Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα έπεσε θύμα των γεωπολιτικών παιχνιδιών της Γερμανίας και της Γαλλίας - Όμως ακόμη μπορεί να στραφεί έναντι των ευρωπαϊκών και αμερικανικών συμφερόντων αν συνεχίσουν να την πιέζουν με τη λιτότητα


Τα γεωπολιτικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας αποκαλύπτουν οι αναλυτές της ΒΒΗ, δείχνοντας ότι ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού προβλήματος ήταν και οι αμυντικές δαπάνες της χώρας μας την τελευταία δεκαετία. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές της ΒΒΗ η Ελλάδα, την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα χρέους, εμφανίζεται ως ο πρώτος μεγαλύτερος αγοραστής όπλων της Γερμανίας και ο τρίτος μεγαλύτερος της Γαλλίας. Αυτές οι "εμπορικές σχέσεις" εξηγούν άλλωστε και την "αδιαφορία" που δείχνει η ΕΕ για τη μη μείωση των αμυντικών δαπανών της χώρας, την ώρα μάλιστα που οι κοινωνικές δαπάνες έχουν περικοπεί τόσο που έχουν επιτίνει την ύφεση. 
Εάν την προηγούμενη δεκαετία η Ελλάδα δαπανούσε μόνο το 1,7% του ΑΕΠ στην άμυνα, αντί για 4%, θα είχε εξοικονομήσει λίγο λιγότερα από το 50% του ΑΕΠ ή 150 δισ. ευρώ. Αυτό το μέγεθος ξεπερνά ακόμη και το δεύτερο πακέτο στήριξης της χώρας, γράφει χαρακτηριστικά ο Marc Chandler, επικεφαλής ανάλυσης της BBH, τονίζοντας ότι οι αμυντικές δαπάνες το 2010 αυξήθηκαν κατά 900 εκατ. ευρώ, ενώ οι κοινωνικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 1,9 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της BBH οι εξαγωγικές χώρες της ευρωζώνης θα είναι ανάμεσα στα θύματα της κρίσης, καθώς οι "καταναλωτές" τους δεν θα είναι σε θέση πια να εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες εξαιτίας της λιτότητας. Οι πιστωτές αυτών των χωρών θα πρέπει να το έχουν κατά νου αυτό, και να διαμορφώσουν ανάλογα την επενδυτική σταρτηγική τους.
Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα είναι μέλος τους ΝΑΤΟ με σημαντικά γεωστρατηγικά κεφάλαια τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν κόντρα στα συμφέροντα της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Μάλιστα, δεν πρέπει κανείς να παραβλέπει το γεγονός ότι ήδη οι Κινέζοι εχουν συμφωνήσει για την εκμετάλλευση μέρους του λιμανιού του Πειραιά, ενώ η Ρωσία μπορεί να είναι η επόμενη στην εκμετάλλευση κάποιου στρατηγικού κεφαλαίου της χώρας.

www.bankingnews.gr
Σημ.axinosp: Έχει πάει το σκατό στην κάλτσα, με τα εξοπλιστικά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: