Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

«Oι HΠA δεν θα πάρουν πίσω όλα τα δισ. που έδωσαν στις τράπεζες»

Βloomberg, AP
«Είναι εξωπραγματικό» να πιστεύει κανείς ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα εισπράξει όλα τα κεφάλαια που διετέθησαν για τη στήριξη των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών, δήλωσε ο Νιλ Μπαρόφσκι, γενικός επιθεωρητής του κρατικού πακέτου TARP των 700 δισ. δολ. Κάθε εκτίμηση είναι, πάντως, πρώιμη, δήλωσε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, όταν το Σίτι του Λονδίνου, στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, ετοιμάζεται να παραχωρήσει μπόνους 6 δισ. στερλινών σε στελέχη, αντανακλώντας μια άνοδο 50% από πέρυσι.
Οι μεγάλες αμοιβές υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι ισχυρότερες οικονομίες παραμένουν εγκλωβισμένες στη διετή κρίση, αποτελούν ακανθώδες ζήτημα, καθώς μεγάλες τράπεζες διεσώθησαν με κρατικά κεφάλαια. Μέχρι σήμερα το αμερικανικό κράτος έχει διοχετεύσει 454 δισ. δολ. σε αμερικανικές τράπεζες, από τα οποία έχουν επιστραφεί μόνον 73 δισ. δολ. Δηλαδή, υπολείπονται 381 δισ. δολ., την ώρα που η κυβέρνηση Ομπάμα σχεδιάζει στην παρούσα φάση της κρίσης να ενισχύσει περιφερειακές τράπεζες. Η ένωση αμερικανικών τραπεζιτών έχει ζητήσει 5 δισ. δολ. ούτως ώστε να μπορέσουν οι μικρές τράπεζες να παρατείνουν τρέχοντα δάνεια.

Στη Βρετανία, το κέντρο οικονομικών και επιχειρηματικών ερευνών (CEBR) εκτιμά ότι τα μπόνους των στελεχών του Σίτι του Λονδίνου θα είναι κατά 50% υψηλότερα από το 2008, λόγω της ενίσχυσης της κερδοφορίας τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών. Παραμένουν, ωστόσο, 41% χαμηλότερα από το ρεκόρ των 10,24 δισ. δολ., που είχαν δώσει στα στελέχη τους το 2007.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_1_22/10/2009_334268
http://ciaoant1.blogspot.com/2009/10/update-251009.html
Σημ.ciaoant1:(δηλαδή τα πήραμε από τα "κορόιδα" και τα χαρίσαμε - "Δανεικά και αγύριστα" ρε αδερφέ, για τους "καλούς" τραπεζίτες)

Δεν υπάρχουν σχόλια: