Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Με επιτυχία πέρασαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες τα stress tests

Στοκχόλμη
Με επιτυχία πέρασαν τα «τεστ αντοχής» οι 22 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως διαπίστωσε το Ecofin, παρατηρώντας ότι μπορούν να αντέξουν ακόμα και σε «βαθύτερη» οικονομική ύφεση.

Την έκθεση είχαν παραγγείλει τον περασμένο Μάιο οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έκθεσης και με βάση τις τρέχουσες εκτιμήσεις της ΕΕ για το 2009 και το 2010, οι μεγαλύτερες τράπεζες της περιφέρειας θα διατηρήσουν τον μέσο όρο κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 «αρκετά πάνω» από το 9%.

Στο χειρότερο σενάριο, ο συντελεστής Tier 1 θα μειωθεί στο 8% περίπου.

Σε καμία τράπεζα από τις 22, δεν υπάρχει ενδεχόμενο υποχώρησης κάτω από το 6%. Ο ελάχιστος συντελεστής που επιτρέπεται από τις ρυθμίσεις της «Βασιλείας» είναι 4%.

Βασική υπόθεση της έκθεσης είναι η μείωση των ρυθμών ανάπτυξης κατά 5,7% φέτος και 2,7% το 2010 σε κάθε χώρα όπου οι τράπεζες λειτουργούν. Σε αυτή την περίπτωση, οι επιπλέον ζημίες των τραπεζών, μέχρι τα τέλη του 2010, ίσως ανέλθουν στα 400 δισ. ευρώ.

Πάντως, ο πρόεδρος της EKT Ζαν-Κλοντ Τρισέ διευκρίνισε ότι οι πιθανές απώλειες για τις 22 μεγαλύτερες τράπεζες της ΕΕ αντανακλούν τις εκτιμήσεις του δυσμενούς και όχι του βασικού σεναρίου.

Αλλωστε, η Κομισιόν προβλέπει επιστροφή στην ανάπτυξη το 2010 (0,4%), από συρρίκνωση 4% φέτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, οι ευρωπαϊκοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί έχουν σημειώσει ζημίες 498 δισ. δολαρίων από τα μέσα του 2007 (με την «έκρηξη» της πιστωτικής κρίσης), έναντι 1,08 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1059534
Σημ.axinosp:Μετά τα μαϊμού τεστ αντοχής που έκανε η FED στις Αμερικάνικες Τράπεζες ζήλεψαν και οι δικοί μας Ευρωπαίοι και κάνανε τα αντίστοιχα δικά τους τεστ αντοχής που και αυτά είναι το ίδιο ψεύτικα σαν τα Αμερικάνικα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: