Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε

Οι Οικολόγοι Πράσινοι απορρίπτουν πρόταση συμμετοχής τους στην κυβέρνηση.
Σήμερα έγινε επικοινωνία από το γραφείο του νέου πρωθυπουργού προς την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων με σκοπό την συμμετοχή τους στην νέα κυβέρνηση. Η απάντηση των Οικολόγων Πράσινων ήταν αρνητική.
Ευχαριστούμε το ΠΑΣΟΚ για την πρόσκληση αλλά στόχος μας είναι να αλλάξουμε τις πολιτικές. Η συμμετοχή στην εξουσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μας.
Ενδεχόμενη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση, θα έπρεπε να στηρίζεται σε προγραμματικές συμφωνίες, σε θεματικές πλειοψηφίες στην κοινωνία, σε μια λαϊκή εντολή που θα απέκλειε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και στην ύπαρξη μιας κοινοβουλευτικής ομάδας των Οικολόγων Πράσινων που να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις.
Αν ο εκλογικός νόμος ήταν δίκαιος, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είχαμε σήμερα 7 βουλευτές. Εάν το ΠΑΣΟΚ πράγματι πιστεύει ότι πολιτικές προτάσεις όπως αυτή που εκπροσωπούν οι Οικολόγοι Πράσινοι πρέπει να είναι στη Βουλή, αν θεωρεί ότι όλες οι ψήφοι των πολιτών πρέπει να έχουν την ίδια εκπροσώπηση, τότε μπορεί να πράξει αναλόγως.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι παραμένουμε κριτικοί στην εξουσία, αλλά και ανοικτοί στον προγραμματικό διάλογο με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.
Τις επόμενες μέρες θα περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και θα τοποθετηθούμε επί της ουσίας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
http://www.tvxs.gr/v22694
Σημ.axinosp:Δεν θέλω να γίνω απολογητής του ΠΑΣΟΚ αλλά όπως δήλωσε ο Παπανδρέου το πρώτο πράγμα που θα αλλάξει είναι ο εκλογικός νόμος και οι βουλευτές των Πράσινων θα είναι πολύ περισσότεροι από 7 . Τώρα μέχρι να αλλάξει ο εκλογικός νόμος , ποιος έχει παραπάνω δύναμη για να περάσει τα δικά του , όποια και αν είναι αυτά, ένας Υπουργός Περιβάλλοντος (Οικολόγος Πράσινος) υπεύθυνος για την Πράσινη Ανάπτυξη ή 7 Οικολόγοι Βουλευτές . Τώρα με την κίνηση Ματ του Παπανδρέου όλος ο κόσμος που τους ψήφισε κατάλαβε μετά από το νούμερο τον Τρεμόπουλο πόσο νούμερα είναι και οι υπόλοιποι. Κρίμα που κάποιοι τους ψήφισαν και τους υποστήριζαν σαν μια φρέσκια πολιτική φωνή .Όπως φαίνεται ήθελαν το βουλευτιλίκι σαν τις άλλες πριμαντόνες της Αριστεράς (Συριζα ,ΚΚΕ)να λένε ότι παπαριά τους κατέβει στο κεφάλι και μάλλον θα ρίξουν και μια καταγγελία στο ΠΑΣΟΚ που τόλμησε να τους κάνει και υπουργούς !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: