Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Κοινή ανακοίνωση των Μ-Λ ΚΚΕ και ΚΚΕ(μ-λ)



Η βάρβαρη και παρατεταμένη επίθεση του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας διαμορφώνει μια κρίσιμη κατάσταση για το λαό και τη χώρα.
Καταδικάζει το λαό σε αργό θάνατο, βαθαίνει την ιμπεριαλιστική υποδούλωση και θέτει τη χώρα κάτω από ασφυκτικό, νεοαποικιακό έλεγχο.
 Οι πανηγυρισμοί των κομμάτων του συστήματος για την ολοκλήρωση του PSI σημαίνουν και προετοιμάζουν τον επερχόμενο νέο γύρο επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό.
Γι’ αυτό και, παράλληλα, τα κόμματα αυτά διαμορφώνουν όλο και πιο αντιδραστικά χαρακτηριστικά, κλιμακώνουν την αντικομμουνιστική-αντιαριστερή υστερία τους, απαιτούν σιγή νεκροταφείου από το λαό και τη νεολαία της χώρας.
 Όμως ο λαός δεν παραδίνεται!



Μπορεί και πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο της μαζικής αντίστασης και πάλης, στο δρόμο για τη συγκρότηση κινήματος που θα μπορεί να συγκρουστεί συνολικά με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό και να διαμορφώσει την επαναστατική προοπτική του.
 Η Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντιμπεριαλιστική Συνεργασία συγκροτήθηκε για να υπηρετήσει μέσα στο κίνημα και στην πάλη αυτές τις αναγκαιότητες.
Στηριγμένη από το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ και ανένταχτους αγωνιστές, η Πρωτοβουλία θέλει να συμβάλει στη δημιουργία μιας ευρύτερης μετωπικής πολιτικής συνεργασίας, στη συσπείρωση ενός ευρύτερου αγωνιστικού δυναμικού στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης της κοινής δράσης, των λαϊκών-εργατικών αντιστάσεων, του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας και της εξαθλίωσης ως αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία.
Η Πρωτοβουλία απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε δύναμη και αγωνιστή που θέλει να συμβάλει στην παραπάνω κατεύθυνση, σε κάθε εργαζόμενο που θέλει να ενισχύσει τη γραμμή της αντίστασης, την ανάπτυξη και το σωστό προσανατολισμό του εργατικού, λαϊκού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και σε στενή σύνδεση με τα μέτωπα που ανοίγει Ολόκληρο το κείμενο της Πρωτοβουλίας εδώ: http://antigeitonies.blogspot.com/2012/03/blog-post_9748.html
Αντιγειτονιές
Σημ.axinosp:Το είδα και αυτό στην ζωή μου, οι μέχρι χτες άσπονδοι εχθροί κάνανε κολεγιά για να τσιμπήσουν ψηφουλάκια. Μάλιστα δεν θυμάμαι ποιο από τα δύο Μ-Λ ήταν και αντίθετο στην εκλογική κάθοδο

9 σχόλια:

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Το σχόλιό σου μάλλον σε δείχνει άσχετο!
Τίποτα απ' όσα γράφεις δεν ισχύουν.
antigeitonies

axinosp είπε...

Δυστυχώς για σένα δεν είμαι!!
Από το 1977-1980 ήμουν μέλος της ΠΜΣΠ μαθητικής παράταξης του ΚΚΕ(μ-λ.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Πριν 32 χρόνια!
Τότε μάλλον δεν παρακολουθείς ιδιαίτερα στενά το τι κάνουν οι δύο οργανώσεις στα σύγχρονα. Που μπορεί μεν να έχουν διαφορετικές διαδρομές και αρκετές διαφορές, αλλά και αρκετά κοινά, αλλά ούτε άσπονδους εχθρούς μπορείς να τις πεις ούτε αντιεκλογικές, με την τρέχουσα έννοια του όρου, της μη συμμετοχής γενικά σε εκλογές!
Και οι δύο οργανώσεις αντιτίθενται στον "εκλογικισμό" της υπόλοιπης αριστεράς, με τη διαφορά ότι το ΚΚΕ(μ-λ) δεν συμμετέχει στις ευρωεκλογές και στα συνδιοικητικά όργανα του δημοσίου.

Ανώνυμος είπε...

..καλά τι συζητάμε τώρα.. δεν ξέρω τι λένε, τι κάνουνε αυτά τα δύο αν είναι μαρξιστικά ή μαοικά ή τι άλλο ..αλλά κόμματα δεν είναι..ακόμα και στις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις του τελευταίου διαστήματος συγκροτούν γελοία μπλοκ των 100 ατόμων..και κοιτούν με μίσος τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτες του ΠΑΜΕ όταν περνάνε απο μπροστά τους, ακόμα και την μέρα που το παρακράτος δολοφόνησε τον Κοτζαρίδη.. δεν εκφράζουν κανέναν παρά τις φαντασιώσεις των ηγετίσκων τους..
Μάνουελ

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν ακομα τα μου-λου και οι διαφοροι μουλοι;;;;; Δυστυχη Ελλαδα...

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά, τι δυστυχία να υπάρχουν ακόμα μου-λου. Ας ανοίξετε επιτέλους τη Μακρόνησο και τον Αη-στράτη να τους κλείσετε μέσα... Για να σωθεί η δύστυχη Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Δουλειά,δουλειά,δουλειά,ΕΛΕΟΣ πια ρε παιδιά.Σε μια αυτοματοποιημένη παραγωγή τι δουλειά ζητάτε;Όταν ένα ρομπότ κάνει ότι θα έκαναν εκατό εργάτες,όταν ένας υπολογιστής με το κατάλληλο πρόγραμμα αντικαθιστά χιλιάδες εργατοώρες τι στο διάολο δουλειά ζητιανεύετε;
Συνέλθετε επιτέλους,η τεχνολογίκη εξέλιξη έχει ξεπεράσει όλα τα πολιτικά συστήματα,όσο έμεις ασχολούμαστε με μαλακίες, τα "αφεντικά" επενδύουν σε τεχνολογίες που στέλνουν στην ανεργία εκατομμύρια δούλους...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω κατά πόσον υπάρχουν τα μου-λου αλλά τον μαρξισμό -λενινισμό πρέπει να τον ξαναανακαλύψουμε γιατί είναι η μόνη θεωρία που μπορεί να εξηγήσει επιστημονικά τι πραγματικά συμβαίνει στις κοινωνίες μας.
Βλέπετε ο καπιταλισμός νίκησε μεν τον κουμουνισμό αλλά ...
Ολα αυτά που βλέπουμε και ακούμε σήμερα είναι σαν μια κινηματογραφική αναπαραγωγή της μικρής μπροσούρας του Λένιν για τον ιμπεριαλισμό.
Τους μουλούδες τους θυμάμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια (1970 ). Είμουνα απέναντι αλλά βλέπω τώρα ότι είχανε δίκιο σε όλα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ "ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ",
ΣΕ ΔΥΣΜΑΡΜΟΝΙΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ,ΜΟΧΛΕΥΣΕΩΝ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΗΡΥΝΑΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.....