Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Fitch: Αναβαθμίζει σε B- την Ελλάδα μετά το PSI

Σε αναβάθμιση της Ελλάδας σε Β- από "restricted default" προχωρά ο οίκος Fitch μετά την ολοκλήρωση του PSI ενώ δίνει σταθερό outlook για την αξιολόγηση. 

Στην ανακοίνωση του ο οίκος αξιολόγησης, σημειώνει ότι η ανταλλαγή χρέους και οι απώλειες των ιδιωτών πιστωτών "έχουν βελτιώσει το προφίλ εξυπηρέτησης χρέους της Ελλάδας και έχουν μειώσει τον κίνδυνο επαναφοράς των βραχυπρόθεσμων δυσκολιών αποπληρωμής".



Η Fitch υπογραμμίζει ότι έχει αποσύρει τις αξιολογήσεις των ομολόγων ελληνικού δικαίου που εκδόθηκαν από την Ελληνική δημοκρατία και αξιολογεί με Β- τα νέα ομόλογα που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα του PSI.
Ταυτόχρονα, τονίζει ότι οι αξιολογήσεις των ομολόγων που υπόκεινται στο διεθνές δίκαιο θα παραμείνουν στη βαθμίδα “C” ως τις 11 Απριλίου οπότε και λήγει η περίοδος διακανονισμού, ενώ οι αξιολογήσεις των ομολόγων που δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή αναβαθμίζονται επίσης σε Β-. 

Παράλληλα, σημειώνει ότι υπάρχει ένα περιορισμένο "δίχτυ ασφαλείας" 12-24 μηνών στην εξυπηρέτηση χρέους για τους νέους τίτλους, κάτι που αντανακλάται στο σταθερό outlook που δίνει στην αξιολόγηση. 
 
Η Fitch προσθέτει ότι το νέο ελληνικό πρόγραμμα θα έχει πλήρη χρηματοδοτική κάλυψη και δεν θα βασίζεται στην ανάκτηση της πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές, προσφέροντας έτσι ένα περιορισμένο δίχτυ ασφαλείας για τους ομολογιούχους.




Επιπλέον, σημειώνει ότι ως αποτέλεσμα της μεγάλης απομείωσης της ονομαστικής αξίας των ομολόγων, οι ιδιώτες πιστωτές αντιστοιχούν πλέον μόνο στο 30% του συνόλου του χρέους, ενώ το επιτόκιο στα νέα ομόλογα θα είναι μόνο 2% από το 2013 ως το 2015 και θα αυξηθούν στο 3% για το 2016 με 2020. 

Κατά την Fitch, οι εξελίξεις αυτές περιορίζουν το πιθανό όφελος από μια νέα μελλοντική αναδιάρθρωση των ομολόγων του ιδιωτικού τομέα και αντανακλούν το βάρος που μπορεί να μετατοπιστεί στον επίσημο τομέα. 

Η πορεία της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας θα κριθεί σύμφωνα με την Fitch από το πώς θα εξελιχθεί η εφαρμογή του προγράμματος και από την ικανότητα και τη θέληση της χώρας να τιμήσει τις νέες αναδιαρθρωμένες δανειακές της υποχρεώσεις. 

Ένα εκτεταμένα επιτυχημένο πρόγραμμα, με την διατήρηση σημαντικών δημοσιονομικών πλεονασμάτων και την προώθηση δομικών μεταρρυθμίσεων, θα οδηγήσει προς τα πάνω τις αξιολογήσεις. 

Αντίθετα, μια αποτυχία του προγράμματος του ΔΝΤ, με πολιτικά και οικονομικά σοκ και νέες δυσκολίες αποπληρωμής, θα οδηγήσουν κατά πάσα πιθανότητα σε εκ νέου υποβάθμιση της Ελλάδας. 

Σημ.axinosp:Να δεις τι θα κάνει η Fitch αν κάνουμε και καθολική άρνηση του χρέους ως επαχθούς, 4Α  θα μας βάλει, αν δε γυρίσουμε και στη δραχμή, τα 5Α τα έχουμε σίγουρα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: