Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Όσο πιο πειστικός... ... είναι ο κακός τόσο πιο πειστική είναι η ταινία

έλεγε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ. Μιλούσε φυσικά για τις ταινίες τρόμου.
Η αναζήτηση...
... τρομακτικών εχθρών και νέων απειλών πολέμου είναι συχνά παραπλανητική. Κι αυτό φαίνεται καλύτερα στη γλώσσα των δημοσιογράφων.
Ένα σχετικό απάνθισμα έκανε το αμερικανικό περιοδικό «Σάλον»: «Οι επικίνδυνοι Χιτλερίσκοι (“Τάιμς της Νέας Υόρκης”, προχθές: “Το Ιράν πραγματοποίησε δοκιμή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν το Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις στον Περσικό Κόλπο, σε μια επίδειξη δύναμης”. Και η φιλειρηνική δημοκρατία (“Τέλεγκραφ”, 18/1/2008): “Το Ισραήλ πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς που έχει τη δυνατότητα να φέρει πυρηνική κεφαλή, σε μια σαφή επίδειξη ισχύος προς το Ιράν”. Μια χώρα με κακές προθέσεις (“USΑ Τoday”, την περασμένη εβδομάδα: “Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα λογοδοτήσει, αν δεν ανοίξει αμέσως τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της για έλεγχο από τους διεθνείς επιθεωρητές”. Και μια ειρηνική και νομοταγής χώρα (περιοδικό “Φόρεϊν Πόλισι”, την περασμένη εβδομάδα): “Ο αντιπρόσωπος του Ισραήλ στην επιτροπή του ΟΗΕ για τα πυρηνικά δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί για την εφαρμογή της απόφασης που καλεί τη χώρα του να προσχωρήσει στη συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, επειδή θα ενισχύσει τις πολιτικές έριδες και διαιρέσεις στη Μέση Ανατολή”».

Η γλώσσα...
... της προπαγάνδας γεννά αυταπάτες. Το αεροπλάνο «Ινόλα Γκέι», πριν απογειωθεί για να αδειάσει το ολέθριο φορτίο του στη Χιροσίμα, είχε ευλογηθεί από έναν καλοπροαίρετο πάστορα. Ο εφευρέτης των πυρηνικών όπλων όμως, ο Οπενχάιμερ, αποκαλούσε πικρόχολα τον εαυτό του «ολετήρα των κόσμων». Αυτός δεν είχε αυταπάτες. Ούτε το Ιράν έχει. Γιατί οι Δυτικοί μάς ζητούν να μην κατασκευάσουμε πυρηνικά όπλα, αναρωτιέται, την ώρα που οι ίδιοι αναπτύσσουν τα δικά τους; Το Ισραήλ είναι γεμάτο πυρηνικά όπλα. Γιατί να μην έχει και το Ιράν ένα αποτρεπτικό όπλο; Η ιρανική απορία φαίνεται εύλογη, αν θυμηθούμε τη δεκαετία του 1950, τότε που ο αραβικός κόσμος εθνικοποιούσε τα πετρέλαιά του και ο Νάσερ τη διώρυγα του Σουέζ. Η επιδίωξη του Ιράν ισοδυναμεί με κήρυξη ανεξαρτησίας της χώρας. Με τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς αποκτά τη δυνατότητα να πλήξει το Ισραήλ και τις αμερικανικές βάσεις στον Περσικό και στα νότια της Ρωσίας. Τι έχει να φοβηθεί; Κυρώσεις; Οι συναλλαγές του με χώρες του Περσικού τού έχουν εξασφαλίσει ανοσία. Ένα πλήγμα από το Ισραήλ; Τότε η διακοπή των θαλάσσιων μεταφορών πετρελαίου από την περιοχή θα βύθιζε τις δυτικές χώρες σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση. Τι απομένει;

Μία μόνο λύση,...
... λέει ο Ιβ Αρτέ στην εφημερίδα «Σιντ-Ουέστ». Να αποδεχτούμε πως μπορούμε να συμβιώσουμε με ένα πυρηνικό Ιράν, όπως συμβιώνουμε και με τόσες άλλες πυρηνικές χώρες. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να βλέπουμε στο εξής το Ιράν σαν μια ανεξάρτητη και ισότιμη χώρα και όχι σαν ένα πρώην δυτικό προτεκτοράτο.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artid=4538793

Δεν υπάρχουν σχόλια: