Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Πυρά Παπακωνσταντίνου κατά Κοντοπυράκη στην εξεταστική για το έλλειμμα


Υπεραμύνθηκε των αποφάσεων του για το έλλειμμα του 2009 ο πρώην υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το έλλειμμα.

Πυρά Παπακωνσταντίνου κατά Κοντοπυράκη στην εξεταστική για το έλλειμμα
«Δεν έκανα τίποτε άλλο από το να αποτυπώσω τα πραγματικά στοιχεία. Το έλλειμμα του 2009 είναι αυτό που ξέρετε και δεν αμφισβητείται», ξεκαθάρισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος επανέλαβε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «εσκεμμένα και συστηματικά» απέκρυπτε στοιχεία από την Eurostat και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει ίχνος απόδειξης από κανέναν μάρτυρα, ότι η κυβέρνηση έκανε οτιδήποτε άλλο από το να αποτυπώσει πιστά τη δημοσιονομική κατάσταση».
Ερωτηθείς για τις καταγγελίες τού πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας Μανώλη Κοντοπυράκη, ότι τον εξανάγκασε, «όντας μιας ώρας υπουργός», να αλλάξει τα δημοσιονομικά στοιχεία, διογκώνοντας το έλλειμμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπενθύμισε ότι τα στατιστικά δεδομένα της Ελλάδας αμφισβητούνταν ήδη από τη Eurostat, ενώ ο ίδιος είχε ελέγξει τον κ. Κοντοπυράκη επειδή ανακοίνωνε στη Eurostat έλλειμμα 6% την ώρα που η Τράπεζα της Ελλάδος το υπολόγιζε σε 8%.
«Ο κ. Κοντοπυράκης θα πρέπει να μάθει να μετρά το ΑΕΠ, το έλλειμμα, τις ώρες της ημέρας...», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.


Παπακωνσταντίνου: «για όλα φταίει η ΝΔ»
Υπόμνημα με το οποίο επιχειρεί να μεταφέρει αποκλειστικά την ευθύνη στην ΝΔ κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η ΝΔ εν γνώσει της έστελνε ψευδή στοιχεία» πως «υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες σε όσους συνειδητά έστελναν ψευδή στοιχεία» και ότι «από τη στιγμή που ανέλαβα το υπουργείο Οικονομιών με απόλυτη διαφάνεια επιχειρήσαμε να καταγράψουμε τα πραγματικά δημοσιονομικά στοιχεία – χωρίς προσπάθεια απόκρυψης και φυσικά ούτε «φουσκώματος»… η απόκρυψη είναι πολιτικό έγκλημα όχι η αποτύπωση».
Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου προσπαθεί να απαντήσει και στις αιχμές που άφησε εναντίον του ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος.
Επιπροσθέτως, ο υπουργός επιχειρεί να πείσει ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να ανακόψει την δυναμική του ελλείμματος με λήψη μέτρων επισημαίνοντας όμως ότι «Ναι, πολύ απλά, το πρόβλημα που άφησε πίσω της η ΝΔ ήταν τέτοιο που για να μείνει το έλλειμμα κάτω του 10%, θα έπρεπε να σταματήσουμε να καταβάλλουμε μισθούς και συντάξεις. Τόσο απλά….
Πλήρες κόψιμο των τελευταίων 3 συντάξεων και μισθών των δημοσίων υπαλλήλων (αφού βρισκόμασταν στον Οκτώβριο και αφού το μισθολογικό και συνταξιοδοτικό κόστος στο δημόσιο ήταν περίπου 30 δις ευρώ)»
Σημ.axinosp:Καλοκαιριάτικα με ειδικά δικαστήρια δεν αντέχετε ρε γαμώτο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: