Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Πυρά τραπεζιτών για το «πάγωμα» των δανείων

Της Ελένης Κομίνη

Την έντονη αντίδρασή τους εξέφρασαν σε συνέδριο του ΣΕΤΕ, που πραγματοποιήθηκε για τον τουρισμό και την ανάπτυξη, ανώτατα στελέχη τριών μεγάλων τραπεζών στα δύο προωθούμενα από τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση νομοσχέδια που αφορούν στο «πάγωμα» των δανειακών υποχρεώσεων για ένα έτος και στις διαγραφές χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Ν. Καραμούζης, ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Θ. Πανταλάκης και ο γενικός διευθυντής της ΕΤΕ, Αλ. Τουρκολιάς, άσκησαν κριτική στις ρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τους δανειολήπτες, φωτίζοντας ουσιαστικές λεπτομέρειες οι οποίες όμως είναι κρίσιμες για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και για το σύνολο της κοινωνίας.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Ν. Καραμούζης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «σίγουρα πρέπει να υπάρχει νόμος για την προστασία του καταναλωτή, όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», συμπληρώνοντας ότι «δεν θέλουμε νοοτροπία ανθρώπων που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους».

Ο ίδιος είπε: «Σίγουρα δεν θέλουμε ένα στρατό πολιτών να συνωστίζονται στα ειρηνοδικεία με χρέη 2.000 και 3.000 ευρώ, όμως λέμε «όχι» και στην καλλιέργεια της ανευθυνότητας και της λογικής του «δεν πληρώνω - δεν πληρώνω». Αυτός που δεν πληρώνει σήμερα εμάς, υπογράμμισε ο κ. Καραμούζης, δεν θα πληρώσει αύριο εσάς, τονίζοντας ότι είναι εναντίον των γενικευμένων αποφάσεων.

Πληροφορίες από την τραπεζική αγορά αναφέρουν ότι η «ελπίδα» για διαγραφές και πάγωμα δανείων για ένα έτος που έδωσε η κυβέρνηση προεκλογικά, έχουν οδηγήσει σε αύξηση των καθυστερούμενων δανείων.

«Είναι στρέβλωση η παρέμβαση στην ομαλή λειτουργία της αγοράς», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Θ. Πανταλάκης, ενώ ο γενικός διευθυντής της ΕΤΕ, Αλ. Τουρκολιάς επισήμανε ότι «η λέξη «πάγωμα», παγώνει και τις αγορές και ότι η χρήση τόσο φορτισμένων λέξεων δεν κάνει καλό αυτήν την περίοδο».


Διαβούλευση
Η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, δήλωσε ότι είχε θέσει σε δημόσια διαβούλευση τα νομοσχέδια αυτά και βρήκαν σύμφωνους τους κοινωνικούς φορείς επί της αρχής. Δήλωσε ωστόσο, ότι το υπουργείο επεξεργάζεται βελτιώσεις και θα τα θέσει εκ νέου σε δημόσια διαβούλευση, καθώς δεν είναι στις προθέσεις της να φέρει προ εκπλήξεων κανέναν.

Ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι το 2009 οι εγχώριες τράπεζες θα εγγράψουν συνολικά 4,5 δισ. ευρώ σε επισφαλή δάνεια τα οποία θα πληρώσουν οι μέτοχοι. Επισήμανε ότι υπάρχει ανάγκη ενός ακηδεμόνευτου τραπεζικού συστήματος και τάχθηκε υπέρ της κρατικής παρέμβασης, αλλά όχι με τον τρόπο που αυτό έγινε την τελευταία 10ετία διότι ο τρόπος αυτός δεν βοήθησε την ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Καραμούζης έκανε λόγο για επιδείνωση σε όλους τους δημοσιονομικούς δείκτες, απόλυτο εκτροχιασμό στα δημοσιονομικά μεγέθη και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν λύσεις χωρίς κόστος. «Το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας δεν μπορεί πια να περιμένει», είπε ο ίδιος.

Στην Ελλάδα, είπε ο κ. Καραμούζης, η δημόσια και ιδιωτική κατανάλωση δεν έχουν πολλά περιθώρια περαιτέρω σημαντικής αύξησης και σίγουρα δεν μπορούν να αποτελέσουν τους πυλώνες του επόμενου αναπτυξιακού κύκλου της χώρας.

Σε ένα νέο κύκλο ανάπτυξης, απασχόλησης και ευημερίας, αποτελεί μονόδρομο, είπε ο κ. Καραμούζης, να στηριχθεί: 1)Στην επιτάχυνση των ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων στην παραγωγική δομή της χώρας, 2) Σε ένα νέο ενάρετο κύκλο άνθησης της επιχειρηματικότητας και προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων και 3) Στην προώθηση της οικονομικής εξωστρέφειας και του ποιοτικού και επώνυμου προϊόντος.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=19113144
Σημ.axinosp:Τα κοπρόσκυλα οι Τραπεζίτες δεν ικανοποιούνται με τίποτα σύμφωνα με τις παραπάνω δηλώσειες τους . Μέχρι τώρα όποιος δεν είχε περιουσιακά και έκανε τη μαλακία λόγω απληστίας η Τράπεζα να του δώσει καταναλωτικό δάνειο τζογάριζε και τώρα με τη κρίση σταμάτησε να πληρώνει και η Τράπεζα έπαιρνε τα αρχίδια της . Δεν φτάνει που το ΠΑΣΟΚ στέλνει στη δικαιοσύνη (Ειρηνοδικεία) όσους δεν έχουν να πληρώσουν τα τοκογλυφικά τους δάνεια αλλά ζητάνε οι Παλιόπουστες και τα ρέστα ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία όσων σταμάτησαν να πληρώνουν !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: