Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Τ. Γκάιτνερ: Εμπόδιο για την αμερικανική και παγκόσμια οικονομία η αύξηση της τιμής του πετρελαίου



Οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου αποτελούν εμπόδιο για την αμερικανική οικονομία, η οποία αναπτύσσεται και πάλι, αλλά αντιμετωπίζει ισχυρές προκλήσεις που απαιτούν τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ.

Μιλώντας στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης, ο υπουργός επεσήμανε ότι τα μέτρα που πήραν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τη στήριξη της ρευστότητας καθώς και οι νέες κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας "έχουν ηρεμήσει σημαντικά τη μεγάλη χρηματοπιστωτική ένταση των τελευταίων 18 μηνών" και περιόρισαν τους καθοδικούς κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία. "Για να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση, πρέπει να παρακολουθούμε στενά το πετρέλαιο, το Ιράν και τις τιμές του φυσικού αερίου και επιπλέον να είμαστε βέβαιοι ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να κινείται για να συνεχίσει την πρόοδό της", πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Αναφερόμενος στο τείχος "αντιπυρικής" προστασίας στην Ευρωζώνη (στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας), ο Τίμοθι Γκάιτνερ είπε ότι αν η Ευρώπη τον ενισχύσει (σ.σ.: αυξάνοντας τα κεφάλαια που θα διαθέσει) θα ήταν σωστό να αυξήσει και το ΔΝΤ τους πόρους του για να έχει ένα μεγαλύτερο ρόλο και να βοηθήσει την Ευρώπη.
Ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι από τις έρευνες προκύπτει πως η ανάκαμψη μετά από μία χρηματοπιστωτική κρίση τείνει να είναι "περισσότερο διστακτική και άνιση" και πρόσθεσε ότι πιθανόν θα χρειασθούν χρόνια για να επιδιορθωθούν πλήρως οι ζημιές που προκλήθηκαν από την τελευταία κρίση.
Η αμερικανική οικονομία, είπε, είναι σήμερα πιο παραγωγική από ότι στο διάστημα 2007-2009, αλλά προειδοποίησε ότι η εμπιστοσύνη παραμένει εύθραυστη. "Αυτός είναι ο λόγος που είναι πολύ σημαντικό για τους πολιτικούς να συνεχίσουν να εργάζονται για να αναπτυχθεί γρηγορότερα η οικονομία βραχυπρόθεσμα και να μη στραφούν πρόωρα σε περιοριστική δημοσιονομική πολιτική", δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: "Η έντονη λιτότητα τώρα θα ήταν πολύ επιζήμια".
Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε έναν αριθμό παραγόντων, που δείχνουν ότι οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν "έναν επικίνδυνο και αβέβαιο κόσμο", συμπεριλαμβανομένου του κόστους της ενέργειας. Χθεσινό δημοσίευμα του Ρόιτερς ανέφερε ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να συνεργασθεί με τις ΗΠΑ για την αποδέσμευση στρατηγικών πετρελαϊκών αποθεμάτων, με στόχο τη μείωση των τιμών του πετρελαίου. Μετά το δημοσίευμα, η τιμή του μπρεντ υποχώρησε κατά περισσότερο από 3 δολάρια το βαρέλι (είχε πλησιάσει τα 126 δολάρια το βαρέλι), ενώ σήμερα το πρωί ενισχύθηκε κατά 0,3% και πλησίασε τα 123 δολάρια το βαρέλι.
Σημ.axinosp: Τρέχουν και δεν φτάνουν τα λαμόγια.Οι τιμές ανεβαίνουν γιατί η παραγωγή μειώνεται λόγω Peak oil αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, για τραπεζίτες πολιτικούς και λοιπούς Ολιγάρχες, είπαμε αξία έχει η εξουσία !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: