Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

ΗΠΑ: Διόγκωση της ανεργίας στο 9,8% τον Σεπτέμβριο

Στις 263.000 ανήλθαν οι απώλειες των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων και ανεβάζοντας το ποσοστό της ανεργίας στο 9,8%, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο για τα τελευταία 26 χρόνια. Η εξέλιξη αυτή υποδεικνύει ότι η παρατεταμένη ύφεση της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη δημιουργεί ακόμη σοβαρά προβλήματα. Το Αύγουστο, το ποσοστό της ανεργίας ήταν στο 9,7%.

Μαζί με τις απώλειες του Σεπτεμβρίου, ο συνολικός αριθμός των ατόμων που βρίσκονται χωρίς δουλειά από τον Δεκέμβριο του 2007, όταν η οικονομία των ΗΠΑ εισήλθε σε ύφεση, ανέρχεται στα 7,2 εκ., που αποτελεί τη μεγαλύτερη κάμψη της απασχόλησης από τη Μεγάλη Κρίση του 1930.

Οι αναλυτές της Wall Street ανέμεναν ότι οι απολύσεις θα ανέρχονταν στις 180.000. Εάν προσμετρούνταν και οι εργαζόμενοι που έχουν βρει θέση υποαπασχόλησης ή έχουν σταματήσει να αναζητούν εργασία, τότε το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται στο 17%.

Μόλις χθες, ο κεντρικός τραπεζίτης Μπεν Μπερνάνκι ανέφερε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν θα είναι αρκετά ισχυρή ώστε να παράσχει σημαντική στήριξη στην απασχόληση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Fed δεν θα βιαστεί να άρει τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Ομπάμα: «Σπασμωδική» η πορεία προς την οικονομική ανάκαμψη

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως η αύξηση του ποσοστού της ανεργίας είναι μια σοβαρή υπενθύμιση πως η πρόοδος προς την ανόρθωση της οικονομίας των ΗΠΑ θα έρθει «σπασμωδικά» .

Ο Ομπάμα δήλωσε, μετά την επιστροφή του από την Κοπεγχάγη, πως εργάζεται μαζί με τους συμβούλους του για την εξέταση «οποιασδήποτε και όλων των επιλογών» για την επέκταση της απασχόλησης.

Μπάιντεν: «Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα»

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάϊντεν, αναγνώρισε με σημερινές του δηλώσεις ότι πράγματι είναι άσχημη η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πεδίο της απασχόλησης--επισήμανση λίγο αφότου δημοσιοποιήθηκε το ποσοστό ανεργίας σε όλη τη χώρα τον προηγούμενο μήνα και ήταν 9,8% από 9,7% προηγούμενα.

«Όμως, παρά τα κακά μαντάτα, να είστε βέβαιοι ότι θα ανακάμψουμε στην οικονομία, άρα θα δημιουργηθούν οπωσδήποτε νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ταυτόχρονα υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού «γιγάντιου» προγράμματος για την οικονομία, το οποίο τέθηκε σε ισχύ τον Φεβρουάριο με την υπερψήφισή του στο Κογκρέσο.

Το ποσοστό ανεργίας +9,8% του «ενεργού» πληθυσμού των ΗΠΑ διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο, σε πείσμα των εκτιμήσεων μεγάλης μερίδας αναλυτών.

Είναι ποσοστό το οποίο συνυπολογίζει ακόμα και τις «εποχιακές διακυμάνσεις» της ανεργίας (πρόσκαιρη θερινή απασχόληση), όμως «δεν είναι αντιπροσωπευτικό», επειδή όσοι ζητούν επίδομα ανεργίας υπολείπονται των πραγματικώς ανέργων, σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/10/2009_300376
Σημ.axinosp:Πότε θα δεί ανάκαμψη η Αμερική , όταν θα βγάλει ο Ήλιος κέρατα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: