιρο κι από το Πεκίνο μέχρι την Αθήνα.

Πόσο μάλλον, όταν οι «ενδείξεις» σηματοδοτούν το τέλος της ύφεσης που μάστιζε τις ΗΠΑ από τα τέλη του 2008.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη φανέρωσαν ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας σε όλους τους τομείς: στις καταναλωτικές δαπάνες, τις εξαγωγές, την κατασκευαστική δραστηριότητα.

Όπως φαίνεται από τη δυναμική της οικονομίας οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα διατηρηθούν και στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2009 κι ως τούτου θα εκπληρωθεί το κριτήριο των δυο διαδοχικών τριμήνων ανάπτυξης προκειμένου το τέλος της ύφεσης να αναγνωριστεί κι επισήμως.

Το ζητούμενο όμως δεν είναι η τύποις έξοδος από την ύφεση τόσο για τις ΗΠΑ, όσο και για τον υπόλοιπο πλανήτη που βασίζει τις ελπίδες του για ενίσχυση της ευημερίας του στις καταναλωτικές ορέξεις των Αμερικανών, αλλά μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία για την οικονομική υπερδύναμη.

Ως προς αυτό, πολλοί οικονομικοί αναλυτές έχουν τις ενστάσεις τους και προειδοποιούν ότι ένας... κούκος (η αύξηση του ΑΕΠ) δεν φέρνει την άνοιξη.

Η ανέλπιστα θετική επίδοση του γ’ τριμήνου αποδίδεται από το σύνολο των αναλυτών στο πακέτο στήριξης της κυβέρνησης Ομπάμα μέσω του οποίου διοχετεύτηκαν εκατοντάδες δισ. δολάρια στην οικονομία.

Ενδεικτικά, η άνοδος των καταναλωτικών δαπανών αποδίδεται στο μέτρο της απόσυρσης που ίσχυσε τους περασμένους μήνες με χρηματοδότηση της Ουάσιγκτον, η οποία είχε ως στόχο τη στήριξη των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Μόνο που το μέτρο αυτό έχει πλέον λήξει, οι ΗΠΑ δεν έχουν περαιτέρω δημοσιονομικά περιθώρια για ένα νέο πακέτο. Ως συνέπεια, οι οικονομικοί αναλυτές διερωτούνται πότε θα αρχίσουν να ξεφτίζουν οι ευεργετικές συνέπειες του πακέτου Ομπάμα.

Ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα επιτόκια θα αρχίσουν και πάλι να παίρνουν την ανιούσα. Ήδη, μερίδα αναλυτών επισημαίνει ότι η σημαντική αύξηση του ΑΕΠ στο γ’ 3μηνο αποτελεί κομβικό σημείο στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, η οποία χαρακτηρίζεται από μηδενικά επιτόκια εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Αυτό που πονοκεφαλιάζει κυβέρνηση κι αναλυτές είναι πώς θα αντιδράσει η αγορά όταν τα επιτόκια πάρουν εκ νέου την ανιούσα;

Θα σημειωθεί διόρθωση στις μετοχές που πραγματοποιούν ένα εντυπωσιακό ράλι από τον περασμένο Μάρτιο;

Θα στραγγαλιστεί εν τη γενέσει της η ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων;

Θα παγώσει εκ νέου η κατανάλωση;

Αυτά είναι μερικά, μόνο, από τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση και που ρίχνουν σκιά στις υψηλές προσδοκίες μετά την ανακοίνωση των σημερινών στοιχείων.

Τα τελευταία μαντάτα από το μέτωπο της πραγματικής οικονομίας δεν είναι ανάλογα ενθαρρυντικά: η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Οκτώβριο, δηλαδή ένα μήνα μετά το «χρυσό» γ’ 3μηνο, πραγματοποίησε θεαματική βουτιά αντανακλώντας αφενός το φόβο της ανεργίας, η οποία αγγίζει το 10% και βαίνει αυξανόμενη, κι αφετέρου την ανησυχία για την επόμενη μέρα μετά το πακέτο στήριξης Ομπάμα.

Για τον «γκουρού» των αγορών, Εντ Γιαρντένι, υπάρχει μια ακόμα πηγή μεγάλης ανησυχίας: οι αμερικανικές τράπεζες δεν δανείζουν. Παρόλο που σε σχέση με πέρσι έχουν αυξήσει τις καταθέσεις τους συνολικά κατά 461,5 δισ. δολ. με μηδενικό για τις ίδιες κόστος, λόγω των μηδενικών επιτοκίων, και που έχουν αντλήσει από την αγορά κεφάλαια συνολικού ύψους 250 δισ. δολ., οι αμερικανικές τράπεζες έχουν μειώσει τις χορηγήσεις δανείων κατά 600 δισ. δολ. σε ετήσια βάση! Όπως σημειώνει ο κ. Γιαρντένι, δεν δανείζουν γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν τα λεφτά τους.

Με άλλα λόγια, χωρίς πίστωση και κρατική χρηματοδότηση αλλά με υψηλή ανεργία, η ύφεση για τον μέσο Αμερικανό έχει τελειώσει μόνο στα χαρτιά.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=19975145
.....Μικρή μείωση παρουσίασαν εξάλλου οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας των ΗΠΑ για την εβδομάδα έως τις 24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης της χώρας.Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 1.000 στις 530.000, με τους οικονομολόγους να αναμένουν μεγαλύτερη πτώση κατά 6.000. Ο μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε κατά 6.000 στις 526.250, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Ιανουαρίου.Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, δηλαδή αυτές που διαρκούν περισσότερο από μια εβδομάδα, υποχώρησαν κατά 148.000 στα 5.797.000. Οι αιτήσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αναδεικνύοντας πως η αγορά εργασίας δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο προς την ανάκαμψη, ωστόσο οι οικονομολόγοι παρατηρούν θετικές ενδείξεις στα στοιχεία...Capital.gr .
Σημ.axinosp:Τούτο τον χειμώνα οι Αμερικάνοι θα πουν το Δεσπότη Παναγιώτη , αλλά τα Χρηματιστήριο της Wall Street πάει μια χαρά και το μπαρμπούτι έχει ανάψει. Όλοι ξέρουμε από τώρα ποιος θα πληρώσει την νύφη αλλά όταν θα σκάσει η Μπάνκα αυτοί που τα έκαναν σκατά θα τρέχουν να σωθούν στην Ελβετία. Μόνο που Ελβετοί ίσως θυμηθούν τις προϊστορικές παραδόσεις των προγόνων τους και αρχίσουν τις ανθρωποθυσίες !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: