Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Στις καλένδες οδεύουν οι ευθύνες για το έλλειμμα του 2009


Χαμόγελα για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου (επάνω) και αντίδραση από τον Γιάννη Παπαθανασίου (κάτω) μετά την ανακοίνωση του πορίσματος από τον Χρήστο Πρωτόπαπα (δεξιά).

Στο αρχείο οδηγείται, τουλάχιστον για την παρούσα Βουλή, η αναζήτηση ευθυνών στην υπόθεση του ελλείμματος του 2009, καθώς η Εξεταστική Επιτροπή, που διερεύνησε το ζήτημα, διαπιστώνει στο πόρισμά της πως δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Καταλογίζει, ωστόσο, σαφείς πολιτικές ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ν.Δ., Γιάννη Παπαθανασίου, για αποσιώπηση της πραγματικής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, ενώ, αντίθετα, συμπεραίνει ότι οι χειρισμοί του διαδόχου του, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δεν διόγκωσαν τεχνητά το έλλειμμα του 2009.
Για κουκούλωμα της υπόθεσης έκανε λόγο από την πλευρά της η Ν.Δ., χαρακτηρίζοντας την Εξεταστική ως «επιτροπή προστασίας των κ.κ. Παπακωνσταντίνου κα Παπανδρέου».


«Σύμφωνα με την πλειονότητα των μαρτυρικών καταθέσεων, τη νομοθεσία που διέπει τις Ευρωπαϊκές Στατιστικές, τις έγγραφες διαπιστώσεις της Eurostat αλλά και τις έγγραφες απαντήσεις του επιτρόπου Αλμούνια και του επικεφαλής της Eurostat στην παρούσα Επιτροπή, δεν διαπιστώθηκε τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΟΙΚ. που ανέλαβε μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009», αναφέρει το πόρισμα που συντάχθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στην επιτροπή και προσθέτει: «Αντίθετα, επιβεβαιώθηκε ότι αυτή αποτύπωσε με μεθοδολογικά ορθό τρόπο τα πραγματικά στοιχεία του ελλείμματος». Υποστηρίζεται επίσης ότι «δεν διαπιστώθηκαν σφάλματα ή ανακρίβειες στην εφαρμογή της προβλεπόμενης μεθοδολογίας ούτε κατά την ένταξη 17 φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης».
Στο ίδιο πνεύμα υπογραμμίζουν ότι «δεν διαπιστώθηκαν σφάλματα ή ανακρίβειες κατά το συνυπολογισμό των χρεών των νοσοκομείων» και των ελλειμμάτων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης ούτε υπήρξαν παρεμβάσεις στο έργο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Απορρίπτουν μάλιστα τις σχετικές καταγγελίες του πρώην επικεφαλής της ΕΣΥΕ Μ. Κοντοπυράκη, με τον ισχυρισμό ότι «διαψεύσθηκαν κατηγορηματικά» από τον επικεφαλής της Eurostat, Β. Ραντερμάχερ.
Οι συντάκτες του πορίσματος καταλόγισαν όμως σαφείς πολιτικές ευθύνες στον κ. Παπαθανασίου, υποστηρίζοντας ότι «γνώριζε ήδη από τις αρχές του 2009 τον εκτροχιασμό της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, και παρ' όλα αυτά δεν προέβη, ως όφειλε, στη λήψη, από την αρχή του έτους, διαρθρωτικών και άλλων μέτρων ικανών να μετριάσουν ή και να ανατρέψουν τη δυναμική διόγκωσης του ελλείμματος».
Τον κατηγορούν επίσης ότι «αποσιώπησε την πραγματική εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, προβαίνοντας, στις 2.10.2009, στη διατύπωση της πρόβλεψης, μέσω της ΕΣΥΕ, για έλλειμμα 6%, πρόβλεψη που βρισκόταν σε πλήρη διάσταση με τα πραγματικά στοιχεία που έθεταν υπόψη του οι αρμόδιες υπηρεσίες».
Τον χαρακτηρίζουν επίσης υπεύθυνο για την κατάργηση, τον Αύγουστο του 2009, της μηνιαίας δημοσιοποίησης των δελτίων εκτέλεσης του προϋπολογισμού και τη μετατροπή τους σε τριμηνιαία.
«Επί των ημερών του κ. Παπαθανασίου, η ΕΣΥΕ δεν λειτουργούσε ως ανεξάρτητη αρχή», προσθέτει το πόρισμα και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αποσιώπηση αυτή των στοιχείων είχε στόχο κυρίως την παραπλάνηση των Ελλήνων πολιτών προεκλογικά, καθώς για τις αγορές ήταν ήδη ορατός ο εκτροχιασμός του ελλείμματος από την παρακολούθηση των διαρκώς αυξανόμενων δανειακών αναγκών του έτους, πέραν των προβλέψεων του Προϋπολογισμού.
«Φταίνε και οι δύο»
Ξεχωριστές πορισματικές θέσεις κατέθεσε ο ΛΑΟΣ διά του βουλευτή Θανάση Πλεύρη, ο οποίος επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για τη διαμόρφωση του ελλείμματος. Στηρίζει ωστόσο την εξαγγελία της Ν.Δ. για νέα εξεταστική, λέγοντας ότι θα μπορέσει να ελέγξει αν η έξοδος της χώρας από τις αγορές και η προσφυγή στο ΔΝΤυπήρξε κεντρική επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - chatzikon@parliament.gr
«Κουκούλωμα»
Αμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. μετά την έκδοση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, που υπογράφουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ο εκπρόσωπος του κόμματος σε δήλωση του σημείωσε ότι «οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη δήθεν "Εξεταστική", δικαίωσαν τις ενστάσεις που είχε αναπτύξει από την αρχή η Ν.Δ. και απέδειξαν ότι εκτελούσαν διατεταγμένη κομματική εντολή, κουκουλώματος και διαστρέβλωσης, στην οποία ταιριάζει μια και μόνο λέξη: Ντροπή».
Καταλήγοντας τόνισε ότι «η ΝΔ αμέσως μετά τις εκλογές θα προχωρήσει στη σύσταση μιας και μόνον Εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πώς έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο».
«Προκαλούν για ακόμη μία φορά»
«Αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας, στη φτώχεια και στην ανεργία προκαλούν ακόμα μία φορά. Υποτιμούν τη μνήμη και τη νοημοσύνη της ελληνικής κοινωνίας», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Παπαθανασίου και πρόσθεσε ότι «το 2009 η Ν.Δ., παρά τα λάθη και τις καθυστερήσεις, είπε την αλήθεια ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ψήφο των πολιτών με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» και με ψεύτικες υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών.
«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάποιοι πήραν το κόστος να πουν την αλήθεια και κάποιοι, ενώ την ήξεραν, είπαν ψέματα. Οι πολίτες ξέρουν, κρίνουν και σε αυτές τις εκλογές θα αποδώσουν τις πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στον καθένα» κατέληξε ο βουλευτής της Ν.Δ.
Για προκλητικό κείμενο-οπερέτα έκανε λόγο από την πλευρά της η Ν.Δ. και κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο να απολογηθεί «γι' αυτά που διέπραξε η Επιτροπή Προστασίας των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου».
Η Ν.Δ. δήλωσε μάλιστα δικαιωμένη για την απόφασή της να μην πάρει μέρος στην Εξεταστική και επανέλαβε τη δέσμευση του Αντ. Σαμαρά ότι αν κερδίσει τις εκλογές θα προχωρήσει στη σύσταση νέας εξεταστικής για το ίδιο θέμα.
«Μικροκομματική διαμάχη»
«Προκαλεί λύπη η στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Επίσης, εξέφρασε τη λύπη της, γιατί «η Ν.Δ. το τόσο σοβαρό θέμα της αξιοπιστίας των στοιχείων και του κύρους της χώρας θέλει να το μετατρέψει σε πεδίο μικροκομματικής διαμάχης και αμφισβητεί μια μείζονα διαδικασία της Βουλής».
Σημ.axinosp:Το απόλυτο κουκούλωμα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: