Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Η Ένωση Τραπεζών Ιταλίας προτείνει δωδεκάμηνο "πάγωμα" των δανείων για άνεργους

Η Ένωση Τραπεζών Ιταλίας Abi αποφάσισε να προτείνει, για ένα χρόνο, το "πάγωμα" των δανείων που έχουν χορηγηθεί σε πολίτες οι οποίοι έχασαν την δουλειά τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Πιο συγκεκριμένα, ο Κοράντο Φάσολα, πρόεδρος της Τραπεζικής Ένωσης έκανε γνωστό ότι "η εκτελεστική επιτροπή του οργανισμού αποφάσισε να εγκρίνει ένα σχέδιο στήριξης των οικογενειών, που να μπορεί να εφαρμοσθεί από τις τράπεζες όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται".

Η Abi ζήτησε από τους τραπεζικούς οργανισμούς της χώρας να "παγώσουν" για δώδεκα μήνες, αρχίζοντας από τον ερχόμενο Ιανουάριο, τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε πολίτες οι οποίοι έχουν μείνει άνεργοι. Η ρύθμιση αφορά τους πελάτες των τραπεζών οι οποίοι είτε είχαν μόνιμη δουλειά και απολύθηκαν, είτε αναγκάσθηκαν να διακόψουν την δραστηριότητά τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιταλικού τύπου, το εν λόγω μέτρο θα μπορέσει να εφαρμοσθεί σε τουλάχιστον εκατόν δέκα χιλιάδες ιταλούς, που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, με δάνεια που αγγίζουν τα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ.

Η απόφαση της Ένωσης Τραπεζών Ιταλίας, δεν υποχρεώνει τα μέλη της -τους διάφορους τραπεζικούς οργανισμούς- να την εφαρμόσουν, αλλά οι οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν ότι θα υπάρξει θετική ανταπόκριση. Tράπεζες όπως η Ιntesa San Paolo, Banca Popolare, Montepaschi, έκαναν ήδη γνωστό ότι σκοπεύουν να στηρίξουν, με την συγκεκριμένη "αναβολή των πληρωμών" τους πελάτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες .

Ικανοποιημένες και οι ενώσεις καταναλωτών, αν και με κάποιες διαφοροποιήσεις: η Federconsumatori και η ένωση Adusbef κάνουν λόγο για "πραγματική ανάσα ανακούφισης", ενώ η Codacons ζητά "να μπορέσει να ισχύσει, η θετική αυτή πρωτοβουλία για τα δάνεια, για δεκαοκτώ και όχι για δώδεκα μήνες και να επεκταθεί σε όλους τους ιταλούς που αδυνατούν να καταβάλλουν το οφειλόμενο ποσό, ανεξάρτητα από το αν έχασαν η όχι την δουλειά τους".

Τον περασμένο Αύγουστο,με πρωτοβουλία, πάντα, της τραπεζικής ένωσης Αbi, παρουσία του υπουργού οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, είχε υπογραφεί παρόμοια συμφωνία, που δεν αφορούσε όμως τους πολίτες, αλλά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

http://stock.ana-mpa.gr/articleview1.php?id=21366

Σημ.axinosp:Δάκρυα χαράς (!!) μου ήρθαν όταν διάβασα αυτή την είδηση από την γείτονα χώρα . Είχε διαφημιστεί και ανάλογα από τα εγχώρια ΜΜΕ και έφτασαν ακόμα και σοβαροί άνθρωποι να μου λένε . είδες οι Ιταλοί Τραπεζίτες παγώνουν τα δάνεια στους ανέργους όχι σαν τους δικούς μας τους Έλληνες Τοκογλύφους που μας ρουφάνε το αίμα σαν βδέλλες .Εδώ όμως ισχύει όπως και στην Ελλάδα ότι καλό το παραμύθι τους , αλλά δεν έχει δράκο (!!) . Ο δράκος για τις Ιταλικές Τράπεζες είναι οι επισφάλειες των δανείων που όπως και στην Ελλάδα θα ξεπεράσει σε λίγο τα κεφάλαια τους . Τι σημαίνει αυτό , ότι τους συμφέρει από το να κάνουν απαιτητά τα δάνεια τους να "παγώσουν" τα κόκκινα (επισφαλή) δάνεια των ανέργων , παρά να αρχίσουν τις κατασχέσεις και να χρειαστεί να τα εγγράψουν στο παθητικό τους . Έτσι δεν θα φανεί η φούσκα του Τραπεζικού τους συστήματος που όπως και με το αντίστοιχο Ελληνικό με 5-8 ευρώ κεφάλαια δανείζουν 100 ευρώ . Φυσικά οι Πολιτικοί και στις δύο χώρες σφυρίζουν αδιάφορα για την κατάρρευση του Τραπεζικού τους συστήματος και σε λίγο θα πλακώσουν τους φόρους μπας και σωθούν .Έτσι αρχής γενομένης από την Ελλάδα και την Ιταλία στους επόμενους μήνες θα δούμε και άλλους φιλεύσπλαχνους Τραπεζίτες ανά τας Ευρώπας να παγώνουν τα δάνεια και τις κατασχέσεις συμπάσχοντας και αυτοί σαν κοινωνική ομάδα με τους δύσμοιρους ανέργους . Ρε κοπρόσκυλα Τραπεζίτες δε μου γαμιέστε να ασπρίσετε !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: