Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

FT: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη κρίση

Του Wolfgang Munchau

Δεν χρειαζόταν να περιμένουμε να αγγίξει ο Dow Jones τις 10.000 μονάδες. Ηταν ξεκάθαρο εδώ και καιρό ότι οι παγκόσμιες χρηματαγορές σχηματίζουν, ξανά, φούσκες.

Θυμίζει εποχές 2003-04, όταν στην αγορά ακινήτων, εμπορευμάτων και μετοχών άρχισαν να συσσωρεύονται φούσκες. Υπάρχει όμως μία διαφορά: Αυτή η φούσκα θα σκάσει νωρίτερα...

Αντιθέτως με πέντε χρόνια πριν, οι κεντρικές τράπεζες έχουν τώρα τον διττό ρόλο της διασφάλισης της νομισματικής και χρηματοοικονομικής σταθερότητας. Δύο στόχοι συχνά αντικρουόμενοι... Στην Ευρώπη για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υπό άλλες συνθήκες, θα είχε ξεκινήσει να αυξάνει τα επιτόκια. Ο λόγος που δεν το κάνει είναι να αποτρέψει ένα πλήγμα στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, ο οποίος εξακολουθεί να βασίζεται στην ΕΚΤ.

Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει προοπτική ενίσχυσης του πληθωρισμού ...τουλάχιστον για τους επόμενους 12 μήνες. Οι πιθανότητες όμως αυξάνονται για τα τέλη του 2010... Και τότε, οι κεντρικές τράπεζες θα υποχρεωθούν να στραφούν σε μία πιο επιθετική νομισματική πολιτική. Μία πληθωριστική έκρηξη μπορεί να οδηγήσει σε νέα ύφεση, σε νέα τραπεζική κρίση, ακόμα και σε αποπληθωρισμό. Μπορεί να οδηγηθούμε σε μία περίοδο αστάθειας, καθώς οι κεντρικές τράπεζες θα χάνουν τον έλεγχο...

Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια -ίσως κι ένας συνδυασμός και των δύο. Πρώτον, οι κεντρικές τράπεζες επιστρέφουν σε μία ...φυσιολογική νομισματική πολιτική κάποια στιγμή το 2010, πυροδοτώντας νέα πτώση στις τιμές, ιδίως στην αγορά ακινήτων. Δεύτερον, οι τράπεζες θέτουν ως προτεραιότητα τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, αφήνοντας ανοιχτές τις ...νομισματικές κάνουλες -κάτι που μπορεί να προκαλέσει τη μητέρα των κρίσεων...

Με λίγα λόγια, οποιαδήποτε κι αν είναι η αντίδραση των κεντρικών τραπεζών εγκυμονεί κινδύνους. Ισως δεν υπάρχει ασφαλής διέξοδος...
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12478&subid=2&pubid=18985146
Σημ.axinosp:ξανά, φούσκες...Αυτή η φούσκα θα σκάσει νωρίτερα...κάτι που μπορεί να προκαλέσει τη μητέρα των κρίσεων...Ισως δεν υπάρχει ασφαλής διέξοδος....Αυτό το γ@μ#μένο Τραπεζικό κλασματικό αποθεματικό σύστημα θα μας βγάλει τη πίστη μέχρι να τα φτύσει όπως βλέπω μετά το 2010 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: