Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η τιμή της βενζίνης καλπάζει


Η οικονομική κρίση γίνεται ιδιαίτερα αισθητή και στην Ιταλία. Αυξάνεται ραγδαία η τιμή της βενζίνης και παράλληλα αυξάνονται οι κλοπές στα σούπερ μάρκετ.


Η ανοδική πορεία της βενζίνης είναι ασταμάτητη. Στην περιφέρεια Μάρκε ξεπέρασε τα δυο ευρώ το λίτρο.
Κλέβουν από τα σουπερμάρκετ...
Στην Ρώμη, έχει αγγίξει, εδώ και ημέρες, το ένα ευρώ και ενενήντα λεπτά.
Η τελική τιμή εξαρτάται και από τους φόρους που επιβάλλει η κάθε περιφέρεια, αλλά, το αποτέλεσμα, είναι πάντα το ίδιο: όλο και περισσότεροι οδηγοί αφήνουν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο, περιορίζοντας τις εξόδους μόνο στο σαββατοκύριακο. Το επιπλέον κόστος των καυσίμων, για κάθε ιταλική οικογένεια, αγγίζει τα τετρακόσια ευρώ το χρόνο,. Πολλοί άρχισαν εύλογα, να στρέφονται, σιγά-σιγά, προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Παράλληλα, αυξάνονται οι κλοπές στα σούπερ μάρκετ: συν 6% σε σχέση με πέρυσι, στην ιταλική πρωτεύουσα. «Όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι κλέβουν μακαρόνια, ένα κουτί ντοματάκια, λίγη ζάχαρη», λένε οι ιδιοκτήτες των πολυκαταστημάτων.
Μέσα σε όλα αυτά, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, ελπίζει να ολοκληρώσει το γρηγορότερο την μεταρρύθμιση του εργασιακού, με περισσότερες συμβάσεις αορίστου χρόνου αλλά και πιο εύκολες απολύσεις. Τα συνδικάτα, όμως, δεν έχουν ακόμη πεισθεί.
Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: