Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Σε 70 ημέρες η ελληνική χρεοκοπία με ευρώ στις 1.530 δραχμές


Δεδομένη θεωρούν αναλυτές της αγοράς συναλλάγματος, αλλά και επενδυτικών οίκων, όχι μόνο την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, αλλά και τη σημαντική υποτίμηση του νομίσματος της Ελλάδας, όπως και αν θα λέγεται αυτό.


Eκτός της JP Morgan που προεξοφλεί χρεοκοπία της Ελλάδας και ποντάρει σε αυτήν προτρέποντας και τους πελάτες της να κάνουν το ίδιο αλλά και των Sunday Times που αναφέρονται σε αναπόφευκτη χρεοκοπία της Ελλάδα τον Μάρτιο .
Οι Sunday Times σε ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να “πτωχεύσει ατάκτως” μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες,θέτοντας σε αμφισβήτηση την επιβίωση του ευρώ.
Η εφημερίδα δημοσιεύει αυτή την εκτίμηση με αφορμή τη κατάρρευση των συνομιλιών για το χρέος τη Παρασκευή,επισημαίνοντας ότι "η Ελλάδα δεν έχει τα 14,4 δισ. € ομολόγων που πρέπει να εξοφληθούν στις 20 Μαρτίου".



 Αναλυτές της αγοράς αναφέρονται σε υποτίμηση-σοκ της δραχμής θεωρώντας επίσης δεδομένη την χρεοκοπία και την έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα. "Δεδομένου ότι η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη πριν από δέκα χρόνια, με ισοτιμία 1 ευρώ προς 340,75 δραχμές, η αγορά τιμολογεί αυτή την περίοδο σε μια μαζική υποτίμηση, γύρω στις 1530 δραχμές ανά ευρώ", αναφέρει χαρακτηριστικά ιστοσελίδα που σχετίζεται με επενδύσεις σε νομίσματα και εμπορεύματα, βασισμένη -όπως ισχυρίζεται- σε έκθεση μεγάλου οίκου.
 Παράλληλα, η καταστροφολογική έκθεση αναφέρεται και σε νέο εσκούδο και νέα ιρλανδική λίρα, προβλέποντας προφανώς αργή και βασανιστική αποδόμηση της ευρωζώνης

"Ο δούρειος ίππος της Goldman Sachs" 

Με τίτλο"Ο δούρειος ίππος της Goldman Sachs", το οποίο συνοδεύεται από ένα δούρειο ίππο με ελληνική σημαία, οι Times της Κυριακής αναφέρονται στα λογιστικά τεχνάσματα που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν χώρες της ευρωζώνης προκειμένου να αποκρύψουν στοιχεία του χρέους τους.
Εκτενές είναι το αφιέρωμα στις συμφωνίες ανταλλαγής χρέους που συνομολόγησε η Ελλάδα με τη Goldman Sachs το 2001 και αναφέρεται στο πως κατόρθωσε η επενδυτική τράπεζα να εισχωρήσει στην ευρωζώνη, βοηθώντας στην "αναβάπτιση" δημοσιονομικών στοιχείων μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών όπως η Ιταλία και η Γερμανία.
 "Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ήταν περισσότερο από ευτυχείς να πληρώνουν μεγάλες προμήθειες για οτιδήποτε μπορούσε να κάνει το χρέος τους να φαίνεται μικρότερο" τονίζει στην αγγλική εφημερίδα χρηματιστής που δεν ονομάζεται αλλά συμμετείχε σε πολλές από τις μεγάλες συμφωνίες απόκρυψης των κρατικών ελλειμμάτων στην ΕΕ.

"Ελλάδα : Ακροβατικά για να έχει ευτυχισμένη την Ευρώπη" 

Υποστηρίζοντας ότι τόσο η χώρα μας όσο και η Goldman Sachs που τη βοήθησε δεν έκαναν τίποτε το παράνομο, οι Sunday Times γράφουν χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα έκανε κάθε είδους ακροβατικά για να κρατήσει την Ευρώπη ευτυχισμένη: "Πριν ενταχθείς το ευρώ, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλλει επιτόκια της τάξης του 18% για να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές.
Μετά την προσχώρησή της στο ευρώ, το επιτόκιο μειώθηκε στο περίπου 5%. Ήταν απόλυτα λογικό να κάνει κάθε είδους ακροβατικά για να κρατήσει την Ευρώπη ευτυχισμένη".
Παράλληλα, η Βρετανική εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά στην Αντιγόνη Λουδιάδη, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, η οποία φέρεται να αξιοποίησε τα παράθυρα των ευρωπαϊκών κανόνων λογιστικής για να "βοηθήσει" την Ελλάδα να περιορίσει το χρέος της.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αντίτιμο ανήλθε στο τεράστιο ποσό των 300 εκ. ευρώ. Σήμερα, η κα Λουδιάδη είναι διευθύνουσα σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας Rothesay Life, 100% θυγατρικής της Goldman Sachs, που διαχειρίζεται κεφάλαια 9 δισ. λιρών.

"Τα "μαγείρεψαν" και οι Γερμανοί" 

Υπογραμμίζοντας ότι αυτό που ενόχλησε και δημιούργησε προβλήματα ότι η φύση και ο σκοπός των συναλλαγών και όχι το ποσό (το οποίο αντιπροσωπεύει μόλις το 0,02% του ελληνικού χρέους), η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν ήταν μόνη της στο μαγείρεμα των βιβλίων της. "Ακόμη και οι Γερμανοί προέβησαν σε τιτλοποιήσεις προκειμένου να χρησιμοποιήσουν μελλοντικές πληρωμές για να μειωθούν τα επίπεδα χρέους. Ήταν όλα μέρος μιας απεγνωσμένης προσπάθειας για να συρραφεί το εγχείρημα του ευρώ και να ισιώσει εξαρχής από τις άκρες" αναφέρει χαρακτηριστικά.
247
Σημ.axinosp:Όταν θα έχουμε Εθνικό νόμισμα η ισοτιμία θα είναι 1 δραχμή ίση με 1530 Ευρώ, για να μην βάλουμε και μερικά μηδενικά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: