Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Την επόμενη...

Την επόμενη...
... φορά που θα ξαναβγούμε στη γύρα για δανεικά, θα μας περιμένουν στη γωνία οι ίδιοι άνθρωποι. Ολόκληρα κάστρα γκρεμίστηκαν από την κρίση στη Γουόλ Στριτ, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη στον δρόμο, αλλά κανείς από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχασε τη δουλειά του, μολονότι έφεραν ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης. Μιλάμε για τους ανθρώπους των εταιρειών πιστοληπτικής αξιολόγησης, που με τις αναλύσεις τους ανεβάζουν επιχειρήσεις και χώρες στα ουράνια ή τις καταβυθίζουν στα Τάρταρα, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Στο Κογκρέσο...
... έχει αρχίσει έρευνα για τον σκοτεινό ρόλο που έπαιξαν οι εταιρείες πιστοληπτικής αξιολόγησης στην κρίση. Στην αρμόδια επιτροπή κατατέθηκε χθες ότι οι τρεις μεγαλύτερες από αυτές τις εταιρείες, η Fitch, η Μoody΄s και η S&Ρ, εξακολουθούσαν να αξιολογούν με άριστα πέρυσι τις επενδυτικές τράπεζες ΑΙG και Lehman Βrothers, μέχρι ακόμη και τη μέρα της κατάρρευσής τους, στις 15 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, κανείς από τους συντάκτες αυτών των στημένων αξιολογήσεων δεν έχει απολυθεί μέχρι σήμερα από τη δουλειά του. «Αξιολογήσατε την ΑΙG και τη Lehman Βrothers με ΑΑΑ και ΑΑ, μόλις λίγα λεπτά πριν από την κατάρρευσή τους», είπε στα διευθυντικά στελέχη αυτών των εταιρειών η Δημοκρατική βουλευτής Τζάκι Σπέιερ. «Λάβατε κάποια μέτρα εναντίον των αναλυτών σας που τις αξιολόγησαν έτσι; Τους απολύσατε; Τους θέσατε σε διαθεσιμότητα; Κάνατε έστω το παραμικρό εναντίον αυτών των ανθρώπων σας που αξιολογούσαν έτσι προϊόντα τα οποία ήταν σκουπίδια;». Η απάντηση που έλαβε η βουλευτής σε όλα αυτά τα ερωτήματα ήταν αρνητική. «Αυτό δείχνει πόσο είναι ανεξέλεγκτες αυτές οι εταιρείες», δήλωσε αργότερα η βουλευτής. «Κορώνα χάνεις, γράμματα κερδίζω, αυτό είναι το παιχνίδι τους».

Από την αξιολόγηση...
... που κάνουν αυτές οι τρεις εταιρείες εξαρτώνται οι τύχες μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και ολόκληρων χωρών. Οι χώρες που είναι αναγκασμένες να δανειστούν για να φτιάξουν σχολεία, δρόμους και άλλα έργα υποδομής, σκύβουν κάθε τόσο το κεφάλι μπροστά σε αυτές τις εταιρείες, που από την κρίση τους εξαρτάται το μισό παγκόσμιο χρέος. Από τον βαθμό που θα βάλουν σε μια χώρα, εξαρτάται αν οι επενδυτές θα δανείσουν σε αυτήν τη χώρα φθηνά ή ακριβά. Όμως, η κρίση τους δεν είναι πάντα αμερόληπτη. Ο Γιόχεν Σάνιο, πρόεδρος της ΒaFin, ρυθμιστικής αρχής του γερμανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, πιστεύει πως έχουν γίνει ανεξέλεγκτες παγκόσμιες δυνάμεις. «Τρεις μόνο εταιρείες πιστοληπτικής αξιολόγησης (Μoody΄s, Fitch και S&Ρ) κυριαρχούν στο 95% της αγοράς», δήλωνε πριν από λίγο καιρό στη εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ». «Και το κάνουν αυτό χωρίς διεθνείς κανονισμούς που να εγγυώνται την ανεξαρτησία και τη διαφάνεια των διαδικασιών αξιολόγησης».

Οι τρεις...
... «αδελφές» θεωρούνται από πολλές χώρες όργανα των διεθνών τοκογλύφων. Χρειάστηκε όμως να σωριαστεί ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία για να κινήσουν το ενδιαφέρον εκείνων που μέχρι σήμερα έβλεπαν αδιάφορα δεκάδες χώρες να γονατίζουν μπροστά στην απληστία τους.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artid=4539145

1 σχόλιο:

Μάρκο Ντέ Σάντ είπε...

'Εχουμε δικά μας ντράβαλα...

www.mavrifatria.blogspot.com