Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Αίγυπτος: Διακοπή συνεργασίας με το Λούβρο μέχρι την επιστροφή αρχαιοτήτων

Τη διακοπή κάθε συνεργασίας της στον αρχαιολογικό τομέα με το μουσείου του Λούβρου όσο δεν επιστρέφονται τα τμήματα μιας φαραωνικής στήλης αποφάσισε η Αίγυπτος.

Σε σχετικές δηλώσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων προέβη ο γενικός γραμματέας του ανωτάτου συμβουλίου αιγυπτιακών αρχαιοτήτων Ζάχι Χάουας.

«Λάβαμε την απόφαση να διακόψουμε κάθε συνεργασία με το Λούβρο εν αναμονή της επιστροφής» των αρχαιολογικών αυτών στοιχείων, τα οποία εκλάπησαν και προέρχονται από τάφο που βρίσκεται κοντά στο Λούξορ, πρόσθεσε ο Ζάχι Χάουας.

Η διακοπή της συνεργασίας αφορά τα συμπόσια που οργανώνονται σε συνεργασία με το γαλλικό μουσείο, καθώς και τις εργασίες που πραγματοποιούνται από το μουσείο του Λούβρου στον αρχαιολογικό τόπο της Σακάρα, κοντά στο Κάιρο.

Ο Ζάχι Χάουας δήλωσε ότι η απόφαση αυτή, η οποία δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, ελήφθη «εδώ και δύο μήνες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν συνδέεται με την απόρριψη της υποψηφιότητας του αιγυπτίου υπουργού Πολιτισμού Φαρούκ Χόσνι για την διεύθυνση της Unesco. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το αίτημα επιστροφής διατυπώθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο.

Ο Ζάχι Χάουας κατηγορεί το μουσείο του Λούβρου για παράνομη απόκτηση των αρχαιολογικών αυτών θησαυρών. «Με το να αγοράζουν κλεμμένες στήλες, ορισμένα μουσεία ενθαρρύνουν την καταστροφή και την κλοπή αιγυπτιακών αρχαιοτήτων» δήλωσε.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1725151
Σημ.axinosp:Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για την Άντζελα Γκερέκου. Ζητήστε και εσείς την Αφροδίτη της Μήλου και την Νίκη της Σαμοθράκης από το Λούβρο και τα Ελγίνεια από τους Άγγλους για αρχή και βλέπουμε !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: