Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η μαύρη καρδιά της Ευρώπης θα θρυμματιστεί από το ελληνικό δόρυ


του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

Μα αλί, παλιάτσοι, τρέμετε τη μέρα
που θα ρυαστεί σα λέαινα, στον αέρα,
η Ελλάδα η αιματοκυλισμένη!
[Άγγελος Σικελιανός, Μάντεμα, Λυρικός Βίος Τόμος Β’]

Η Ελλάδα, από τις 12 Φεβρουαρίου 2012, ημερομηνία που υπογράφηκε το 1945 η μοιραία εκείνη συμφωνία της Βάρκιζας, είναι επίσημα πλέον το πρώτο θύμα του νέου παγκόσμιου πολέμου, αφού οι διεθνείς τοκογλύφοι θα μπορούν στο μέλλον να διεκδικήσουν τα «χρωστούμενα» ακόμα και με στρατιωτικά μέσα. Του τρίτου παγκόσμιου πολέμου κατά σειράν, οικονομικού προς το παρόν αλλά γεωπολιτικού βραχυπρόθεσμα ή, το χειρότερο, και θερμοπυρηνικού μεσοπρόθεσμα. Ενός νέου πολέμου που εξαπολύεται εναντίον μας ξανά από την «μαύρη καρδιά» της Ευρώπης, η γενοκτόνα φύση της οποίας έχει αποτυπωθεί στο αποικιοκρατικό και ναζιστικό παρελθόν της γηραιάς ηπείρου.
Ακόμα μπορεί να μην έχει γίνει αισθητή σε όλους η επερχόμενη πάνοπλη ύβρις, όμως φαίνονται καλά τα κοπάδια τα όρνια που μαζεύονται απειλητικά από πάνω μας πιστεύοντας ότι το λαδάκι μας έχει σωθεί και το καντήλι μας θα σβήσει. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται ξανά σε αγρύπνια, ο αέρας έχει βαρύνει δραματικά, η μυρωδιά του ψοφιμιού σέρνεται παντού, ο λαός μας προετοιμάζεται ψυχικά για μακροχρόνιο και άνισο αγώνα. Σε λίγο θα φανεί καθαρά ποιος αγωνίζεται για τον λαό και ποιος για τους εχθρούς του.


Με την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, το δωσιλογικό πολιτικό προσωπικό της χώρας απέδειξε ότι δεν διαθέτει το παραμικρό ίχνος εθνικής συνείδησης και είναι πρόθυμο, αφού υπέγραψε την αναστολή της ανεξαρτησίας και πολιτικής αυθυπαρξίας της χώρας, να καταργήσει και τις ελευθερίες των πολιτών μετατρέποντάς μας όλους σε εξαθλιωμένους αποικιοκρατούμενους.
Τέτοιες συμφωνίες, όπως η υποβολή της Ελλάδας σε εξωτερικό έλεγχο των δημοσιονομικών της, η εγκατάσταση μόνιμης επιτροπείας στην χώρα και η αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να υπερισχύουν του ελληνικού Συντάγματος οι διεθνείς συμφωνίες με τους τοκογλύφους που ψήφισαν με 180 ψήφους, είναι πρωτοφανείς κερκόπορτες στην ιστορία. Σπάνια μπορεί να πει κανείς ότι έχουν συμβεί τέτοιες πράξεις κυνικού δωσιλογισμού στο παρελθόν, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες.
Η τραπεζιτική ολιγαρχία του δυτικού κόσμου και η τεχνολογική-ναζιστική ελίτ σε αγαστή σύμπνοια, χωρίς προσχήματα αντιπαλότητας αυτή την φορά, έχουν εξαπολύσει, στο όνομα την παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης, τον πιο παρανοϊκό, ανήθικο και καταστροφικό πόλεμο κατά των λαών και των εθνικών κρατών. Αυτό γίνεται με τα πιο ύπουλα όπλα τους, κατ’ αρχάς, το χρήμα και την τηλεόραση και με το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά στρατιωτικό οπλοστάσιό τους στην συνέχεια. Ο στόχος, όπως τον είχε προφητεύσει ο Όργουελ, είναι ένας νεοβάρβαρος, τεχνο-φεουδαρχικός κόσμος όπου θα εκμηδενισθεί το άτομο και θα ισοπεδωθούν οι πολιτειακοί θεσμοί, οι δύο μεγάλες αξίες του πολιτισμού που γεννήθηκαν σ’ αυτό τον τόπο.
Την ώρα τούτη, που επιχειρείται να δαμαστεί το πνεύμα και η ψυχή του λαού μας για να αποδεχτεί την υποταγή που του επιφυλάσσουν ντόπιοι και ξένοι λύκοι, ο παγκόσμιος ξεσηκωμός της λευτεριάς πρέπει να ξεκινήσει από την Ελλάδα.
Είναι η ώρα να ετοιμασθούν και να οργανωθούν οι λαϊκές δυνάμεις για έναν μακροχρόνιο αγώνα που θα κινείται σε νέες, δυναμικές βάσεις, πέρα από τις σπασμωδικές και σποραδικές διαμαρτυρίες και τα αναποτελεσματικά συλλαλητήρια που γίνονται εύκολα λεία των πραιτωριανών. Να συντονισθούν επιτέλους τα πολυάριθμα μέτωπα των λαϊκών αντιστάσεων έτσι ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικά.
Μέχρι τώρα πετύχαμε αρκετά, περισσότερα απ’ όσα είχαν υπολογίσει οι δυνάστες μας αλλά, όπως φαίνεται από τα ίδια τα πράγματα, πρέπει επειγόντως να αναβαθμίσουμε τους αγώνες μας.
Ολόκληρος ο λαός, κατ’ αρχάς, βουβαμένος απ’ όσα είδε να γίνονται και από την συστημική προπαγάνδα, αντέδρασε αμυντικά. Στην συνέχεια πήρε κουράγιο και απονομιμοποίησε τους υπεύθυνους της τωρινής προδοσίας αλλά παρέμενε διασπασμένος, άπλαστος πολιτικά και αποπροσανατολισμένος.
Στο Σύνταγμα, για πρώτη φορά χιλιάδες πολίτες ενωμένοι πάλεψαν σαν άγρια ζώα παγιδευμένα από τις φονικές μηχανές των πραιτωριανών. Στην συνέχεια ο λαός άρχισε να αναθαρρεί, με αποκορύφωμα την μεγάλη κινητοποίηση το διήμερο της γενικής απεργίας του Οκτώβρη (19-20/10-2011), την εκπαραθύρωση της κυβέρνησης ΓΑΠ στις 28 Οκτωβρίου και το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 12ης Φεβρουαρίου όπου σείστηκε η Αθήνα, Η Κυριακή 12/12 ήταν η καμπή για να μπούμε στη νέα φάση και να ακουστεί η φωνή μας πιο δυνατή, αφού ξεπεράσουμε την καχυποψία και τον κατακερματισμό.

Η σημερινή κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας δεν χαρακτηρίζεται μόνο από την ταξική σύγκρουση που ωθεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού σε οριακά επίπεδα επιβίωσης, αλλά είναι και μια ώρα που όταν έρχεται στην ζωή των εθνών, τότε αυτά οφείλουν να βάλουν όλη την ιστορική αρματωσιά τους και να βγουν ατρόμητα στα μαρμαρένια αλώνια.
Όλοι οι τωρινοί Έλληνες πρέπει να βγούν ξανά στις πολεμίστρες και να πολεμήσουν όπως τότε, όταν απέναντι στους Ούννους του παράφρονα Χίτλερ οι παλιότεροι δεν έκλειναν το γόνυ, δεν λύγισαν την ράχη.
Να αποδείξουμε και στην πράξη ότι η υποταγή της χώρας και των ανθρώπων της στις ορέξεις των διεθνών κέντρων και της ντόπιας νομενκλατούρας μαγειρεύτηκε από έναν άτιμο συρφετό προδοτών χωρίς καμμιά απολύτως νομιμοποίηση και «χωρίς τον ξενοδόχο», τον κυρίαρχο λαό.
Κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν πρέπει να δεχθεί να εφαρμόσει τις εντολές της τρόϊκας ή να συμπράξει στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας όπως την ζητούν οι τοκογλύφοι. Όσοι εργάζονται στις εφορίες και στις άλλες οικονομικές υπηρεσίες να μποϋκοτάρουν με όλους τους τρόπους τα αντιλαϊκά μέτρα που αποφασίστηκαν από την παράνομη κυβέρνηση Παπαδήμου. Η εκκλησία της Ελλάδος, η οποία με δήλωση του ίδιου του προκαθημένου της, αναγνώρισε ότι «η πρωτόγνωρη καρτερία των Ελλήνων εξαντλείται», οφείλει να συμπράξει με τις αντιστασιακές δυνάμεις ενάντια σ’ εκείνους που διατάσσουν και σε εκείνους που εκτελούν το φονικό σχέδιο κατά του ελληνικού λαού. Οι φωτισμένοι επίσκοποι μαζί με τον λαϊκό κλήρο να προχωρήσουν στην οργάνωση κληρικολαϊκών συνελεύσεων κατά του κατοχικού καθεστώτος σε όλες τις ενορίες της επικράτειας.
Μπροστά στο ενδεχόμενο διαμελισμού της χώρας, όπως αυτό σχεδιάζεται σε ξένα κέντρα αποφάσεων, δεν μπορεί να μείνει απαθές το ένστολο τμήμα του δημοκρατικού ελληνικού λαού και οφείλει να συνδράμει και να προστατεύσει το κίνημα αντίστασης και απελευθέρωσης που αναπτύσσεται στην χώρα. Οι Έλληνες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και φαντάροι πρέπει να απομονώσουν τις διορισμένες ηγεσίες των ενόπλων δυνάμεων, εάν αυτές πάρουν εντολή «αποκατάστασης της τάξης» και εφαρμογής καταστολής σε βάρος των λαϊκών διεκδικήσεων, ή να στραφούν ευθέως κατά οποιουδήποτε ξένου αστυνομικού ή στρατιωτικού σώματος προσπαθήσουν να μεταφέρουν οι ξένοι και ντόπιοι δυνάστες στην χώρα.
Η ομογένεια, τέλος, καθώς και όλες οι φιλελληνικές οργανώσεις του εξωτερικού και το μεγάλο κίνημα συμπαράστασης, που με το σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες» δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες, πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλους τους νομικούς και πολιτικούς τρόπους για να συμπαρασταθούν στον αγώνα του ελληνικού λαού για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα λόγια του βραβευμένου ακαδημαϊκού και συγγραφέα Ζαν Πωλ Μπριγκέλλι, ο οποίος, σε ένα εκτενές άρθρο του στο περιοδικό Marianne κατά του γερμανικού ηγεμονισμού στην Ευρώπη, γράφει: «Η Ελλάδα και η Ιταλία είναι ο πολιτισμός. Οι χώρες που τώρα θέλουν να τις καταστρέψουν, δεν υπήρχαν όταν ο Δημοσθένης, ο Περικλής, ο Σοφοκλής, ο Σωκράτης και άλλοι εξηγούσαν ότι ο κόσμος είναι πολιτισμός και όχι μια οικονομική μηχανή...».
Δεν πρέπει ούτε εμείς ούτε οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί να αναγνωρίσουμε ούτε να επιτρέψουμε την εγκαθίδρυση της νέας Συνθήκης-Φυλακής για την Σταθερότητα και την Οικονομική Διακυβέρνηση ούτε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης που θα καταστήσουν πλέον απροκάλυπτα ολόκληρη την «Ευρωπαϊκή Ένωση» έναν ολοκληρωτικό μηχανισμό ηγεμονίας του τοκογλυφικού και μεγάλου κεφαλαίου και θα μας αλυσοδέσουν οπισθάγκωνα.
Οφείλουμε επίσης να δηλώσουμε δημόσια προς τους επίσημους εκπροσώπους των δανειστών Τρόικα, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ιδιώτες διαπραγματευτές «αναδιάρθρωσης» του χρέους (Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο) ότι τα σχέδια που επιχειρούν να προωθήσουν ως αποφάσεις της παράνομης κυβέρνησης και του απαξιωμένου κοινοβουλίου της χώρας μας, δεν πρόκειται να αναγνωρισθούν από τον ελληνικό λαό και θα ανατραπούν με την κατάκτηση της εξουσίας από αυτόν. Ούτε η επικείμενη συμφωνία με τους Δανειστές και η νέα δανειακή σύμβαση ούτε τα νέα μνημόνια που θα την ακολουθήσουν.    
Ποιος θα τολμήσει ή θα μπορέσει να μας εμποδίσει όταν γίνουμε ένα τεράστιο μαχητικό κύμα, όταν η ακτινοβολία των ιδεών μας λάμπει σαν ήλιος σε όλο τον τόπο, όταν αρματωθούμε με τα καλύτερα όπλα της παράδοσής μας και της καταλυτικής ανάγκης του σήμερα;
Οι Έλληνες μπορούμε και πρέπει να βρούμε το νήμα, και να το δείξουμε στους άλλους λαούς, της εξόδου από την άβυσσο που μας περικυκλώνει θανάσιμα. Να γίνουμε οι τιμωροί κάθε επικυρίαρχου επίδοξου δυνάστη ή ολιγάρχη, να ανοίξουμε τον δρόμο της πνευματικής και κοινωνικής επανάστασης, της φωτεινής προοπτικής. Ας μείνουμε ενωμένοι και αλύγιστοι μέχρι να ακουστεί από τα χείλη όλων το χαρμόσυνο άγγελμα: «Νενικήκαμεν»!

*Δημοσιογράφος-συγγραφέας, περιοδικό Hellenic Nexus τ.61, Μάρτιος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: